Shimano Dialuna

Započeo orka, 23 Februar 2024, 10:06:04

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

orka

Štapovi za morski ribolov brancina (Sea Bass). Mogu biti interesantni i za neke vidove slatkovodnog ribolova..
Novi model je izašao prošle godine, Dialuna 2023...milanstosic

Ne znam kakve su te Dialune ali Lunamisi su predobri. Bilo bi divno da neko da neko poređenje. Gledajuci tabelu nove Dialune  imaji bas pozeljnih modela.

Kada sam birao Lunamisa procitah negde da su stare Dialune pucale.

orka

Ne znam, ali imam utisak da Dialuna ima praktično identičan blank kao i Lunamis..
Dialuna i Lunamis na 2,59m tb 7-38g, tj 7-35 g imaju težinu od 125g i 124g
Razliku prave oprema, karike, pakovanje, tuba i možda po opisu neki mali dodatak na blanku .
Ako je to tako, i ako su karakteristike iste ili veoma slične, onda je isplativije uzeti Dialunu, jer košta oko 150 evra manje u odnosu na Lunamisa.

milanstosic

Čini mi se da tu ima nešto više od toga. Povelika je razlika u ceni.

Procenti carbona se razlikuju, a novu Dialunu 2023 niko da direktno uporedi sa Lunamisom.
Ne sumnjam da je Lunamis bolji ali me zanima gde je razlika u upotrebnim karakteristikama.

02 Mart 2024, 10:13:08
Eto koliki je problem sto nema kvalitetnog distributera u Srbiji. Nema mesta gde bi ljudi kupovali iole noviju opremu od Shimana. Caprijolo sve ima, a nista nema.

I ajd sad neko nek uporedi dva stapica...

orka

Danas sam imao priliku da vidim Dialunu 2,6 tb 7-38g ,(drugar kupio). Na žalost nije bilo Lunamisa na stanju, pa nisam mogao da uporedim, ali prodavac kaže da kada se ta dva štapa uzmu u ruke, da su jako slični, i da je teško provaliti koji je koji, što će reći da su blankovi veoma slični, da ne kažem identični, jer sigurno nisu 100% . Neke razlike sigurno postoje. Po težini su praktično isti. Štap je brz, ne prebrz, ima i bržih i oštrijih. Radi samo vrhom, ali se taj vrh na kontri i zabačaju momentalno umiri. Rekao bih da štap ima jaku kičmu i veliku rezervu snage, i da može da izađe na kraj sa ozbiljnim ribama .
Sve u svemu odličan štap, a za nešto više i potvrdu navedenog, kada ga istestiram na vodi .

milanstosic

Dobro za sad zvuči.
Ako su blankovi toliko slični, a razlika u opremi prilično malena, svakako je dobra kupovina obzirom da mora imati i nižu cenu. Lep štap.

Nikako da se prodavci orjentišu na varijante u manjim težinama bacanja i neki malo kraći da se nađe u ponudi. šteta, imali bi prođu, bar na lepe oči.  :cheesy:

orka

Istestiran štap malo detaljnije, na žalost bez ribe, ali dobro, biće i to. Pravo je zadovoljstvo pecati sa ovim štapićem, pre svega zbog lakoće, ali i zbog karakteristika. Koju god varku da uzmem, izmami mi osmeh. Izuzetan u zabačaju. Zbog tog na izgled nežnog i osetljivog vrha koji radi, varke bukvalno katapultira . Sve od 5-25 g , glavinjare, kašike, i posebno voblere.
Proban na Savi sa glavom od 21g i shedom od 12cm, bez problema . Može i više, nisam imao teže glave . Za teže glave, recimo 15+g i pecanje na terenima  sa kamenjem na dnu i odsecima , ima boljih štapova, pre svega bržih i oštrijih . Dužina drške je na samoj granici da bude prekratka, bar za mene. Ide iza lakta nekih 2-4mm. Dialuna je uparena sa Vanfordom 3000 koji je težak 180g + štap 126g. Vrh vrhova, savršeno .
milanstosic

Orka,
Uhhhh... Izmami takav prijatan osmeh da ne možeš ni zamisliti... Drago mi je da ti se svideo.

Taj štap bi trebalo da je vrlo sličan mom Lunamisu 2,59m, 7-35g.
Mogu samo da ti poželim mnogo sreće i dobrih ulova sa njim!

Tek ćeš da vidiš kakav je na ribi! Posle prve ribe nisam mogao da nastavim normalno dalje pecanje od neverice. I da znaš, Lunamis ni jednom nije bio na vodi da nije izvukao ribu. Manje, veće, svakakve ali uvek sam na njega imao sreće da nešto dođe. Ni sa jednim nisam imao takvo iskustvo. Jeste da spada u domen apstraktnog, da ne kažem spiritualnog iskustva ali nešto tu ima. Neke šabačke kolege imaju običaj da provere jel idem sa njim na vodu ili ne, a onda sledi uzrečica "Lunamis nije bio da ribe nije video". Ahahahaaa...

Ali ne nosim gauvek iz razloga koje si i ti naveo...

Neću ništa da pričam ni o osetljivosti. To ćeš ti u detalje posle još malo probe, nadam se.  :smiley:

Sa srećom!

Teme sličnog naslova (10)

2674

Odgovora: 778
Pregleda: 252338

25532

Odgovora: 1
Pregleda: 6464

28946

Odgovora: 11
Pregleda: 11736

32471

Odgovora: 44
Pregleda: 19444

24204

Odgovora: 20
Pregleda: 13897

28086

Odgovora: 11
Pregleda: 11193