Kupovina varaličarskog štapa

Započeo pikeman, 10 Avgust 2008, 23:10:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Popac86

Kolegе, bliži nam se jesen a nadamo se i viši vodostaj od ovog istorijskog minimuma kako kažu da je ove godine. Elem, hteo bih da kupim jedan štap sa sledećim kriterijumima. 2.4 m, pecam isključivo džigom a ovaj štap želim da perfektno oseća glave od 6-12 gr i poslednji kriterijum je da bude oštar, u p.m. oštar, znači strela. Koristim visage spin 10-45 na,2.7m ibrecimo ta oštrina mi odgovara. Težine do 130 grama da bude štap i okvirna cena 100€ +-
Ima li neki predlog iz prve ruke da neko koristi takav štap da mi predloži?

Niki030

Pozdrav kolege, želeo bih da probam varaličarenje. Najinteresantnije mi deluje pecanje na vobler ali sam rad da probam i ostale vrste varaličarenja. S tim u vezi želeo bih čuti vašu preporuku za neki jeftin štap za početak. Ja sam razmišljao o formax flame spin 2.4m 20-50 gr. https://www.formaxstore.com/varalicarski-stapovi/30156-flame-spin-2-40m-20-50g

Grbo

Ma super stapic za pocetak. Nije od onih najjeftinijih karbona, IM12 bi trebalo da ima i dovoljno ostrine i dovoljno elasticnosti da ne bude previse krt. Za balans ne znam, zavisi od masinice ali za voblere ti nije to ni toliko bitno. Gramaza 20-50 je ok, univerzalna, pored voblera moze da ti posluzi i za kasiku, srednji leptir i dzig ako ne ides u neke ekstrmne velicine.
E sad jedino duzina 2.40 u nekim situacijama moze da ti bude prekratka ako pecas sa obale. Ako pecas sa obale zarasle u krosnje onda je 2.20 ili 2.40 ok. Medjutim, ako sa nekig recnog kamenjara planiras da voblerom trazis smudja uz obalu, treba duzi stap da smanjis zapinjanje za kamenje i da drzis distancu (tj.da voblera ne navlacis na plicak ka obalu vec da ga vidis sto paralelnije). Isto tako, ako voblerom ganjas stuku uz trsku po barama, stuka je uz trsku tako da ti opet treba veca duzina da mozes da se "ispruzis preko trske" tj da udaljis vobler dovoljno od obale i vodis ga paralelno sa trskom ili nekom preprekom uz obalu. U tim slucajevima uzmi duzinu 2.70

sona

Merkam jedan lajt do 12-13gr al ne Duzi od 200cm mozda i kraci 180cm. Verovatno jedan iz Formaksovog asortimana.

nemanjazemun

Pozdrav svima ako moze mala pomoc gledam da kupim jig stap poceo sam od skoro da jigujem i hvala BOGU imao sam uspeha ,Kupio sam stam za pocetak mate danube spici u duzini 274.Stap lepo oseca glave do 14 g pecao sam na terenu gde je pesak uglavnom tako da ima lepu detekciju ali je blans jako los.Pa sam odlucio danas da kupim drugi stap upario bi ga sa stradicom 4000fl ,Cenovni rang stapa koji bi uzeo je do 200e .Iskljucivo jig pecanje ruskim nacinom jigovanja ,.Gledao sam onaj favorite creed u  i deluje jako dobro.Koliko bi on zavrsavao posla .ili uzeti nesto drugo imam priliku da uzmem i cd extra nano sens 2,6 od 10-40g.Trebao bi mi za pecanje sa obale dunav sava glave od 10 do 35g.Hvala unapred svim vukovima na odgovorima

Grbo

Sportex hydra speed 2.70, 40g (13-52)
Lepo oseca 10g glave, a ako ces ruskim sistemom vucenja mozes komotno i 35g. Jako lagan, brz, odlicno zapucava kontru i odlicno drzi ribu. Sa masinicom 4000 perfektno izbalansiran. Cena mu je oko 180 evrica a imas 10 godina garancije, vredi svaki cent. Uzeo u maju ove godine, na vodi sam skoro svaki dan, po pitanju pribora sam picajzla ali nisam mu nasao ni jedne zamerke, odusevio se.

nemanjazemun

razmisljao sam i o njemu,moram da odem uzivo da pogledam

Mileka

Pozdrav svima  smiley033
Posle dosta dužeg vremena želim da se vratim varaličarenju. Dosta godina sam totalno van priče pa mi treba savet/pomoć.
Hoću da kupim štap i mašinicu za varaličarenje, krećem od štapa pa kada ga odaberem čitamo se na temi za mašinice :)
Pecam na voblere, smuđa i štuku, ostalo može samo da naleti slučajno. Mesto pecanja će mi biti Dunav/DTD i rukavci u/oko Novog Sada. Kupio bih štap dužine 2.5-3m, akcije/bacanja ću izabrati ali me interesuje da li se neko od jefnitinih proizvođača pokazao kao dobar za date novce, budžet mi je recimo 5.000 - 7.000 din?

Svestan sam da teško da nešto valja za te pare ali toliko mogu da se "pružim". Verujem da velika većina vas ovde ima solidnu opremu ali možda je neko čuo nešto lepo za jeftinjare :)

Oni Formax štapovi kako su se pokazali? Neki konkretan model?

Hvala unapred u svakom slučaju.

Grbo

Savage Gear MPP vidim da je na akciji u carpologiji. Cena mu je oko 5-6000 dindzi. Super stapic za svasta i neces se lako rastati od njega kad budes uzimao "bolji".
(ako je reklama neka administratori obrisu)


Mileka

Hvala na odgovoru. Da pitam konkretnije, uzimajući u obzir i preporuku iz prethodne poruke

  • Daiwa NINJA X SPIN 2.70m 15-50g
  • Daiwa CROSSFIRE SPIN 2.70m 20-60g
  • Daiwa LEGALIS SPIN 2.70m 15-50g

Recimo šta od ovoga vredi pažnje ili je sve na istoj crti?

vu

Da li je neko držao u rukama štap robinson big mama?

Preporučuju ga za štuku- leptire, kašike, velike gume...

Dužine: 240, 255 i 270 cm sa t.b. 14-56 gr i 270 cm 18-70 g.

Model od 270 14-56 - 190 grama, 270 18-70 - 210 gr. težak.

Rukohvat, eva-pluta pola-pola celom dužinom i halter sa fiksiranim gornjim delom, zavrće se od dole.

Cene oko 5000 din.

Razmišljam da uzmem neki jeftin štap za kašikanje i leptirčine, verovatno će 14-56 gr biti dovoljno (cenim da je ovaj 70 gramac baš močuga), ali bih voleo da čujem utiske ako je neko držao štap, još bolje ako je pecao sa njim.



no names

 :bye:

Neću se mnogo zadržavati  smiley033
Treba mi predlog za kupovinu štapa specifične namene, a u obzir dolazi i predlog za blank pa ću slati na motanje. Elem....
Ex Fast Akcije sa dužinom do 2,4m maksimum, glave u 90% slučajeva 3-5gr sa izletima retkim na 2gr, silikon uglavnom 3 i 3,5inča sa izletima na 2' i 4'.Ciljna vrsta smudj po kanalima i jezerima...predpostavka mi je da mi rešava kvalitetan 20gr-amac ali preko toga me ne zanimanima jer za preko imam.
Pucajte  :bye:
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

Isa

Il sakura ionizer il grafitlider.
Ostalo nemoj ni gledati.  :cool:

simbadunavoplovac

@no names ako uobzir dolaze i GL stapovi, pogledajte stapove od Crazy Fish-a, pogotovo seruju Arion! CF Arion 832LS (2,52m 3-15g) u ruci na drmanje deluje nestvarno. Ako imate vremena ili ste iz Beograda svratite u Fanatik cisto da vidite i prodrmate stapove.

bugi89

Koji stap je za preporuku za lagano visesatno nocno voblerisanje pretezno sa obale? Cena do nekih 7000-8000 dinara. Da je lagan i da je dobar bacac.

Teme sličnog naslova (10)