Ribočuvarska služba

Započeo darko_bogi, 09 Decembar 2009, 19:40:39

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Copetić

Vidi, kad su Dulića uhapsili i osudili što ne bi došao red i na družinu kojoj je obezbedio "čuvanje" opštih i društvenih dobara kao što su reke.

Nemam problema sa kupovinom dozvole ako me redovno kontrolišu. Dok sam imao živaca i vremena išao sam upravo na takve vode. Problem je što živim na ušću dveju najvećih reka u zemlji koje bi moglo biti pecaroški raj a generalno je pustara. Ne želim to da plaćam ne samo zato što je neadekvatno nego što se tim plaćanjem osećam kao saučesnik u masakriranju i mrcvarenju tih voda i dajem pare u džep i saglasnost da se to nastavi. To je neki mentalitet koji neko može da okarakteriše kao "on je hejter" ali je u suštini suvi realizam.

Čista realnost je da plaćanjem dozvole podržavam i amenujem to što se na našim vodama dešava i moralna mi je obaveza da to po svaku cenu odbijem kao prihvatljivu opciju. Ne mrzi me ovo da napišem još sto puta da bi neko shvatio odakle taj moj stav i priča dolaze.

simpson_H

Kako pustare kad vec danima radi krupan bik na glavinjare  :cheesy: :cheesy: :rolleyes:



Citat: ZGODNI28 poslato 20 Mart 2020, 20:30:57
,imali smo i opomenu da pokupimo svo djubre za soboom.....

Vodio cuvar komunalce sa sobom? Svaka cast!
A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

Copetić

Kolega, to se sve može drugačije saopštiti, u optimističnom duhu - "privremeno je u toku preventivni izlov alohtonih vrsta..."

marina1983

Evo upravo sam na vodi prodje ribar pa svrati da se javi  puna kada somova i matica smudja medju njima lopina bre klasicna kosa mi se na glavi digla

damjan

Ribari sada masovno izlovljavaju smuđa u toku lovostaja,tako je svuda gde je privredni ribolov dozvoljen,a gde je kontrola loša,a loša je na većini voda na kojima gazduju javna preduzeća. Dozvola za privredni ribolov je za većinu korisnika (čast izuzetcima) samo paravan za krivolov u toku mresta-lovostaja,kada ostvaruju i najveću dobit. To znaju svi i ribari i korisnici voda i inspekcija,svi...I svi to zataškavaju,prave se ludi,pokrivaju jedni druge.

marina1983

Ma uzas uzas uzas gledam u kadu kaze imam jednog smudjarka i kezi se kaze zurim cekaju me u restoranu ribu da im dam :veryangry:

Cvelus

Zeznuo me kovid, ne uzeh dozvolu (što je valjda i dobro jer ni na vodu ne mogu zbog ove situacije), al' čitajući ovu temu se ubih u pojam.
Čitajući komentare, počeh da se pitam da li ću išta zateći ispod površine kad se napokon ovo vanredno s...tanje raščisti, a da nije neki šporet ili čizma.

pikeman

Апатин: За време ванредног стања први криволовци ухваћени на делу

http://rtv.rs/sr_ci/vojvodina/backa/apatin-za-vreme-vanrednog-stanja-prvi-krivolovci-uhvaceni-na-delu_1107777.html


sona

Nema sta radi se posao, i kad neki misle da ce da ucare i da nema nikog,kad ekipa spremna  svaka cact momci  :thumbup:

js.bobrock

Bravo!!!

Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока


Блок_64

Hvala Bogu. Nadam se ogromnoj kazni.
Узми шта можеш и не враћај ништа!

pop1307


Piker62

Kazne u vanrednom stanju su po pravilu uvek rigoroznije.Nadam se da ce tako i biti.

peconi

Kaze drugar bili  cuvari i u Grockoj pre neki dan. Inace, voda koja mi je najbliza a na koju ne idem zadnjih 10 godina jer je totalno opustosena. Trazili mu dozvolu, on rekao necu da placam dok se pustaju lopovi da kradu strujom i mrezama. Cuvar rekao  sacekaj 10 minuta da vidis, i stvarno nahvatase neke sto su privezali camce za obalu sa punim kesama smudjaraka ispod mere. Izgleda da su dosli po dojavi, a drugar je na kraju platio dozvolu.  :lol:

Deluje mi kao bajka, jer ja nikad nisam cuo da je neko cuo da je neko video cuvara u Grockoj. Otprike da kontrola tamo ima status cudovista iz Loh Nesa, postoji informacija da ih je neko nekad video u prolazu. Nadam da ce malo cesce da dolaze i kaznjavaju.

Блок_64

Citat: Piker62 poslato 28 Mart 2020, 23:51:37
Kazne u vanrednom stanju su po pravilu uvek rigoroznije.Nadam se da ce tako i biti.

Ma jok nista od toga na zalost.
Узми шта можеш и не враћај ништа!