Odg: Prase al malo drugačije! By: smuki Date: 22 Novembar 2011, 22:50:03
Ja jučer dobil zadatak da nadjem prase, a njega nema,15 kg
i sad me zabuniste sa rolovanjem,roluje se pre pečenja da
sokovi ostanu masniiiii u ispečenom,samo još da ga pronadjem
Odg: Prase al malo drugačije! By: Slaven Date: 22 Novembar 2011, 22:57:42
smuki to maverick zahebava, on sve radi naopako i smuđa ide pecat na kriva mjesta
Odg: Prase al malo drugačije! By: maverick Date: 22 Novembar 2011, 23:15:36
e naopako...za slijedeci skup cemo tako naruciti prase pa kad probate nece vam biti dobro...nesto tako ja odavno nisam jeo
Odg: Prase al malo drugačije! By: dushann Date: 23 Novembar 2011, 01:36:39
Citat: limovac74 poslato 22 Novembar 2011, 18:03:14
Dulija jel se piletina lepo ispeče na ovaj način
Sledeći put u prasetu pile,u piletu prepelica , u prepelici vrabac,u vrapcu keder
Pile se super ispece tj bolje reci obari vise nego ispece pa bude lepo mekano i topi se u ustima al sto je naj bitnije napije se sve one masti koju topi toplota iz praseta, zato kazu da je zec zakon jer je cisto- suvo meso pa Kad se napije bude prste da polizes

mada retko to jede odma dok je toplo

iskreno moram da kazem obicno samo uzmemo parcence da probamo kako izgleda to cime smo punuli prase pa se bacimo na glavno jelo

ipak ko bi jeo drugo pored praseta
Odg: Prase al malo drugačije! By: maverick Date: 23 Novembar 2011, 07:46:32
ja cesto stavim zeca i odlican je...ali kad sve bude gotovo...to sto je bilo unutra se jede...a prasetina nikad vruca...uvijek hladna
Odg: Prase al malo drugačije! By: KOSAVA Date: 23 Novembar 2011, 08:43:09
maverick, jel stavljas domaceg zeca ili divljaka
Odg: Prase al malo drugačije! By: mobi dik Date: 23 Novembar 2011, 09:27:37
otkad sam prvi put probao rolovano otad svaki put samo to ,roluje jedan čovjek u tenju samo moraju biti manji prasci do 20 kg .otkošča ga prije pečenja i odma uroluje.

još malo pa sveti nikola pa rolujemo ,pa ću pitat lika da opalim par slika te rabote
Odg: Prase al malo drugačije! By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 24 Novembar 2011, 18:39:00
Prase jedino ražanj učini vrhunskim probao sam rolovat tj čovjek mi uradio ali vatra je vatra
Odg: Prase al malo drugačije! By: maverick Date: 24 Novembar 2011, 23:26:47
domaceg zeca..jer ih drzim i to belgijase...moracu i temu o njima otvoriti
Odg: Prase al malo drugačije! By: smuki Date: 18 Mart 2012, 20:51:34

Ovako se juče pecalo na Staroj tisi a danas sitna bela

morao sam izostati sa degustacije
Odg: Prase al malo drugačije! By: ellesar Date: 18 Mart 2012, 21:26:49
Ovo je dosad najkompletniji i najbolje objasnjen video rolovanja praseta.....doduse ja nika nestavljam toliko stvari u njega,bolje mi je samo slanina i zacini.....mada ovo sa veknama hleba bi moglo biti mnogo dobro

Auh Smuki,ovako res peceno

je prosto

Odg: Prase al malo drugačije! By: bladerizer Date: 19 Mart 2012, 11:55:03
bogami ovaj ga napuni ima vise dodatka nego sto prase tezi

Odg: Prase al malo drugačije! By: ellesar Date: 21 Januar 2014, 13:29:28
Ajde da nebude da samo ložim vatru pod kotlićima

Ko je za malo rolovane prasećine

Daklem, jedan lepi praseći but otkostiti, nareckati pažljivo da neprobijete kožu...

Dobro posoliti, nabiberiti, ljuta paprikica, 5spice,senf, naravno.....slannica.....bež nje ništa....


Zarolati, pa vezati.....
Premazati uljem, posoliti, pa premazati medom

Peći jedno 2 sata, prvo polako, pa na kraju gas, gas, gas....
Mmmmmmmmmm........

P.S. ona pečena bundeva iza je savršen prilog uz ovo

Odg: Prase al malo drugačije! By: laki22 Date: 21 Januar 2014, 13:48:58
da ne brljamo temu, ali apropo bundeve, jeo sam kod drugara gulas sa njom... treba probati, odlicno ide uz meso

Odg: Prase al malo drugačije! By: Hemingway Date: 22 Januar 2014, 12:07:11
Treba znati odabrati Bundevu prijatelju

...
Bezkorka takozvana znaci bez Kore ..ili skroz tanka ..zelenkaste Bundeve ili kako je kod nas zovu Jorgite ..
evo ovakve ..

a za rolovano prasece pecenje Ellesar
