Ribočuvarska služba

Započeo darko_bogi, 09 Decembar 2009, 19:40:39

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Stefan_feeder kid

Aaaa,ovi pretresaju do gaća!Onaj bio obučen na početku snimka :cheesy:
Slabo je to,slabo.Neće se ništa postići dok se sve to deset puta ne pojača,a sudije stvarno počnu da sude i presudjuju. :no:

Oliverikus

PRAVILNIK O NAČINU ODREĐIVANJA I VISINI NAKNADE ŠTETE NANETE RIBLJEM FONDU:
Član 3.
Za svaki primerak ribljeg fonda čija je dužina ispod veličine propisane Naredbom o merama za očuvanje i zaštitu ribljeg fonda (,,Službeni glasnik RS", broj 56/15), visina naknade štete određuje se u iznosu od 6500 dinara.

3000 ili 5000 din? Možda nije ni bitno jer se dotični gospodin razume u ptice, u ribu ne!



Na žalost ovakvi dovode ribolovce u zabludu. Stručnjak!

Da se primenjuje zakon na sve isto RP Zrenjanin ne bi nikada dobili bilo šta na upravljanje. Setiće se ribolovci "žutih zona" gde je bio zabranjen privredni ribolov, a sada je na Tisi II najbitnije da njihovi ribočuvari pišu prijave za noćni ribolov jer ribolovci smetaju! Da li će išta ostati u tom delu reke posle ovogodišnjeg masakra od strane ribara i ribokradica ostaje da vidimo.

dragan2006

 :veryangry:
Ribolovci noću smetaju ovima u lopovluku pa se dovodi u pitanje da li i ti revnosni ribočuvari imaju deo od tog krivolovnog kolača?

TopMix

Ma, otkud ti ta ideja ?  :rolleyes:

mihabg

Ma sto kaze onaj doktor nauka Petrovic, tu treba vise od price...

Ad fines


Od 01.06. :

Sava 30ak izalazaka na nekoliko lokacija do usca Drine
Drina 15ak izlazaka, 10 okolina Ljubovije, 5-6 blizu usca
Zapadna Morava jedan izlazak
Dunav Karlovci-Beska-Futog 5 izlazaka
Tisa jedan izlazak na 3 lokacije u jednom danu

Samo jedna kontrola u Crnobarskom Salasu na Drini, gledana dozvola. 

Na Drini nizvodno od Panovica Gaja mrtvi klenovi nasukani na obali preko kilo.
U donjem toku Drine se naslusao prica od mestana o krupnim somovima ubijenih stujom od strane ekipe iz njihovog sela
Sava  kod celuloze, Bosuta puna mreza, podavljene stoje u sred dana
Uzvodno od Bescanskog mosta, Bačka strana, dolazi ekipa sa carde od preko puta i razvlaci mrezu u sred bela dana
Pocetkom juna strujarosi napravili masakr na potezu Progar-Obrenovac-Boljevci, senkeri i mreze potopljeni u obali...   

Ovo je bilo na brzinu sto sam se setio, da vracam film ko zna sta bi jos bilo....


Spojene poruke: 23 Oktobar 2017, 23:43:04

za Tisu sam slagao, bio sam u aprilu

Grof1204

Mene na Savi kontrolisao u junu odmah posle zabrane,satro kao okrecu novu stranicu, (sada mi i krivo sto sam ga onda pohvalio), i ponovo se pretvorio u mitsko bice tipa Big Foot. :grin:
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

jugov

ribolovačka služba jvp v.v,  između beške i čortanovaca.



znam sigurno da ljudi rade, jos sigurnije znam da nemogu stići sve obiće i iskotrolisati. pogotovo rekreativce, od 10 smena samo 1 smenu kontrolišu sportske pecaroše, ostalih 9 smena rade na pronalasku nelegalnih mreža za ribolov. što smatram delimično ispravnim pošto taj deo njihovog rada malo ko od VAS-NAS vidi i zna. pa ispada da ništa nerade, a siguran sam da je to slučaj u kod drugih službi ribočuvara.
дом је тамо, где је дунав
dom je tamo, gde je dunav

DOXAT

Svakako je lepo videti da se ipak radi i da ima efekta...

APAMsoldier

A samo par kilometara dalje crna rupa....ajde Jugov malo do Krcedina molim te....:)

Oliverikus

jugov  :tongue:

Sad je vreme za pojačane kontrole na svim vodama. Aktivnosti ribokradica su intezivirane zbog postova koji slede ali i zbog veće cene ribe. Struja, plin, mreže i sve čega bi se setili krivolovci (u stvari sve što imaju!) će biti korišteno u tom narednom periodu. Na ruku im ide činjenica da je ribolovaca na svim vodama mnogo manje nego u toplijim periodima godine pa se većina krivolovaca raditi i danju i noću da bi ulovili ponešto...
Moram istaći da sam mnogo razočaran ponašanjem rekreativnih ribolovaca (sportski su samo oni koji se takmiče!). Najglasniji su kada kukaju što nema ribe i zbog toga krive sve moguće i nemoguće osim sebe. Već sam sa sigurnošću utvrdio da nekoliko tih galamdžija javlja krivolovcima kada  i kuda se kreće ribočuvarska kontrola (beže nam ispred nosa i brzo sklone to malo alata koji im je ostalo). Drugi deo razočarenja je u broju ribolovaca koji su u stalnim prekršajima. Štuka, som, šaran i druga riba ispod mere se redom zadržavaju uz opravdanje da nisu ništa drugo ni upecali ili nisu znali koja je minimalna dozvoljena mera. Ima i prekomernog ulova koje još uvek rešavamo puštanjem "viška" ribe koja je srećom živa.
Sada imamo čestu pojavu da ribolovci koji imaju dozvolu sa sobom vode neke "nazoviribolovcekojipecajusveinevraćajuništa" a koji po pravilu nemaju dozvolu i ne nameravaju da je uzmu jer je kraj sezone i samo su došli da se malo opuste, ostave bar 2 kese smeća i popiju karton piva?!? Ponosno objavljujem da sam rigorozan prema tim gore navedenim opuštenim personama pa osim dnevne dozvole koju ponudim u sebi se nadam da je ne žele kupiti da bih im pisao prijavu koju zaslužuju. Zato nemojte dovoditi te devijantne individue u prirodu (na pecanje) jer se može desiti da vam pokvare istinsko uživanje na vodi.
Ako neko namerava da ide na Tamiš na pecanje, mogu da preporučim Sefkerin i Glogonj kao mesta gde je bilo lepih ulova šarana i štuke u poslednjih nekoliko dana. Bliže odrednice lokacija neću dati iz poštovanja prema ljudima koji mi jave kad su šta uhvatili ali i iz razloga da ne bude opsade tih nekoliko lokacija. Beli keder za štuku i kuvani ambarac za šarana...
Ukoliko neko primeti nepravilnosti na vodi slobodno neka iznese šta je gde i kada primetio. Nije bitno da li je to moj teren ili teren koji pokriva neko od kolega, bitno je da se iznese istina da bi mogli adekvatno da reagujemo i "izlečimo" takve pojave gde god možemo.
Na kraju opet molba svim rekreativnim ribolovcima da se pridržavaju propisa. Oni koji ih krše nisu mnogo različiti od krivolovaca na koje se svi žale!   

jugov

@ Oliverikus.
svaka ti je na mestu ka Njegošu, nebi ima šta dodati, za javljaju, na imaju ulov ispod mere, da nas je malo, da će lopova biti više, na nemamo neku naročitu pomoć države sve tačno.
da se nas dvojca pitamo radili bi svaki dan na Dunavu i DTD ali nemože imaju preči poslovi za nas dvojcu, zbog kojih radimo i po ulicama grada. znam da zvuči malo čudno ali prioritet je rad u gradu na Dunav kad se stigne. 
дом је тамо, где је дунав
dom je tamo, gde je dunav

Ad fines

Vecina ribolovaca je ovakva kako ih je Oliver opisao, i to je jedan od razloga sto izbegavam mesta koja su napadnuta jer to ne mogu da gledam a ni da slusam. Kada rade sitan saran, som ili stuka oni takodje mogu da naprave ozbiljnu stetu, njih 30ak po 5-6 riba u proseku, nije malo.

Oliverikus

Večeras vam neću postavljati fotke iz akcija ali ponosno mogu da objavim da sam oduzeo 7. (sedmi) čamac od kako sam počeo da radim. Pale dve prijave za majstore koji su taman krenuli da postave mrežu... Jurim ih od proletos i napokon sam ih ukebao  :rolleyes:
Kolega istovremeno nahvatao lokalnog majstora sa prekomernim ulovom, 6 smuđeva i ukupno 10,6kg. Prijava napisana! I njega jedva dočekasmo  :rolleyes:

Sad mogu da zamislim kakva će hajka i buka od sutra biti pokrenuta od strane danas pomenutih "poštenih" ribolovaca. Biće ova godina sa veselom završnicom... koliko vidim  :cheesy:


limovac74

Taman čovek otpecao 50+ evra, a ti tako  :lol: :lol:
Kad Sveti Ilija nebom sine grom na dnu reke Dunava probudi se som.
Na dnu reke Dunava kiseli se rovac a na obali stoji mokri ribolovac.
Som je snažno povukao ko kamion FAP i odneo ribolovcu i udicu i štap...