Kupovina varaličarskog štapa

Započeo pikeman, 10 Avgust 2008, 23:10:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 12 gostiju pregledaju ovu temu.

zveljkovic

Posto su prodali zadnji primerak Maver Aslan-a a uvoz je u Aprilu poceo sam da trazim neku alternativu. Da li neko ima iskustva sa Okuma Helios SX 2.74m 15-45g? Uglavnom bi ga koristio sa laksim varalicama...

Edit: moze i preporuka za stap za do 150-200€ 2.7m 10-50/60g

Grbo

Ima moj drugar i prezadovoljan je. Valja napomenuti da covek stvarno ima brdo stapova, ali ovo mu je uvek u camcu u startnoj postavi, kaze da mu je legao bolje od nekih zvucnijih stapova. U par prilika sam bacao sa njim, po meni skroz ok za glave do 20-ak grama i neki umereniji protok na Dunavu, fino detektuje, a nije puno para. Imao je covek na njega zilion smudjeva, par kolateralnih somova, lepo drzi ribu. Cak sam razmisljao da uzmem i ja sebi jedan mada mi ne treba, ali za te pare da se nadje. Neces se zeznuti ako to uzmes.

Isa

Ja sam uzeo onu helios air 240 30-70g.
Uglavnom pecanje smuđa, džig tehnikom, eventualno pecanje stuke. Imao svašta od štapova za tu namenu, jednostavno za moje potrebe nema smisla izdvajati više novca nego što košta ovaj štap.

zveljkovic

Uzeo sam Okumu i svidja mi se. Bas je lagan i lepo se oseca vobler kako ide kroz vodu. Hvala na preporukama.

pexon

Citat: Isa poslato 16 Februar 2023, 23:36:48Ja sam uzeo onu helios air 240 30-70g.
Uglavnom pecanje smuđa, džig tehnikom, eventualno pecanje stuke. Imao svašta od štapova za tu namenu, jednostavno za moje potrebe nema smisla izdvajati više novca nego što košta ovaj štap.
To ti je Isailo tako, dok ne završiš buduće projekte i budeš opet mogao da usmeriš keš u skupu opremu. Onda ćeš opet početi da kupuješ skuplje štapove i makine, ne zato što ti trebaju, nego zato što ti se može.  :bye:

god-ar

To zavisi od coveka do coveka...
Trenutno sam u mogucnosti da uzmem skup stap i masinicu, ali ne vidim svrhu bacati pare na preskup pribor kada mi i ovo prosecno sto imam zavrsava posao. Sta cu dobiti time sto cu dati 1k evra za stap i masinicu? Kada pecam tamo gde je riba deficit, pa mi to dodje bacanje para. Mene moj Tehnijum i Ultegra sluze odlicno, a ukupno ne prelaze 250 e vrednosti.  :wink:
Nemam ti ja pojma!...  Ali naučiću!!!

Vladimir Lim

Ako moze brzi savet. Krece sezona pastrmke, klenova i sl. Na zalost uspeo sam da slomim stap koji me je dosta dobro sluzio...a koji cu tesko brzo nabaviti, a i nije lose da se proba nesto novo. Na forumu je dosta hvalospeva na racun creed i versus stapova. Meni treba nesto za voblere spinere i laksi dzig na velikim rekama. Moze neki savet. Napominjem da ne trazim ul stap jer se kao kolaterala na ovim terenima javlja mladica i trazim stap sa jakom kicmom, ali kkji lepo drzi ribu i moze da baci mali teret za svoju deklarisanu tb. Hvala unapred

Vlajko81

Potreban savet, bacam glave od 8-10 gr najcesce, do max 15-18gr, koji stap bi mi preporucili za lov smudja, xzoga black mamba 2.59 10-30gr ili favorite skyline 2.54 10-35gr? Pecam uglavnom na jezerima, povremeno na Dunavu. Problem mi je sto zivim u manjoj sredini pa nisam u prilici da licno protresem stapove pa se oslanjam na preporuku, cenovno su isti maltene, hvala !

Pedro

Može savet,od silnog gledanja sam i ja zbunjen i ne odličan...
Potreban štap za pecanje basa
Dužina max 2.4 TB 30-35gr max
Cenovno 50-120-130rur ali bi radije voleo ispod 100 jer se neće dugo zadržati kod mene hoću da probam ove sezone 2-3stapa.
Bacam voblere površince i ne otežana gume
Trenutno koristim xlnt2 2.3 32gr

Isa

Za tu namenu je odličan formax Attack spin 210cm 5-25g.
Košta oko 50e, odlično drži ribu, ima dovoljno snage za krupnije komade, dobro odrađuje sve varalice koje bacam, lepo urađen, trpi dosta dobro i udarce po granju, razne zakačaljke i slično, što takvo pecanje nosi sa sobom. Od mene preporuka da se štap pogleda.



Pedro

Hvala ISO,pogledao sam ovaj štap ali me taj Halter što se zavrće od gore toliko nervira da to nije realno,pre bi uzeo sa DPS vss ili neki od sličnih što se zavrće od dole jer držim štap iznad mašinice

Isa

Sve razumem, prvi varaličarski štap mi je bio Dam Nanoflex 270cm 20-50g, isto navoj od gore. Na toj dužini i težini još izraženiji problem, ali sam se navikao, samo dobro zategnuti. Uglavnom za basa sam izmenio nekoliko štapova. Pisao sam na temi o štapovima u odeljku bas. Prvo magnetik sa kog mi je spadala riba, onda cts flick koji je neprimeren za to (kao somovskim štapom da pecate bucova), revo salt 8ft 16# sa kog mi je takođe dosta riba spalo, ali nije bio krut.
Odličan je bio formaxov snatch 180cm 5-20, mekan, salabašan, ali ne sećam se da mi je ikad riba spala sa tog štapa, obožavao sam ga. Jednu polu sezonu otpecao elitom SD 20-40, iako je oštar krut štap isto je sve izašlo napolje, samo je osećaj ružan, prejak je za basa.
Sad imam ovaj, tj poslednjih godinu dana i prezadovoljan sam.
Jesenas sam dobio od Milana Berkuta Ticu (ne znam naziv) 180cm 1-8g, podseća me na sneča, ima jako kratak donji rukohvat. Imam utisak da će se fenomenalno pokazati kod pecanja voblerima i površincima iz čamca, gde mi smeta drška pri tviču, udara u stomak. Imam mali neadekvatan gumenjak, pa i na taj detalj moram da gledam. Ove sezone ću sa dva štapa u čamcu ići, Atack za gume, a tica za voblere i zare, da ne moram da menjam varke, poput takmičara. Dobio sam i parabelum 280cm, 2-12g, biće interesantno na početku sezone dok ne uđem u čamac, to je spravica za fine stvari, da se čačka nekom sitnom gumom na velikoj distanci.
U svakom slučaju, da be navodim ime i prezime štapa, meni se najbolje pokazao tip štapova koji imaju onu "sportexovsku" akciju u adekvatnoj težini bacanja, snatch ili recimo attack, zatim full tvrdi džig štapovi poput SD-a ili Flicka i kao najlošiji su se pokazali poput magnetika 252 tb 32g, reva 8ft #16, sa slabašnim vrhom i krutim donjim delom, gde vrh nedovoljno probode ribu, a onda krut donji deo ne amortizuje tržaje.

Jesmo u temi, ali ovih par postova bi bilo lepo prebaciti u deo o basu.
Pozdrav!

Pedro

Probao sam razne štapove, ali,ni jedan se nije zadržao kao xlnt2 kod mene, Može sve za protiv basa, samo što sam hteo da probam nešto novo, čisto iz dosade.

Mivanović

 Godspeed spin 2,70cm 40gr.Zvao sam nekoliko naših online prodavnica,nemaju ga na stanju.Dali neko zna gde ga ima za Kupiti,i ako ga neko ima da opiše iskustvo sa njim. smiley033

Grbo

https://vukovisadunava.com/varalicarski-stapovi/sportex-godspeed-spin/

20 April 2023, 17:23:36
Imas ovde na forumu tu temu. I ja gledao po sajtovima ali nigde da nadjem da probam u ruci. Na kraju uzeo Hydra speed 270, 40g i prezadovoljan

Teme sličnog naslova (10)