Ugly Duckling

Započeo Olovo, 11 Novembar 2009, 11:20:16

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

DDj

Ma ne samo na nasim prostorima. Pocetkom devedesetih kada sam se preseljavao u Kanadu, poneo sam desetak starih, Acinih pacica sa sobom za probu, cetvorke i petice. Pokazali su se vise nego odlicno za lov divlje kalifornijske pastrmke na visokim planinskim jezerima i manjih vrsta lososa, coho-a i pink-a, bili su izvanredni. Ti pacici su bili primetno lovniji tada od svih isprobanih Rapala i Americkih varalica. No, ubrzo sam presao na druge tehnike lova...

DakiNS

Pre par dana mi stigla pošiljka od desetak pačića , na žalost svi plivajući a želeo sam tonuće jer od neke 85  nikad nisam bez njih , sada pre ove pošiljke sam se sveo na jedno staro barem trideset godina kome sam polomio paktu i sam popravljao. Još se mogu po oglasima naći po pristojnim cenama 350- 400 dinara , ali ima ih i koji baš preteruju sa venama od dvasesetak E po komadu.Na peticu sam najveći ulov imao soma od desetak kg i smuđa od 5. I Žao mi je što upropastiše i zatvoriše Grafopromet, Gospodina Acu sam lično upoznao koji mi je tom prilikom pre dvadeset i kusur godina poklonio punu najlonsku vrećicu pačića , i voleo bih da ga barem čujem ako ne i vidim.
Kada budem lovio u večnim lovištima loviću sa Bretonom.

marina1983

Aj ti otvori te pacice pobacaj u kadu pa javi koliko ih pliva.

DakiNS

 Na moju žalost svi skoro plivaju. Juče sam ih sve vodio na kupanje i od 10 samo dva nisam morao štelovati,  ali nije u tome stvar , nego u obliku. Tonući imaju drugačiji oblik i mnogo jaču vibraciju koju koristim u limanima gde se seče struja i kontratok. Jaka vibracija vara  i velike ribe jer pretpostavljam da se predstavljaju kao veći plen.
Kada budem lovio u večnim lovištima loviću sa Bretonom.

zoks77

Pozdrav da li su zaista stari pacici bili toliko dobri ili je bilo vise riba? Da li neko ima stare pacice i da li ih koristi ?
Zivot je onoliko lep koliko mu vi dozvolite da bude, a najlepsi je pored vode.