Okuma Chilli

Započeo simpson_H, 21 Maj 2021, 23:13:42

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

simbadunavoplovac

Verovatno se vec proculo ali da se ipak zna Chilli ce prezivetiu u formi varalicarca Carpologijinog novog brenda MATE Fishing (navodno ce biti i bolja oprema na stapu).  :cheesy: :cool:

Popac86

Koja je donja granica olovnih glava za Chili 40gr?

orka

Zavisi od vrste i debljine strune, tipa dna, kamen, pesak, mulj, ilovača, daljine pecanja, reka, jezero, i naravno od ruke svakog ponaosob i ličnog osećaja. Ono što bi trebalo svi da osetimo i detektujemo je glava od 6-8g na nekoj kraćoj distanci, tankoj osmonnitnoj struni i na kamenu i ilovači, to su dve najtvrđe podloge .
Sve je to relativno. U svakom slučaju taj štapić je odličan.

Bojan Boksa

Dal je 250 dovoljna duzina za pecanje sa obale Dunava na dzig..
Koji model Cilli uzeti za glave od 8 do 28gr za Dunav?

orka

Da li je dovoljno ili nije pitanje je sad, uvek fali par santima . :lol:  Šalu na stranu. Kraći štapovi imaju kako kaže kolega Ibanezi i to je apsolutna istina, sve prednosti, tj bolje karakteristike u odnosu na duže štapove, a samo jednu manu, a to je dužina kada zatreba. Dunav je velika reka i za obalsko pecanje je bolje imati duži štap, radi bolje kontrole džiga i vođenja istog . Imao sam Chilli 80 gramca i on je prejak za te lakše glave, ali je bolji za teže, 20+ gr . 60-gramac je bolji sa lakšim glavama, i pretpostavljam da može i te teže do 28g. Do 25g može sigurno bez problema, pa verujem da ti je on bolji izbor.

flutikazon

Ja pecam sa 60g. Meni je ok. 28g ces moci sigurno,za 8 ne znam. Ja ne koristim tako male. 11g mi je minimum i to se oseti. Nadam se da ce ti ovo bar malo pomoci smiley033
1 vodenica = 7 kamenova, 1 kamen = 4 litre = 400 drama, 7 kamenova = 28 litara,1 litra = 7 dana =100 drama, 7 kamenova = 196 dana