PRIBOR & OPREMA > Varalice

Domaći proizvodi VS veliki proizvođači

(1/9) > >>

Vlada lo:
Zapada mi za oko odavno da ne retko kopije poznatih proizvodjaca kostaju vise nego orginali.
Da sad ne navodim ko koga kopira a definitivno svi kopiraju nekog uz male dorade. Najcesce kopije su Salmo slider, razne rapale i najvise Nils Master.
Nekada davno dok je cena Rapale i ostalih bila toliko visoka da jednostavno lakse je bilo dati neku kintu za Sekija, Eleza, Matu i da ne nabrajam. Bile su jeftinije od Rapala, no i funkcionalnije zbog specificnosti lova. Nekada ne tako davno mogao sam kupiti 3 kopije Nils Mastera Invizbl od naseg domaceg poznatog majstora. Sad su cene izjednacene??? Da ne pricam Slider Salmo koji je malte ne jeftini od nasih kopija. Cena rapale je jos uvek ponegde oko 5 € do maksimalno 8-9 € u najskupljim radnjama. A cena domacih proizvoda ih prati u stopu??? Po meni najbolju zavrsnu obradu, izgled, ISTI RAD sto je najbitnije imaju serijski mocnici. Dok kod domacih svaka radi slicno.
Tako da mi nije jasno kako neko kupi kopiju koja po kvalitetu izgledu i jos dosta toga daleko posustaje iza orginala?

Goran Dubravac:
Koliko puta sam hteo original,
 nisu imali ali imaju nešto slično, odlično...

Nije bilo ni blizu originala.

Vobleri su u pitanju dok je silikon nešto drugo.

slawisa:
Sto ljudi-sto čudi,sto baba-dvesta sisa.Ima nas raznih,a podrzavam te u svemu sto si napisao.Mečka je mečka,ostali pokušavaju,ali...isto tako je rapala-rapala i mora da se plati,ali kako platiti istu cenu kopije kao originala?neko placa.

rj:
JA MISLIM DA JE STVAR U NEČEM DRUGOM  :huh:  :huh:  :huh: domaći proizvođači snime model i modificiraju ga tako da je često bolja kopija od originala  :clap2:  :clap2: nemo...vera....

STUKOLOVAC:
iskopiraju dobar (lovan) vobler i cim prodaja krene dobro,cene skacu...sto da zaradjuju manje kad mogu vise,logicno  :no: :help:!?
problem je sto kao po pravilu,rast cena prati i pad kvaliteta jer ne moze da se postigne ispostovati sve porudzbine pa se pocinje otaljavati posao a to vodi zna se gde...  :takoje: :grin:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju