Kupovina varaličarskog štapa

Započeo pikeman, 10 Avgust 2008, 23:10:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

pkv-pecaroš

Poznanik je imao tog Suzukija. Čovjek koji je izmjenjao štapova više no čarapa kaže da je štap odličan i ja mu vjerujem. Znam da ga je koristio za jig na Dunavu. Da li je bacao i vobler njime to neznam sa sigurnošću reči ali vjerujem da je jer po danu jiga a onda u mrak nastavi sa voblerom. Eto,toliko ja znam o tom štapu i da napomenem da ga osobno nisam koristio pa svoje utiske ne mogu prenjeti.

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk


Tolstolobik

Ako nije problem pitaj ga sta je i kako? :)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Copetić

Za te novce stvarno imaš lepu ponudu štapova koji mogu da savršeno da nose 5-25gr a i više nego pristojno da izbace voblerče. Meni lično Skyline 842H pada na pamet prvi.

Tolstolobik

Favorite nemam gde da probam nazalost.


Sent from my iPhone using Tapatalk

orka

Moj predlog je Magnetic 8,6ft tb 20-60g ..

DDj

Citat: Isa poslato 07 Decembar 2021, 12:26:02
Ogradio sam se da sam pecao 20 i kusur gramcem (zaboravio sam tačne oznake) , konkretno, štapom kolege Joshice. Po meni vrhunski vobleraš, a za džig nije. Tako da nije baš univerzalac.
Za taj koji si naveo pojma nemam.
Sastavi, probaj pa ako ne odgovara u oglase meći.  :cheesy:
Imam slicno misljenje. Ja sam te Suzuki stapove video samo u radnji kod Gorana i onako na prvu ucinilo mi se da su odlicni vobleraski stapovi, po mom ukusu. Za dzig bih uzeo nesto drugo. Razmisljam da narucim bas taj 20-gramac (ima 18 i 21 gramac) za vobler. Mada, voleo bih da cujem nekoga ko duze peca sa njima a ne samo nagadja kao ja sada.

Copetić

Citat: Tolstolobik poslato 07 Decembar 2021, 13:39:25
Favorite nemam gde da probam nazalost.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Imaš, u istom gradu gde bi probao Suzuki ili Revo.

Rap

Citat: Tolstolobik poslato 06 Decembar 2021, 12:31:17
Pozdrav vukovi!
Ima li ko preporuku sta uzeti za dzig 5-25gr i vobler na Savi,Revo 8.6 ili 9ft 16# ili Suzuki RBX 862 11-41gr?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Evo slika ulova na Suzuki 14-41.
Drug je lovio na njega.Od kada ga je prodao i presao sa Daiwe na Shimano lovi samo Klenove
Nagovorise ga da s Morethana predje na TP i Suzukia na Graphita.Los nagovor po džep
Uglavnom,nije namjenjen dzigu ali covjek se izdjjgovao na njega i nalovio.
U sumrak je bacao voblere uglavnom SR 7 i 9.Stap ce odraditi sve ovo sto si naveo.
A sve ove sto drmaju na suvo zaobidji,da te ne zdrmaju



Bobiska

Citat: Tolstolobik poslato 06 Decembar 2021, 12:31:17
Pozdrav vukovi!
Ima li ko preporuku sta uzeti za dzig 5-25gr i vobler na Savi,Revo 8.6 ili 9ft 16# ili Suzuki RBX 862 11-41gr?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Sto kaze kolega Copetic na jednom mestu mozes pogledati CTS i Suzuki na istom mestu. Tog Japanca sam samo video u radnji kod Mikija i svideo mi se kao retko koji stap. Ako ne trazis ekstremno brze stapove, ovaj Suzuki bi trebao da ti se svidi. Kupio ga je jedan moj drugar i kada nadjem malo vremena otici cu da ga probam i na vodi. Na ostalim ribolovackim sajtovima, ili bar na nekima od njih, mozes naci veoma lepe opise ovog stapa. Opet taj stap nije po mojim merilima ni malo jeftin tako da ti toplo savetujem da ga vidis i prodrmas u radnji i sve ceti se samo kazati. Pa ako ti se ni jedan od njih ne svidi nacices neki drugi, ponuda je stvarno nikada bolja, pozdrav.

Tolstolobik

Tek sad nista ne znam!


Sent from my iPhone using Tapatalk

Rap

Sta te buni?Japanci,kinezi ili dvojba oko dvojca za koji si pitao?
Na graphit i super vivo ni ne pomisljaj,jer nakon nekog vremena ces se pokajati kao i drug koji se sada vraca Suzukiu.

Tolstolobik

Pa uglavnom mislim na dvojac za koji sam pitao. :)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Copetić

Ne pomišljaj na Graphita, najgori štapovi na svetu... uzmeš 70gramac i odmah te nateraju duplo para da sprcaš u 28gramac, naprimer ovaj:


Katastrofa za pecanje, sa obale za 30 sekundi iskontrolisati ovi ribicu na štap težine 99gr, ma ko bi to još poželeo... užas.

Rap


orka

Citat: Rap poslato 07 Decembar 2021, 17:22:51Uglavnom,nije namjenjen dzigu ali covjek se izdjjgovao na njega i nalovio.

Ribu ne lovi štap, već ribolovac, štap je samo produžena ruka uz pomoć koje više ili manje uživamo, po subjektivnim merilima, naravno.
Nalovio bi se i na bilo koji drugi štap, i na onaj od 30 ili 50 evra, jer tu gde peca ima ribe i još peca iz čamca. Nekada smo 90-tih godina pecali na toljage od štapova, gledajući iz današnje perspektive, pa smo lovili neuporedivo više ribe i bili zadovoljni.
Ko voli štapove sa karakteristikama kao što je Suzuki, štap je vrhunski .. Meni da ga džabe daju, ja ne znam šta bi sa njim, jer ne volim takve štapove.
Nije popularan ne zbog cene, jer jednostavno za džig ima štapova od 50 evra koji su bolji od Suzukija, po karakteristikama. Meni nije jasno zašto se i dalje provlači teza kako brz i oštar štap za džig nije dobar za vobler, već za vobler mora biti sporiji, glindžaviji i parabolik, da se savija u krug. Za mene, svi štapovi koji su tzv džig štapovi, su dobri i za vobler, samo u određenoj težini bacanja, shodno veličini i težini voblera koji se koriste. Štap kao što je Suzuki, sa takvim karakteristikama, danas je teško pronaći, jer ima da tako kažem staromodne karakteristike, iz 90-tih godina, a to vreme je prošlo, i ovo je vreme brzih i oštrih štapova sa vršnom akcijom. Naravno, nemam ništa protiv ko to voli . Ja se unazad ne vraćam, samo unapred .. :cheesy:

Teme sličnog naslova (10)