Ribočuvarska služba

Započeo darko_bogi, 09 Decembar 2009, 19:40:39

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

munja

Svi mi dušebrižnici bi iz fotelje da menjamo stvari i filozofiramo mnogo je malo je ovako onako.Ako nam je toliko stalo do "nasih" terena svako moze da otvori firmu i kvalifikuje se za cuvanje voda tj Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine kad raspise konkurs i eto rešen problem...

Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka


laki22

onda idi i za lekara pa promeni zdravstvo na bolje, ili u politicara pa uredi zakone, mozes i u policajca pa malo da pohapsis lopove, pa malo da svratimo i do skola da promenimo skolstvo itd.
Dosta vise da mi nesto menjamo. Cena dozvole je tu da se plati onja ko to HOCE da radi! i to da se debelo plati, isto kao i lekas sto uci 25 godina, isto kao i ucitelj sto nam uci decu itd.
svako im svoju profesiju i dok god je dobro placen i radi je posteno, gluposti nece biti. u nasoj drzavi je sve suprotno ovoj mojoj poslednjoj recenici. cast izuzecima.

no names

Ti onda Munjo kupi dozvolu i ne menjaj ništa ako ti ovo stanje odgovara. Ja NEĆU. Idem na revire namerno jer bagri neću da plaćam. Kad bude u mojoj okolini jedan Oliver onda hoću i dve ako treba...do tada  :bye:
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

munja

Ma mi se ne razumemo suludo je da iko trosi slova kad pricamo o različitim stvarima...

Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka


ossa

Gosn. Jugov sa kog poteza su slike ako nije tajna okvirno... Od do km. Na koji broj se prijavljuje neregularna mreža kod NS? Jel se zna možda?
Hej, haj baš nas brige...

jugov

nije tajna dunav od 1250 km do 1290 km, sa svim pripadajući rukavcima. 
neki dežurni broj telefona još nema, čim budemo dobili stavljm da vam bude na usluzi.
дом је тамо, где је дунав
dom je tamo, gde je dunav

NikolaNS

A cekaj Jugov, vi ste nova ekipa na ovom terenu?  :huh:
Rekao je Dunav, a on dobro zna, Na prvom je mestu zemlja Srbija. A gradovi i prije i sad, Kako Dunav rece, to je Novi Sad.

jugov

može se tako reći, od prosle godine dunav od bač.palanke do beske je preuzelo JVP Vodevojvodine, tada je i počela saradnja policije i ribočuvara. prosle godine (od septembra do decembra) po koja smena da se upoznamo u skapiramo, a ove godine od februara svake nedelje, da ne preterao sa izrazom svakodnevnom saradnjom.
дом је тамо, где је дунав
dom je tamo, gde je dunav

NikolaNS

Ma too! Valjda cete moci odrzavati taj potez, jeste da je velik ali ako nastavite kako sad radite, pocece stvari da dolaze na svoje mesto.  :clap2: :thumbup:
Rekao je Dunav, a on dobro zna, Na prvom je mestu zemlja Srbija. A gradovi i prije i sad, Kako Dunav rece, to je Novi Sad.

jugov

potez je i veći gde sto je ovaj gde su mreže nadjene, a koji sam napisao, pošto tu štima saradnja policije i ribočuvara, od ns do beske je stanje malo slabije sa saradnjom a od beske do tise je stanje ravno nuli. na dužini od 80-90 km nemoguće je da sve štima odmah. polako ali sigurno pomeramo nas rad. uspevamo da držimo neki ritam i da se održimo sto nam je bitno. brojčno smo slabi a sa opremom loši, ali sta sad nedamo se.   
дом је тамо, где је дунав
dom je tamo, gde je dunav

marina1983

Ne bih da pametujem ali znam da su Oliver i kolege o svom trošku kupili kvalitetan sonar koi jasno pokazuje senkere i ostale ne dozvoljene alata jel su im ruke otpadale od klocera . Pa nije loše razmišljati i u tom smeru  smiley033

nslemi

Jugov sta se desava sa ovim Egipcanima koji na ulazu dtd u dunav grabuljaju non stop i svaki vikend je riba na najlon pijaci..Jel postoji neka inspekcija za to zaduzena ili su oni zasticeni od bilo cega posto su manjina

jugov

nas je dvojca ili trojca, smerova i pravaca za bežanje kao i njih bezbroj. iskreno govoreći straža im stoji od granične policije pa do mostova na kanalu, gledamo lika kako telefonira čim smo stali,drugar koji je na kanalu pecao javlja da je jedan od njih koristio telefon i da se kupe i trče u sve pravce. kad dolazimo sa vode situacija po nas još gora. niko, bar sto se nas tiče, nije zaštićen, kontrolu prodaje na pijaci treba da radi tržišna inspekcija a možda i komunalna policija.

Spojene poruke: 18 Septembar 2017, 22:08:52

http://www.ribolov.co.rs/brojevi-telefona-ribocuvara-u-srbiji/
дом је тамо, где је дунав
dom je tamo, gde je dunav

pikeman



TopMix

S jedne strane "Rezervati prirode" čuvaju mrestilišta, a s druge strane izdali su za privredni ribolov terene gde god su mogli, pa i tamo gde se već decenijama nije ribarilo. Usput su se "izborili" da tzv. "privredni ribari" na Tisi II mogu da koriste  senkere i u vreme mresta ... O kakvoj mi tu zaštiti ribljeg fonda pričamo? Čuvamo ribe u mrestilištima da bi ribari imali što veću zaradu, pa dok traje, neka traje...
Da ne spominjem onu sramotu koja se desila sa ovogodišnjim konkursom za dodelu Tise II, gde naravno "R.P" nisu imali šanse da prodju, al su zato dobili van konkursa na privremeno upravljanje do godinu dana. Pa su brže bolje podelili dozvole za ribarenje septembar-decembar... A pri tom se zanemaruje da su "ribari" pod okriljem te iste tzv.ustanove "R.P." ribarili na Tisi do kraja avgusta bez ugovora... i bla,bla, bla... Kad čovek sluša gospodina Čorokala, pomislio bi da po Tisi curi med i mleko...