Ribočuvarska služba

Započeo darko_bogi, 09 Decembar 2009, 19:40:39

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Sale Rea

Juče ribočuvari obišli čuveno mesto za lov smuđa na Savi , kod marine AJK. Bila su trojica ribolovaca. Šta je rezultat ne znam ali pohvaljujem dolazak.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока


NSTSD

Citat: Panonski vuk poslato 19 Mart 2020, 23:10:15
NSTSD
letos sam bio prisutan preko puta stranda u ribnjaku neki lik je oko pola 8 uvece krenuo da postavlja mrezu za 5 min su se stvorili cuvari vezali mu camac za svoj i odveli ga.sta je kasnije bilo to ne znam.tad sam pomislio da su cuvari poceli nesto i da rade ali izgleda da sam pogresio.
Broj ovog čuvara kog smo zvali već par puta smo dobili skoro. Čovek je već par puta izlazio i rekao nam je da je pokupio 400 metara mreže u šodrošu. I juče nam je rekao da će doći za sat vremena ali da ne sme da dira obeležene mreže koje su propisno stavljene na trideset metara od obale. Samo mi nije jasno kako kad mislim da šodroš nigde nije širi od šezdeset metara, i ne mogu da verujem da će dozvoliti ribarima da izlove dunavce

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk


Panonski vuk

Vidis da radi ko sta hoce i nikog od nadleznih nije briga za to.nisu u stanju bar da taj dunavac zastite u vreme mresta.

Copetić

Evo ga danas centar Beograda koji čuva famozni ribočuvar zbog koga se svaka mala Marica popišmanila i uzela dozvolu.



Telefon mu zvoni pola sata, gle čuda, ne javlja se.

Ajmo večeras svi u tor pa na spavanje.

civija

Sad sam se cuo sa drugarom koji je prijavio Slavku mrezu (nije sakrio broj kada je zvao) i ona je izvadjena u roku od pola sata.
Ne znam da li je ta mreza u pitanju - vi cete znati...
Nije je on izvadio posto vise nije na Savi  :sad: ali je organizovao i izvadjena je.
Mislim toliko hejtovanje prema coveku mi neverovatno. Zasto ne verujes kad kazem da sam vidjao pun camac mreza na dunavu, da je odmah dolazio po nasim prijavama i vadio mreze... Prosle nedelje je (po prijavi) posle posla svracao na spic zimovnika - kontrolisao...
Srbija Sume je po meni banana firma al ajd da ne pljujemo ljude koji rade u nasem interesu.
Inace dozvolu ne uzimam ni zbog Olivera ni zbog Slavka vec zbog sebe - a ti kako hoces.


Copetić

Nemam apsolutno ništa protiv čoveka. Imam iskustvo da bukvalno svaki put kada sam zvao se nijedan ribočuvar pojavio. Protiv sam kampanje da izgleda kao da rade svoj posao kad rezultati tj. stanje na vodama daju potpuno drugu sliku.

Čemu ti telefoni služe i stoje javno na linku ako se ribočuvar javlja samo sa memorisanog broja?

7-8 čamaca oko i u zimovniku tuku po ceo dan usred lovostaja, mreže preko celih rukavaca, svake godine isto, pa lakše se prate datumi u tefteru nego ženska meca, je l' to moj posao da znam i pratim?
Stvarno se trudim samo realno da sagledavam.

civija

Sve se slazem sa tobom i ja pizdim maksimalno!!
Ne branim Srbija shume to su sve...
Pecam na Savi, Dunavu nekih 30 godina zadnjih 10ak iz camca. Za prvih 20 dal sam 2-3 puta video cuvara. Za sledecih 7 (iz camca) mozda 2-3 puta. U poslednje 2-3 godine vidjam Slavka svako 2-3 pecanje. Ne dizem ga u nebesa - covek samo radi svoj posao...
Inace ni ja se ne javljam nikad na skrivene brojeve  :smiley: Meni se javi uvek iako 100% nema memorisan moj broj.
Sad kad je otisao na Dunav ..bace kevu maticama u zimovniku  :sad:

Copetić

Jedini ribočuvar koji me je uvek na svojoj vodi "legitimisao" i merio ulove je bio Abaz. Svaki izlazak. Svaki put riba van vode nisam ni udicu otkačio evo ga meni iza leđa. Kad su ga uklonili sa vode sam potpisao i slao ljudima peticiju da potpisuju da ga vrate. Vratili su ga ali nema više čamac a voda mu u međuvremenu opustošena. Jedini ribočuvar od Novog Sada do Tekija, od Šabca do Velike Plane.

Što pre skontamo spregu krivolovaca i preduzeća kojima su vode date na čuvanje pre ćemo sebi stvoriti šanse i raspoloženje da protiv toga i delujemo.

Što neko napisa - ne mrziš ti ponedeljak nego mrziš kapitalizam. Ne mrzimo mi igrače nego igru. Zato je jedina šansa neka korenita i sistemska promena.

mrcko

Jedini ribočuvar (od dvojice) kojeg poznajem a koji me je legitimisao za dve godine na Dunavu i Savi je Slavko. Ali džaba dva legitimisanja kada sam imao pedeseatak izlazaka. Srbija šume-dno dna! Da li ima gorih od njih, sumnjam. Dobro da ima još i bele ribe.

ZGODNI28

Danas na Paljuvima kad smo odlazili,posetio nas je ribocuvar i pored pregleda,imali smo i opomenu da pokupimo svo djubre za soboom.....To je od prosle godine bilo pravilo tamo i svakom pecarosu se napomene....tako da sve pohvale za CaSSINA fishing ako se ne varam...non stop su na vodi cak su nas prosle godine dvogledom pratili da ne pecamo male sarancice koji su se  pojavili...Od kad tamo pecam ni jednom nije bilo da nije bila kontrola...krajnje korektno postupaju

Mizge88

Ja sam bio prosli vikend sa 2 drugara u subotu. Obisao nas je isti ribocuvar koji nas obilazi svaki put zadnje 3-4 godine koje provodimo na Paljuvima. Ja sam imao dozvolu posto sam na vodi redovno od pocetka god ( samo sa Save imam 4 potpisa od pocetka ) , 2 drugara nisu imala posto im je ovo prvi izlazak ove godine. Bio je malo drzak prema njima o tome kako dolaze na vodu bez dozvole, da pise prijavu ili da plate dnevnu, da nisu oni imali agresivan nastup prema njemu ne bi ni on prema njima. Iako su znali da je kontrola redovna i rigorozna, nisu bili u pravu ipak su se upustili u malu raspravu sa ribocuvarom i na kraju platili dnevnu svaki po 1000 din. ,uz raspravu sa njim " koja je to logika 1000 din dnevna a 7000 godisnja". Iako smo poslednjih godina bili bar 10 puta godisnje na tim Paljuvima znali su da je svaki put dosao ribocuvar .. i sad kad neko kaze Bojkot ribolovackih dozvola, skupa godisnja itd.. hmm  :grin:
Nije se usrao onaj koji nije stigao, nego onaj koji nije krenuo na vreme!

Copetić

Ništa, daj onda da cela Srbija peca na Paljuvima.

simpson_H

Vidim svi znate cuvare poimenice a ja 20god nemam pojma kako izgleda srpski ribocuvar. Za mene je on jos uvek kao jednorog, mitsko bice.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

БУЏА БАБУШКА

Ja sam cekao 25 godina da upoznam tog jednoroga. A prosle godine sa ga upoznao cak dva puta

Послато са SM-A300F помоћу Тапатока

Поздрав за Сркија :)

Mizge88

Copetic, ja vidim da si ti ovde najveci hejter  :lol:  ako tako mogu da kazem za ribocuvarsku sluzbu Srbija sume. Mogu da te razumem u potpunosti imas pravo za to nezadovoljstvo..Imam njihovu dozvolu na zalost iako ne zaluzuju te pare.
Taj Slavko koga svi pominju 4 puta mi na Savi kontrolisao dozvolu ove god, uvek bio ok lik, ostavio broj telefona da prijavim neke nepravilnosti ako vidim i slicno...
Opet kazem iz svog iskustva znam da sam svake godine od januara do marta na Savi, da cu otici na te Paljuve najmanje 10 puta u prolece, u sezoni jun-novembar na Tamis isto toliko i na Tisu + rekreatvno i turisticki nekad na dalja jezera Bovan, Celije, Gruzansko..znam da ce mi svaki put doci ribocuvari...nemam sta da glumim ludilo da ne kupim godisnju dozvolu i da mi je kriva za nesto Ribocuvarska sluzba za mojih 50+ izlazaka  :rolleyes:
Nije se usrao onaj koji nije stigao, nego onaj koji nije krenuo na vreme!