Ribočuvarska služba

Započeo darko_bogi, 09 Decembar 2009, 19:40:39

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

jugov

nadam se da će mo se sresti i videti.
a jutros smo imali ovog posla, samo iz jedne mreže.   






дом је тамо, где је дунав
dom je tamo, gde je dunav

marina1983

Dozvola se ne zaboravlja  :no: Kao pomoćno sretstvo u sličaju istog problema predlažem zaboravnima da mobilnim telefonom jasno uslikaju svoju dozvolu i pokažu sliku sa telefona. Sve se tu vidi jasno i glasno osim ako tel nije iz 41 smiley033

jugov

može da se proveri, ali nam je lakše i brže kad je imaš kod sebe, slažem se da je slabo ali nemogu sad ovde da pisem kolko nas radi na terenu od bač. palanke preko novog sada do surduka. verujete mi kad bi znali videli bi nije bas tako slabo kao sto izgleda.
дом је тамо, где је дунав
dom je tamo, gde je dunav

dragan2006

Citat: marina1983 poslato 03 Septembar 2017, 23:21:09
Dozvola se ne zaboravlja  :no: Kao pomoćno sretstvo u sličaju istog problema predlažem zaboravnima da mobilnim telefonom jasno uslikaju svoju dozvolu i pokažu sliku sa telefona. Sve se tu vidi jasno i glasno osim ako tel nije iz 41 smiley033

Tebi to ne bi pomoglo :lol: :tongue:

marina1983

Citat: jugov poslato 03 Septembar 2017, 23:24:21
slažem se da je slabo
Cenim što si iskren a to ide ka tome i da si pošten . Daj sebe koliko možeš , ne zbog nas - nama je tako kako je nego zarad ovih mladih  smiley033 :clap2:

Spojene poruke: 03 Septembar 2017, 23:31:57

Citat: dragan2006 poslato 03 Septembar 2017, 23:25:54
Tebi to ne bi pomoglo :lol: :tongue:
E neka si mi rekao  :lol:  :tongue:

jugov

slabo jeste kako bi prvo nas par volelo da bude.
mi smo jutros krenuli u 02.00 h oko 04.00 bili na ceki,  uhvatili one po koje smo došli i kuci se vratili u 17.00h. svaku 5 smenu odradimo bez produžavanja radnog vremena. na pola meseca ulazimo u pun fond sati rada.  e zato je slabo i slažem se da je slabo. ali to se menja većim brojem ribočuvara i policajaca na vodi a većim broje sati moga rada. drugovi vukovi, jesmo vukovi sa dunava kao i vi ali i kao vi i mi imama porodicu. roditelje, suprugu, decu pa i prijatelje s kojima treba popiti neko ladno pivo.
дом је тамо, где је дунав
dom je tamo, gde je dunav

Isa

onda cemo se potruditi da se ne cimate. Svaka cast na akcijama, samo tako nastavite.   :thumbup: Marina nikad ja nju ne vadim iz novcanika gde su mi i ostali dokumenti, tako da o njoj ni ne razmisljam, al morala je ovih dana na susenje. No nije za ovu temu.

marina1983

Isko, moj dobri i pošteni . Tebe čovek na ranu može da stavi , znam ja da ti nisi taj  :ok:

KAPITEN

Kolega Jugov lepo je čuti da se nešto radi i u Novom Sadu.
Pecam najčešće u Šangaju stanje je katastrofalno. Mrežaroša i nesavesnih ribolovaca koliko hoćeš. Lično mi niko nije tražio dozvolu više od 5 godina. Kad je mrest smudja nastupa opšta histerija na potezu oko špica i čini mi se da tad ima najviše pecaroša a od vas ni traga ni glasa. Ako možeš ostavi ovde broj telefona na kohi možemo da prijavimo ribokradju...

obradmiki

Čestitam  ribocuvarima  na uspesno obavljenom  poslu  i sve pohvale  nasem kolegi Jugov koji nas obaveštava  o akcijama na terenu.  Imam jedno pitanje za kolegu Jugov.  Da li zna ko kontrolise  Dunav nizvodno od bescanskog mosta?  Ovde je i dalje  divlji  zapad, krade se na sve strane

jugov

obradmiki:
problem kontrole dunava od novog sada do starog slankamena je u tome što veliki deo površine pripada zaštićenim dobrima i nadležnost imaju 3-4 ribolovačke službe koje, teška srca moram priznati, nemaju saradnju kakvu bi trebalo da imaju. u više navrata sam pokušao da organizujem sastanke sa dotičnim službama ali ništa od konkretnih rezultata.  taj deo terena je obilažen takođe više puta uglavnom po nekim dojavama sa terena ali sa različitim uspesima, ono što je sigurno nastavljamo rad na tom delu koliko možemo, pa valjda cemo imati i više uspeha. policija sa svojim polovilom teško da može da obiđe toliki deo Dunava i rukavac a saradnja sa ribočuvarima je takva kakva je i teško je menjam. tamo gde imamo dobru saradnju naravno i više radimo i imamo boljih uspeha.
KAPITEN:
kontrola na kanalu u novom sadu je bila bar 5 puta u zadnjih 12 dana, toliko se moglo odraditi. JVP je u jednom periodu sa drugih podrucja dovodio svoje ribočuvare samo da bi kontrolisali kej.  ono što većina neće nikad ovde na forumu ali ni na terenu priznati je da kontrola na keju komedija, čim dođemo počinje bežanija i dovikivanje da smo stigli. (a dovikivanje i ukazivanje da smo stigli rade i oni koji imaju dozvole za pecanje što mi je nezamislivo). dozvole za pecanje,kao i lična karta, su uglavnom kući ili u autu ili u čamcu kod druga itd... dok se mi sa "ispravnim" ali zaboravnim drugarima pričamo 5-7 minuta ostali se sklone. pokušaću da nađem snimak jedne kontorole gde od 10 kontrolisanih samo jedna ima kod sebe dozvolu ostali su zaboravili je negde. dok smo ostale upisali radi kasnije provere prošao ceo sat a mi obilšli 25 metar keja. ali dobro bitno da su ispravni i pomogli ostalima da se sklone. budemo dva sata na keju nema nikoga, pomerimo se sa keja eto ih opet mi se vratimo 10-15km da bi se svi ponovo razbežali, a u međuvremenu nam vade mreže sa ribom. priznaćete da se teško može biti na dva mesta istovremenu.
дом је тамо, где је дунав
dom je tamo, gde je dunav

djmisha77

Kolega Jugov, drago mi je da smo se upoznali. Kolega MilanNS je gledao sliku a ja sam onaj sto je razmisljao da li da ponese dozvolu.  :bye:
Jako mi je drago sto se stanje ipak pomerilo sa apsolutne nule. Znamo svi da ne moze to odjednom i nadam se da ce iz godine u godinu biti sve bolje i rigoroznije! Kako sam na vodi bar 3 puta nedeljeno, ako mozes ostavi broj telefona na koji se moze prijaviti ribokradja. Imam u vidu da i vi imate porodicu i decu pa ce i sms poruka biti dovoljna da se prijavi pa ako ste negde u blizini sto da ne svratite.  smiley033
Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

krnjocib

Kolega Jugov, podržavam sve akcije protiv ribokrađe u Novom Sadu. Ne znam koliko ste obavešteni, ali u Čelarevu, crnoj tački na Dunavu je stanje katastrofalno. Strujom prže nemilosrdno i to 5-6 ekipa. Stanje je toliko loše da i pecaroša nema  na vodi. Toliko je loše da ni na fider crvića ne dira. Tuga, sve su pobili i rasterali.  :bye:

Sax

Pozdrav za akcije u Ns.
Steta za onoliko keciga povadjenih.Predpostavljam da ne mogu dugo da zive u mrezi cim su sve na obali na slici...

NikolaNS

Jugov, ovo je lepo videti (ulozen trud, a ne nazalost uginula riba) i svaka vam cast  :tongue: iskreno, pomalo sam skeptican ali se nadam da ce se ovakak tempo odrzati!  smiley087 smiley162
Rekao je Dunav, a on dobro zna, Na prvom je mestu zemlja Srbija. A gradovi i prije i sad, Kako Dunav rece, to je Novi Sad.