Ribočuvarska služba

Započeo darko_bogi, 09 Decembar 2009, 19:40:39

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

prslook

Citat: SundjerPecanje poslato 27 Maj 2018, 20:59:04
Bio danas u Farkaždinu i nijedan čuvar na žalost od pola tri ujutru do cetri popodne nije se pojavio ili bar prosao camcem... peca se na po pet stapova i tako...
Nije realno da budu ljudi 24/7 na vodi i to na celom potezu Tamisa. Ako bar malo razmislis...


Sent from my iPhone using Tapatalk
Red or dead

niki64

Ajde jedno pitanje u ovoj temi. Dali posao kontrole ribolovaca moze da obavlja sef ribocuvarske sluzbe (u firmi kod njega se vodi kao koordinator) , ili prostije receno dali on mora da ima polozen ribocuvarski ispit i dali tada (kod postavljanja za sefa) mora priloziti dokaz iz suda, supa da nije krivicno gonjen i dali sa njim u kontrolu moze da ide neko ko nije iz te firme ( inace to lice je profesionalni ribar)?

SundjerPecanje

Nisam nikoga prozvao samo napisao onako kako je bilo danas a i ne mislim da treba da bude 24h posto za to uslova nema ali bih voleo da je bar neko samo protutnjao camcem bez zaustavljanja cisto zbog nekog psiholoskog efekta...

Da ne bude zabune kontrola na  Tamišu ima jako često i to je opšte poznato samo eto danas je nije bilo prosto i jednostavno :bye:

Oliverikus

Znam i na koga misliš...
Ispit i licencu ribočuvara je položio istog dana kad i ja. Prema mojim saznanjima ima tu debelih propusta baš zbog prijava i gonjenja za dela iz firme u kojoj je ranije radio.
Nigde nije zabranjeno da ribar bude prisutan prilikom kontrole ali to nije baš dobro regulisano... Ribolovci mogu biti u pratnji ribočuvara kao volonteri i verovatno da je "koordinator ribočuvara - ribočuvar" uzeo jednog od ribara da mu pomogne.

Spojene poruke: 27 Maj 2018, 22:19:34

SundjerPecanje
Juče sam radio ceo dan... završio negde posle 22h a počeo oko 4,30... Danas nisam bio na tom terenu iako bih više voleo da jesam. Pecanje na 5 štapova je dobar pomak na bolje u odnosu na neka bliska prošla vremena, bilo je nekada i po 20 štapova po ribolovcu, toga više nema.
Nadam se da si se lepo napecao jer je juče bilo lepih ulova u Farkaždinu.



niki64

Hvala Olivere i da, na istog mislimo.

SundjerPecanje

Citat: Oliverikus poslato 27 Maj 2018, 22:10:51

Nadam se da si se lepo napecao jer je juče bilo lepih ulova u Farkaždinu.




Danas riba izgleda nije bila mnogo raspoložena za druženje javljala se manja deverika, bilo je dve babuske i jedan smudj koji je dosao na secerac...
Ali bolje nego na Tisi i Toploj Mlavi gde se javljala malte ne samo špicerka bar mi tako drugari kažu
Sve u svemu jesam se lepo napecao psihički što je i najbitnije :)

Srećan rad i puno uspeha u istom!
Pozdrav

sona

Danas u Gradistu Bila Ribocuvarska sluzba doduse sa gradske strane preko nisu prelazili ne znam zasto al nema veze .Momci za pohvalu komunikacija na nivou.Svaka cast smiley033

nme

U četvrtak u reonu Dobre, Dunav, NP Đerdap, prijatno iznenađenje...oko 14h obišao me ribočuvar, kulturno predstavljanje, provera ulova i dozvole, beleženje ulova i broja dozvole...šta reći...najzad...

nslemi

Je tu vazi redovna dozvola ? Meni su prosle godine u Golupcu u prodavnici rekli da mora neka posebna ili dnevna na licu mesta 1000 din ako se ne varam.

nme

Za prostor NP Đerdap važi posebna dozvola za ovaj nacionalni park. Baš sam, zbog eventualnog dolaska sa drugarima koji ne poseduju dozvolu ovog parka pitao čuvara o izdavanju dnevne dozvole. Reče mi da je ili kupiš dan ranije  ili pozoveš telefonom ribočuvara da ti je donese (bar sam ja tako shvatio). Reče mi da broj telefona ribočuvara može da se nađe na sajtu nacionalnog parka (nisam proveravao, imam godišnju koja košta 5000 dinara, dnevna je 1000, a nedeljna 2000).

trissa

Farkaždin.
Redovna kontrola karata na svakih 5.kilometara  :smiley: !











obradmiki

 :tongue: :ok: smiley167Tako se to radi!

Icazic

Koji je dron? Zuma?

Sent from my K10000 Pro using Tapatalk


Veliki89


jugov

za poštivanje nema šta.  smiley033
sad malo neka ladovina jedno ladno piće (ali bez alkohola moliću) smiley049 može posle.
upališ mašinu i gledaš, samo još kad bi imao zvučnik da im iz hladovine tražiš na uvid-snimanje i dozvole, gde bi ti bio kraj.
:clap2: :clap2:
дом је тамо, где је дунав
dom je tamo, gde je dunav