Kategorizacija ribolovnih voda Srbije

Započeo pikeman, 01 Mart 2011, 20:26:01

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

ravucobir

 smiley033 vlajko 975-Eeee,to da dozivim,pa makar sutradan umro! :lol:  smiley033 Ali izgleda da buh to doziveo,moram ziveti kao:kornjaca ili gavran. :lol:

Блок_64

Citat: pauk poslato 26 Februar 2016, 09:44:55
Kao sto rekoh ali izgleda mnogi nece da shvate.
Drzava naravno raspisuje konkurs i samo organizacije koje ispunjavaju uslove koje drzava postavlja konkursom imaju prava da ucestvuju ali kako god drzava zahteva odredjene uslove mora i da pruza istima odredjene uslove i ambijent kako bi isti mogli da ostvaruju svoja prava i zaradu.
A za kontrolu kako odredjeni gazduje za to su zaduzeni ribolovci!!!! ako neradi dobro nece mu niko ni kupovati dozvolu a njegov izvor prihoda jeste upravo dozvola!  Svi ce ici tamo gde se dobro radi, gde se voda cuva i gde ima vise ribe.Ја дозволу купујем у риболову матић на Новом Београду.Дозвола је од еко рибарства са седиштем у Ваљеву.Пецам на Сави,Тамишу,Тиси,Бегеју.Ако би могао да ми појассниш како ја то кажњавам еко рибарство из Ваљева које ми је продало дозволу.

Spojene poruke: 26 Februar 2016, 23:07:06

Citat: ravucobir poslato 26 Februar 2016, 16:13:47
smiley033 Sane sa Tise- :tongue: za napisano!!Na zalost,onda je "pocela"drzava da "centralizuje"sve oko sebe,direktno i indirektno.U to su na ZALOST upale i vode,kao i sama "dodela"istih.Da je to "proslo",mozda bi mnoge "velike"firme(J.P.) lose prosle(kroz rezultate),a sa njima i sama drzava,jer su na DRZAVNIM JASLAMA.Te godine pocinju da "nicu"neka nova J.P.-ca,podpomognuta od same drzave i politicara,kroz izgovor.zastita ovog-onog,jer to je zadatak od EU-je,i islo se na:jacanje jakih i velikih korisnika(J.P.-ca)i "dodeljivanju"manjima(svojima-novim J.P.)Rezultat "toga" je sadasnja "dodela"(znamo na zalost kako),kao i ovo konfuzno stanje oko:voda,dodele,dozvola,korisnika......!!Manji upravljaci su "morali da menjaju pragove"od broja  raznih drzavnih inspekcija(jer su smetali i nisu "pripadali" nigde),i "trpeli"napade od "jakih",kroz sve moguce vidove!Niko se NIJE ZAPITAO,ZASTO NIGDE NIJE POSTAVLJENA JAVNO BODOVNA LISTA(a trebalo bi :wink:) ,na osnovu koje su "bodovali"korisnike na "dodeli"ribarskih podrucja :huh:  :wink:!Mislim da svako zna ZASTO,a ako neko mozda i nezna,moze da zakljuci iz TRENUTNOG STANJA.To je TAKO MORALO BITI!!!! :wink:

Има ли игде тај конкурс у писаној форми.
Узми шта можеш и не враћај ништа!

specialized


obradmiki

Evo danas cujem od kuma koji radi u opstini Titel da su bili kod njega ribocuvari iz vojvodina suma da overe licence,a to su Kircan Dejan i Aco Bojovic isti likovi koji su i do sad "cuvali" nase vode. Oni ga pitaju da li je ribolova?.,on kaze da jeste i priupita ih kako ih do sada nikada nije video u kontroli? Oni samio slegose ramenima pokupise papire i odu bez reci. E sada ja pitam kome da prijavimo ribokradju koja je u toku,evo juce majmun se hvali po selu da je uhvatio stuku od 7 kg,jos slikao mobilnim .? Kome se obratiti? Eno im camci vezani uz nasip prekoputa kod locke ade,suma puna vode,stuka se mresti a oni je klepaju(to je onaj lik iz cari ribolova koji je muvao smudja ,epizoda snimana u lokckoj adi i zarkovici)

ravucobir

 smiley033 blok64-"morao bi biti"  na sajtu Min. i na sajtu Pokr.Sekr.  smiley033

sona

Uvodjenje kategorija na vodama je u zadnje vreme uzelo maha.Moracemo da se opredelimo gde zelimo da pecamo i da se za to podrucije i kupi dozvola.Kupis Takozvanu objedinjenu dozvolu a vecina voda gde bi mozda zeleo da odes jednom ili dvaput godisnje je vec druga kategorija i vazi druga dozvola naravno sa drugom cenom,a cuvanje je losije ili isto kao i na ostalim vodama.Ako zelis Jegricku 6000+,Koviljski Rit 6000+,Gornje podunavlje 6000+,Bajski kanal6000+ .....A redovna 9000 din.
RSV,Srbija sume,Vojvodina vode,N.P.Fruska Gora.
Nikako mi se to ne svidja.

pikeman

Zar Bajski kanal ne pripada Gornjem Podunavlju?


Александар Бунчић

Једино ако нису нешто изменили. Досад је припадао.
Fisherman/Musician/Astronomer amateur

sona

Da trebalo bi,al cesto se nesto menja,ni sam ne znam gde otici a ostati korektan imati dozvolu.Bajski desno,Sebesfok levo pre je vazila zajednicka a sad ne tako sam barem nacuo,pravo dunav kod carde treba da vazi redovna dozvola.
Kanal pre pontona na izlazu iz sela B.Monostor vazi redovna?? jer je sa ove strane sela a davnih godina je ograda premestena preko tako da je loviste preko mosta i tamo treba da vazi za Gornje podunavlje,isto kao i kod brane,kako ga zovu lokalci Ceski Most.Po meni zbrka..Mozda gresim,i neko ce me ispraviti.

28 Februar 2024, 18:58:34
Par dana pokusao da odgonetnem kome pripada voda u Backom Monostoru kod turistickog naselja Opaljenik,SebesFok.Tezak poduhvat zvao Srbija Sume,Vojvodina Sume,Srbija Vode,Gornje podunavlje pa par puta Vode Vojvodine (ogranci u Somboru i centrale u N.S,)svi se vrte u krug kao da ni sami ne znaju kome pripada linija razgranicenja.Tok komunikacije kulturno i fino ne mogu nikom zameriti. :thumbup:
Pa reko daj da probam da nazovem (preporuka coveka iz V.V.)neku od prodavnica u Somboru da pitam i posreci mi se covek rece vazi redovna dozvola.i da pripada V.V.
Na taj poduhvat sam se odlucio zbog rekla kazala sa lokalcima da su neki imali kontakt sa kontrolom i da je receno da redovna vise ne vazi i da mora druga?
Pitanje glasi da li je moguce da ljudi koji rade nisu informisani koje vode su pod njihovom upravom.
V.V pripada kanalska mreza DTD,Veliki Backi kanal?tu bi trebalo da vazi i redovna dozvola zar ne?
Nikog ne prozivam jednostavno da znamo gde smo jer vise ne znamo kuda....
Nisam imao mira nego ponovio kontakt,fino i komunikativno covek me se setio i opet malo popricasmo rece mi sacekajte malo nazvao jednog od ribocuvara, pa nazad samnom na konverzaciju trgovac iz prodavnice je bio u pravu redovna.Koliko komunikacije za jednu informaciji,tu smo gde smo....

28 Februar 2024, 18:59:50
Da dodam kakva su vasa vidjenja?

Teme sličnog naslova (10)