Nepoznati vobleri...

Započeo pikeman, 24 April 2009, 16:41:33

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Bobiska

Pucale su pakte na svim voblerima, posedujem razne voblere sa takvim ostecenjem medju njima ima i originalnih (Finskih) Rapala. Naravno pojedine serije Aleksa mozda prednjace u disciplini lose pakte ali ima i ostalih. Resenje bi bili da se pakre prave od fleksibilnih materijala ali bi onda proizvodjaci voblera bili malo manje bogati i samim tim to im ne pada na pamet. Ne mogu sada da se setim ali mislim da je u proslim vremenima bilo i takvih pokusaja.

flutikazon

U kom smislu fleksibilne pakte? Ako bi se one savijale, verovatno bi ih i voda zezala prilikom povlačenja i menjala rad varalice
1 vodenica = 7 kamenova, 1 kamen = 4 litre = 400 drama, 7 kamenova = 28 litara,1 litra = 7 dana =100 drama, 7 kamenova = 196 dana

DDj

Manje krte. To ne znaci i da bi se savijale pri vodjenju voblera toliko da to utice na rad.

Bobiska

Pakte se prave ako se ne varam od polietilena (ako gresim neka me ispravi onaj ko je siguran, a ja cu proveriti sa jednim tehnologom kada ga cujem). To je materijal koji je lagan za izlivanje u kalupe i jeftin je i kao takav odgovara proizvodjacima voblera zbog tih svojih osobina. E sada ako veliki proizvodjaci polude nacisto i rese da prave nesto sto ce biti daleko trajnije, mogu koristiti pakte od nekog drugog sintetickog materijala koji ce biti dovoljno cvrst da se ne deformise usled sile koja deluje na njega pri povlacenju voblera, pa cak i da se privremeno moze saviti ako vobler zapne na primer za neki kamen ili neku drugu prepreku i pri otkacinjanju da se vrati u prvobitni poljozaj.

flutikazon

 :ok:
Meni u, 99,99% slučajeva vobler ostane na dnu, ili na nekoj grani, panju... Da li su mi na 1-2 pukle pakte,pa se sa tim i ne opterećujem.
Iz tvog pisanja vidim da ciljaš na žilavost materijala, da nisu krti smiley033.
1 vodenica = 7 kamenova, 1 kamen = 4 litre = 400 drama, 7 kamenova = 28 litara,1 litra = 7 dana =100 drama, 7 kamenova = 196 dana

Bobiska

Da, stim sto bi to dovelo i do promene u radu voblera ali ko bi svetu ugodio  smiley033.

god-ar

Kvalitet voblera utice na cenu, a naravno i na promet.
U svakom slucaju, mnogi pljuju po estonskoj Rapali, a meni se na Rapali nikada nije raspao kljun, provlacim je kroz kamen isto kao sto i sve druge voblere. Aleksa sam kupio tada, i ne verujem vise ikada, a realno je jeftiniji od Rapale. To je potrosna roba, kida se, lomi, odvali ga riba, ali brate da na istom pecanju u roku od pola sata popucaju pakte na dva voblera istog proizvodjaca a na ostalima ne, e onda se dovede u pitanje kvalitet tog kljuna. Bolje da meni riba razbuca telo rapale, jer dokle god ima tela radice i hvatace, a kada nema pakte nece nista da radi.
Ne moze se svima ugoditi, naravno, ali ako nesto platim, hocu nesto i da dobijem.
Nemam ti ja pojma!...  Ali naučiću!!!

milanstosic

Pitanje je jel ispadaju ili pucaju pakte...
Ako ispadaju, bolje lepljenje, bolji vezivni materijal i dubina usađivanja mogu da pomognu.
Ako pucaju, odnosno lome se, to je stvar geometrije zadnje strane, a i izbor materijala pomaže.
Da na zadnjoj strani postoji po sredini zadebljanje, ništa od loma nema ili baš nije bilo drugog leka.
Pucaju i pajseri ali zna se kad.
Podrazumeva se da se prednja strana ne dira jer ona definiše rad.

Isa

Imam trenutno stotinak komada i još sam ih toliko imao, no sam imao neku fazu pa ih tad sve rasprodao.
Samo 2x mi se desilo da pukne kljun.
Jednom na nekom monarhovom kog sam onako iz pete kontrirao u kamen i jednom na ssr 7 fincu čuvenom bez folije.  Za tog finca mi je misterija šta se desilo, jednostavno se okrunio u ruci, kao staklo kad se polupa.
I to su mogu reći 2 najkavlitetnija voblera koje posedujem, pre ih pokidam nego što stignem da ih uništim o kamenje ili ribama.

igorsimo

Ovako nesto je odlicno resenje sto se tice pakte,a kod ovog se i skida.
Megabass Batra-X

god-ar

Kod povrsinaca nije problem da bude montazno-demontazna pakta, ali gde treba da bude fiksna pakta, mrdne li 1 mm izgubi svoj rad, tako da mora da bude fiksirana.
Nemam ti ja pojma!...  Ali naučiću!!!

igorsimo

Nema veze montaza,to je pride,nego materijal od cega je napravljena.A na velicinu pakte,recimo srednjeronca,ne bi se uvijala,a opet ne bi pucala jer nije sasvim kruta.

Teme sličnog naslova (10)

221

Odgovora: 396
Pregleda: 142004

2567

Započeo dok2


Odgovora: 380
Pregleda: 247634

8363

Odgovora: 4
Pregleda: 3313

16490

Odgovora: 1
Pregleda: 2882

6016

Odgovora: 65
Pregleda: 39530

3812

Odgovora: 19
Pregleda: 15333

14978

Odgovora: 5
Pregleda: 4825

33923

Odgovora: 9
Pregleda: 3413