Varalica - najprijatnije iznenađenje

Započeo rajko tehnium, 26 Decembar 2015, 11:07:44

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

rajko tehnium

Ni sami neznate zašto ste došli u posed neke varalice, dugo vam je stajala u rezervnom kompletu varalica i onda ste je jednom poneli sa vama u ribolov i pružili joj šansu da se pokaže. I gle čuda, postala je lovna i vi je sada uvek nosite sa sobom i čak štaviše ona vam postaje tajni favorit.
Koja je to varalica?

Milan berkut


ibanezi

 Pa nije jedna, nego cela šira familija varalica. Dakle, mislio sam da su površinci rezervisani samo za lov basa. Onda sam pre 7-8 godina dobio na poklon Rapalu skiter prop, od prijatelja koji mi je usput rekao da "krši" štuku njom. Dugo ja to nisam stavio na štap. Vukao sam po Zasavici plitko roneće voblere koji su ipak upadali u prolećnu vegetaciju koja je već bila ispod same površine. Iznerviran što ne mogu da ostvarim hitac, a da ne potkačim drezgu, stavio sam tog površinca i vukao potpuno ravnomerno onako u rezignaciji, tek reda radi. 2-3 hitac pljas. Otkrio sam površince! Naravno ta Rapala mi je odmah usadila želju za još različitih površinaca. Kakav udarac "ništa naročito"štuke! Pa sledeći, i sledeći. 6-7 kom taj dan, a uzastopni promašaji su posebna priča! Šta reći, osim džerkovanja u hladnijem dobu godine, više mi uopšte nije zanimljivo pecati štuku nekim drugim tipom varalice, i naravno, sad imam i kolekcijicu površinaca za štuku. Da napomenem, sad mi taj površinac nije glavna varalica. Svi površinci imaju sl. minutažu jer obožavam da ih menjam. Svaki je specifičan na svoj način, sa svakim se možeš igrati kako hoćeš i tražiti dobitnu tehniku, a sve što oni rade pri vođenju, ti to vidiš i oduševljavaš se. Udarac dobre štuke je ludilo. Taj raub i pljusak na površini u momentu uzimanja.....Nijedna varalica drugog tipa ne može priuštiti taj doživljaj.

DDj

Pocetkom devedesetih, kada sam kretao u zapadnu Kanadu, sa sobom sam poneo i nekoliko ruznih pacica u velicini 4 i 5, ne znajuci nista ni o potencijalnim ulovima ni da li ce ruzno pace biti efikasno. Ponesoh tada i Kwick Finessu 331N.

Ruzno pace se pokazalo fantasticno. U velicini 4 je bila ubistvena varalica za kalifornisku pastrmku a u velicini 5 odlicna za neke vrste lososa. Mnogo bolja od bilo koje Rapale ili bilo koje druge varalice koje sam tada testirao. Silno sam se razalostio kada sam otkinuo poslednju. Kako sam ih imao samo nekoliko bilo je tu i plivanja, ronjenja i pentranja po drvecu da ih spasem. Kasnije sam presao na musicarenje i neke druge tehnike.

PerfectAngler

Staro ruzno pace 4 i 5 velicina tonuce,bez dileme :thumbup:

marina1983

Dobio na poklon od prijatnog dekice koga sam taj dan i upoznao , inace njegov rucni rad . Čučala u kutiji godinama , da bi je  prosle godine iz očaja probao  i izuzetno se prijatno iznenadio za stuku je prosto neodoljiva.


pocetnik11

mozda je malo off, ali moje najprijatnije iznenadjenje je bilo prelazak sa najlona na upredenu strunu...  sa strunom sam dosad spasio jedno 10 zakacenih varalica i ustedeo sebi mnogo para..   znaci kad se varka zakaci/zaglavi negde na dnu, cimnes polako par puta, ako nece, onda odmotas malo strunu i namotas je oko upaljaca da ne bi isekao prste i povuces...   i varka spashena...  a ako se koja udica iskrivi, to je najmanji problem, il je ispravis il nakacis nove trokuke..


mrjr

Quantum slendry.Dakle ,kupio sam kesicu pod pančevcem i vukao je u torbi dugo bez ideje šta ću sa njim. Jednog davnog dana,negde na Dunavu na jednom velikom naperu, posle isprobavanja svega i svačega bez uspeha,stavim ga na malu džig glavu i u desetak minuta ulovim smudja,bandara i bucova zaredom.Kasnije sam ih iskidao,ali su mi u medjuvremenu ulovili par lepih smudjeva.Ono ,što je mnogo bitnije, otvorili su mi vrata jednog novog sveta varaličarenja na laste.Iskoristio sam priliku i poprilično se specijalizovao na tu temu,tako da danas uglavnom na njih pecam.
http://www.barsch-alarm.de/news/potsdam-rockt/?bl=1

mihabg

Par glavinjara bez imena !   ..Rucni rad mojih drugara , predanih samotnjaka na vodi

ossa

Hej, haj baš nas brige...

Teme sličnog naslova (10)