Kupovina varaličarskog štapa

Započeo pikeman, 10 Avgust 2008, 23:10:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 8 gostiju pregledaju ovu temu.

glos

Potiscan to dok je bio Simpson ovde aktivan, trebao si da upitaš. On je insistirao i volio da preporučava uporno jako dobre, kako on tvrdi, a ja sam sklon da mu povjerujem, povoljne štapove. Poput sjećam se Okuma Chili štapa.
Znam da me sad negde sa strane čita, te tako i ova moja oko Mate Rage štapa zaključke odobrava, jer zna da je vrlo izgledna, takova situacija, kvaliteta i upotrebna vrijednost.

P.S. E da, nemoj sad da "I zanesen tom ljepotom" a ponukan Kneževićeve postom, da kupiš ovaj;     Warrior Heavy Spin 270cm/8.8ft 40-80g
Ako misliš da džigerišeš. Ja  ga uzeh jer sam u razgovoru sa prodavcem došao do zaključka da je i za Dunav, džig. kad ono gluvo ko top. Taj boga mi nije ni za varalice dobar, sem ako voliš baš da utrnuto sve spinuješ.
ZOV

Dragan Nešković

Колега potiscan, па добио си ти бројне савете, само требаш мало боље да погледаш у њих  :wink:
Колега Орка ти је предложио два штапа, а када отвориш те линкове, уз сваки тај модел имаш по још 4-5 комада који испуњавају твоје постављене захтеве, дакле само ту имаш избор од неких 10-так комада. Колега ти је у свом посту дао и добар савет око времена куповине, а то је оно време када почну попусти ...

Када томе додаш и остале предлоге које су ти колеге дали, искрено не знам, како ти то делује малобројно. Но добро, ако се то теби тако чини, сачекај још предлога од колега, верујем да ће их бити. Један мали савет и са моје стране, прво погледај у новчаник, и одлучи колико новца желиш дати, онда размисли о свему што ти је предложено, и тек онда иди у радњу. И још један, још мањи савет са моје стране, када бих ја рецимо решавао овако питање за себе, пре бих узео један једини добар штап, за исти новац који бих потрошио на нека друга три комада. Ако те тако нешто уопште занима, могу ти дати предлог.

Друже, битно је да човек ужива у пецању, па сад ко са чим пеца и ужива, то је лични избор.

Дозволе за рекреативни риболов у Србији нису скупе, оне су бесмислене.

potiscan

Citat: knezevic76 poslato 13 Oktobar 2023, 14:06:33Štap Light, da vidim, ako se zarazim, onda ide neki medijum i malo duži Fox Rage Warrior Rods.
Plaćen 40€ 210cm, 4-17gr za kanale i stajaćice, mada sam i smuđa na Dunavu sa obale savladao
Mašinica
https://www.formaxstore.com/varalicarske-masinice/34564-virtus-power-2000 Послато са 2203129G помоћу Тапатока 

hvalaaaa

zahvalan sam na svakom savetu

Grbo

Negde sam ranije preporucio nekom na ovoj temi i covek je zadovoljan.
Ako neces pecati kapitalne somove, za obalsko dzigovanje i vobleraj ovaj ce te komplet sasvim dobro sluziti, a uklapa ti se u budzet:

Stap - Okuma Helios SX, 2,70m, 15-45g (nesto manje od 7.000 din)
Masinica - Okuma Ceymar CXT 4000 (nesto preko 5.000 din)

Znaci za oko 100eur moze da se pribavi korektan komplet koji ce izaci na kraj sa svakim smudjem. Mozes baciti i puno vise love na pribor kao neki, ukljucujuci i mene  :cheesy: , ali ovo je realno sasvim dovoljno.

potiscan

hvala SVIMA na savetima, zahvalan sam na SVAKOM savetu

22 Oktobar 2023, 18:09:37
danas sam od VD zeta dobio na poklon varaličarac sa mašinicom (posle ovog može komotno s moje strane da pređe u status sa stalim radnim odnosom  :cheesy: ) pa bih molio ako neko ima iskustva ili ako želi da prokomentariše nešto o štapu i proizvođaču.
Takođe bih zamolio objašnjenje šta taćno znači poslednji podatak na štapu LURIE WEIGTH: 1/8-3/4 DZ












Grbo

Lure weight je tezina bacanja. Oznaka je u oz, tj. u uncama, tako da je stap namenjem za USA ili UK trziste posto oni jos uvek koriste te tzv. "imperijalne" jedinice mere. 1 unca je 28,35 grama, tako da 1/8-3/4 oz tezina bacanja iznosi negde priblizno oko 3-22g. Za lagani dzig ili lagane voblere, fast akcija ce raditi posao, a quantum pravi skroz ok stapove. Sve u svemu dobar zet 👍

potiscan

shvatio sam da je lure weight težina mamca/varalice/tereta zabacivanja ali mi ti razlomci nikako nisu bili jasni....HVAALAAA na pojašnjenju. Inače, da, štap je kupljen i donešen iz Kanade pre neki dan

Inače je VD zet (jadničak) shvatio da je kupio štap dužine koja se neće moći upakovati u kofer ( i ako je ogroman) tek kad ga je doneo kući, a treba da ga donese iz Kanade  :sad: Dobio je posebnu dozvolu da može da ga unese u avion i tako je štap proputovao sa njim po aerodromima od Kanade do Srbije.....zetonja što se tiče mene već promenuo status iz VDa  :cheesy:

Dubinko

Pozdrav.
Da li neko ima predlog šta bi moglo da se kupi za bacanje glavinjara na soma, pre svega iz čamca, ponekad obale. Dunav pre svega, tereni u blizini Beograda i Pančeva. Težine, hajde da kažemo u ekstremnim slučajevima 60 gr, uglavnom 30-40 gr. Dužina štapa od 2,6 do 2,75. Upario bih ga sa Penn Slammer 360. Cena ne mora da bude bitan faktor ako mi se svidi štap.

Gledao sam:
  • Savage Gear SG4 Power Game 2.59M 80-150gr MF
  • Savage Gear Custom Predator 258cm 150gr
  • MATE GOLIATH X POWER 8`6 259CM 80-150G
  • MATE DANUBE VIBRA SPIN 9`0 274CM 120G

Nijedan me nije raspametio, mada su me ovi Mate prijatno iznenadili sa odnosom cena kvalitet.
Najžalije mi je što će moja žena, kada ja umrem, da prodaje pribor za pecanje po ceni kojliko sam joj rekao da sam platio!

DDj

Od navedenih Custom Predator. Sasvim dobar stap za namenu koju navodis.


Vladimir Jekic

Mislim da stopa kod slammer 360 ne ulazi u halter na predatoru a da se ne obradi pre toga

Dubinko

Hvala kolege. Moraću sutra opet u Smederevo da ponesem mašinicu i probam. Nikakve prepravke ne dolaze u obzir   :rolleyes:  :rolleyes:
Danas opet bio u Carpologiji. Sviđa mi se ovaj Goliath X power 150 g sve više. Danas poneo mašinicu, provukao konavžc i natezao štap. Definitivno nije realno deklarisan, realno bi bilo 120 g, ali je baš dobrog balansa. Bilo bi dobro da je maaalo oštriji, samo malo. Definitivno se ne može dati krajnji sud bez probe na vodi
Najžalije mi je što će moja žena, kada ja umrem, da prodaje pribor za pecanje po ceni kojliko sam joj rekao da sam platio!

knezevic76

Ja sam juče pazario Mate Danube Spicy 15-40......nisam expert za varaličarske štapove i daleko manje znam od mnogih na ovom forumu, ali sam izgled/izrada štapa me je kupila na prvi pogled a danas sam ga malo i testirao na vodi i prezadovoljan sam kupovinom. Gledao sam i još neke štapove u tom cenovnom rangu i mogu reći da sam baš pozitivno iznenađen Mate serijom štapova.
I ovaj 15-40 mi deluje da je malo precenjen što se deklarisana težine bacanja tiče.

Послато са 2203129G помоћу Тапатока

"Neki bi voleli da voze sporije,ali,na žalost,više ne mogu"-Duško Radović

moca992

Interesuje me da li ima negde da se uzme gornji deo štapa VISAGE SPIN 2.70m 15-60g, pošto se ne može popraviti.
Hvala unapred

Sent from my motorola edge 20 using Tapatalk


pex

Pa zovi formax, oni to resavaju sigurno. Koliko im vremena treba ne znam ali resavaju
Pozdrav!
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe

nadal

koji kvalitetniji 2.7m 40-gramac 100-150 evra ima kod nas?

Teme sličnog naslova (10)