Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456
Odg: Prase al malo drugačije! By: smuki Date: 22 Novembar 2011, 22:50:03
Ja jučer dobil zadatak da nadjem prase, a njega nema,15 kg
i sad me zabuniste sa rolovanjem,roluje se pre pečenja da
sokovi ostanu masniiiii u ispečenom,samo još da ga pronadjem  :lol:
Odg: Prase al malo drugačije! By: Slaven Date: 22 Novembar 2011, 22:57:42
smuki to maverick zahebava, on sve radi naopako i smuđa ide pecat na kriva mjesta :lol: :lol:
Odg: Prase al malo drugačije! By: maverick Date: 22 Novembar 2011, 23:15:36
e naopako...za slijedeci skup cemo tako naruciti prase pa kad probate nece vam biti dobro...nesto tako ja odavno nisam jeo  :thumbup:
Odg: Prase al malo drugačije! By: dushann Date: 23 Novembar 2011, 01:36:39
Citat: limovac74 poslato 22 Novembar 2011, 18:03:14
Dulija jel se piletina lepo ispeče na ovaj način  :huh:
Sledeći put u prasetu pile,u piletu prepelica , u prepelici vrabac,u vrapcu keder  :lol: :lol: :thumbup:

Pile se super ispece tj bolje reci obari vise nego ispece pa bude lepo mekano i topi se u ustima al sto je naj bitnije napije se sve one masti koju topi toplota iz praseta, zato kazu da je zec zakon jer je cisto- suvo meso pa Kad se napije bude prste da polizes smiley038 mada retko to jede odma dok je toplo :smiley: iskreno moram da kazem obicno samo uzmemo parcence da probamo kako izgleda to cime smo punuli prase pa se bacimo na glavno jelo smiley075 :cheesy: ipak ko bi jeo drugo pored praseta :lol:
Odg: Prase al malo drugačije! By: maverick Date: 23 Novembar 2011, 07:46:32
ja cesto stavim zeca i odlican je...ali kad sve bude gotovo...to sto je bilo unutra se jede...a prasetina nikad vruca...uvijek hladna   :ok:
Odg: Prase al malo drugačije! By: KOSAVA Date: 23 Novembar 2011, 08:43:09
maverick, jel stavljas domaceg zeca ili divljaka :question: smiley033
Odg: Prase al malo drugačije! By: mobi dik Date: 23 Novembar 2011, 09:27:37
otkad sam prvi put probao rolovano otad svaki put samo to ,roluje jedan čovjek u tenju samo moraju biti manji prasci do 20 kg .otkošča ga prije pečenja i odma uroluje. :takoje: još malo pa sveti nikola pa rolujemo ,pa ću pitat lika da opalim par slika te rabote :ok:
Odg: Prase al malo drugačije! By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 24 Novembar 2011, 18:39:00
Prase jedino ražanj učini vrhunskim probao sam rolovat tj čovjek mi uradio ali vatra je vatra  :takoje:
Odg: Prase al malo drugačije! By: maverick Date: 24 Novembar 2011, 23:26:47
domaceg zeca..jer ih drzim i to belgijase...moracu i temu o njima otvoriti  :ok:
Odg: Prase al malo drugačije! By: smuki Date: 18 Mart 2012, 20:51:34


Ovako se juče pecalo na Staroj tisi a danas sitna bela
smiley038 morao sam izostati sa degustacije

Odg: Prase al malo drugačije! By: ellesar Date: 18 Mart 2012, 21:26:49
Ovo je dosad najkompletniji i najbolje objasnjen video rolovanja praseta.....doduse ja nika nestavljam toliko stvari u njega,bolje mi je samo slanina i zacini.....mada ovo sa veknama hleba bi moglo biti mnogo dobro :takoje:




Auh Smuki,ovako res peceno  smiley075  je prosto   smiley112 smiley114 smiley116
Odg: Prase al malo drugačije! By: bladerizer Date: 19 Mart 2012, 11:55:03
bogami ovaj ga napuni ima vise dodatka nego sto prase tezi  :cheesy:
Odg: Prase al malo drugačije! By: ellesar Date: 21 Januar 2014, 13:29:28
Ajde da nebude da samo ložim vatru pod kotlićima :wink: :smiley:
Ko je za malo rolovane prasećine :cheesy:

Daklem, jedan lepi praseći but otkostiti, nareckati pažljivo da neprobijete kožu...



Dobro posoliti, nabiberiti, ljuta paprikica, 5spice,senf, naravno.....slannica.....bež nje ništa.... :cheesy:



Zarolati, pa vezati.....



Premazati uljem, posoliti, pa premazati medom



Peći jedno 2 sata, prvo polako, pa na kraju gas, gas, gas....



Mmmmmmmmmm........ :eek:

P.S. ona pečena bundeva iza je savršen prilog uz ovo :thumbup:
Odg: Prase al malo drugačije! By: laki22 Date: 21 Januar 2014, 13:48:58
da ne brljamo temu, ali apropo bundeve, jeo sam kod drugara gulas sa njom... treba probati, odlicno ide uz meso  :ok:
Odg: Prase al malo drugačije! By: Hemingway Date: 22 Januar 2014, 12:07:11
Treba znati odabrati Bundevu prijatelju  :ok:...
Bezkorka takozvana znaci bez Kore ..ili skroz tanka ..zelenkaste Bundeve ili kako je kod nas zovu Jorgite ..
evo ovakve ..





a za rolovano prasece pecenje Ellesar   :ok: :tongue: