Kupovina varaličarskog štapa

Započeo pikeman, 10 Avgust 2008, 23:10:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 7 gostiju pregledaju ovu temu.

zoks77

Veliki pozdrav za sve, zanima me vase misljenje za dam stapove kakvi su ? Da li ih neko koristi ? Upotrazi sam za stap zapao mi za oko DAM Cult-X Spin 15-53 .
 
Zivot je onoliko lep koliko mu vi dozvolite da bude, a najlepsi je pored vode.

Cvelus

Nikad imao, ali znam čoveka koji se kune u njih i probao da me ubedi da pazarim.
Sad, da li je istina ili ne, ne znam, ali nisam čuo da je pukao neki ili da imaju neku tragičnu manu.

ivkeks

Mog komšiju zanima poredjenje celilo vs epixor 30/70,koji je osetljiviji bolji balans i koje glave moze da nose od do!? Ko uma veću snagu pecao bi na jezeru ćelije smudj štuka i som sa obale. Pa ko ima oba ili je pecao treba savet i mišljenje. I upario bi sa azores sivi. Hvala

Bufon

Pozdrav ljudi, imam opciju da uzmem st. Croix legend 8,6 2oz rađen iz blanka(5sc86hf2-g) za 180€, a razmisljao sam i o kupovini hr evolution 7-28g 2,3m na neviđeno.
Da li je neko imao oba štapa pa da mi da neko poredjenje, ili bar jedan pa da da mišljenje konkretno kao o stapu sa kojim bi džigovao glavama od 6, 7 do max 18g.

Vladimir Jekic

Nemam ni jedan od ova dva ali ako ti može biti parametar za raspon glava.... Imam HR Evolution 10-52 na 230cm. Nisam bacao manje od 11 a ide do 35-40g +guma bez zamaranja. vrha

Bufon

Da za jaceg evolutiona sam cuo da radi sa tim tezinama, pa i onaj iz prethodne serije 40gramac da nosi svih 40gr.
Zato me i interesuje ovaj slabiji...koji je ustvari 7-30 deklarisan, nisam dobro napisao u prethodnom postu.
Tako sam neku sliku stvorio u glavi da bi bio brutalan za taj raspon glava koje sam napisao. E sad prelazi mi dosta cenom ovog elit legenda a kad bi znao da je to to, mozda bi se i nategao, tj strpio da skupim koju kintu jos za njega....

Copetić

Evo ti to bez problema nosi. Legend će ti svakako bolje detektovati i tek oko 21gr će krenuti da zamara vrhom. Svakako bolji blank je Legend ali oba štapa ti ispunjavaju zahteve, pitanje je samo šta je tebi lično udobnije.

Bufon

Legenda sam u međuvremenu i probao i oduševio me je detekcijom, manju gumu i 8gr glavu javlja odlično.
A pošto mi i treba za lakši džig, bitno mi je da lepo javlja te najmdnje glave koje bi koristio. Najverovatnije cu ga i uzeti dok je jos ponuda na stolu...a biće vremena da se proba i mali evolution...

Vladimir Lim

Da li neko moze da prenese neki utisak o stapu dam optimus2 spin 2,4 25 gr, eventualno poredjenje sa xlnt3 2,4 25 gr

mabog

Interesuje me jedno,
Hleo bih da pazarim hydru od 10gr 3-15gr 210cm.
Pecam na kanalima i stajacicama pa me interesuje da li bi ona mogla da se izbori sa nekom stukom do npr 6 kg?

Lazar_ns

Pozdrav ljudi, ima li neko iskustva da prenese za Savage Gear SG2 stapove, kako su se pokazali?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk


Pedja1987

Uzeh juceo Seika Black Water 2.7 15-45 za bucova. Odlican stap. Lagan, ostar, odlican u izbacaju, ja prezadovoljan. Danas bez ulova, ali se nadam da ce uskoro i neki bucov pasti

Sent from my SM-G996B using Tapatalk


orka

Da, po svemu sudeći još jedna serija štapova sa odličnim karakteristikama i odnosom uloženo - dobijeno . Cena im je oko 80 evra ..
U opisu kaže da je brze akcije sa odličnom osetljivošću u vrhu i velikom rezervom snage, stoga je idealan za ribolov silikoncima.

https://www.tubertini.it/en/catalogo/prodotto/black-water-id3388/

vu

Da li je nekoko video u čemu je razlika između novog DAM Nanoflex Pro + za 2022. i starije Pro (3. generacija) verzije. Ovaj novi je skuplji za oko 1000 din. Moguće da je samo kozmetika...

Ako neko peca štuku na ovu seriju, kako vam se model 270 (20-50) pokazao za npr. meps aglia 4-5 i meps lusoks?

Kad bih uzimao štap samo za kašike do 20-25 gr i šedove 10-15 cm izbor bi mi bio trometraš 20-50 gr, posebno na stajaćim vodama gde ima rastinja uz obalu. Za srednje velike i velike  leptire mislim da je bolji kraći štap od 270cm, samo ne znam da li je 20-50 gr. dovoljno? Da li zadržava radne osobine pri vuči jačih leptira, ili se savija preko mere?

Glupo mi je da uzimam 2 štapa, a nameračio sam se na nanoflex (videću da li pro verzija, ili ovaj novi za '22.). 80-gramac bi sigurno bio odgovarajući za veće leptire, ali plašim se da bi za kašike tipa idra k-k, fd 55 i sl. 80-gramac bio malo jak.

Vidim da i Idra radi kopiju čuvenog lomljenog FD-a (ili Grbe), kašika se zove "Ješkovo".

Popac86

Spremio neke parice i ja za blackfriday akcije ako budu a ono što želim jeste da kupim štap koji ima sledeće karakteristike pa bih vas zamolio za neku preporuku.
Pecam samo smuđa voblerima i dzigom sa obale, na Dunavu. Treba mi štap izmedju 2.7m i 3m,  težina štapa da je izmedju 150 i 200gr a da radi i čita dobro glave od 6 do 25gr. Više 6, nego 25... Znači lepo da oseća te lagane glave, to mi je primarno a gornja granica može biti i nešto manja. Budžet, do 200e ne žalim se ako bude i manje. Bitno mi je da štap bude oštar, znači fast ili poželjnije ultra fast. Nešto sam gledao i imam tri favorita a to su sportex hydra 2.7-40gr, formax rapid 35gr 2.7 i daiwa fuego spin 3m, 10-40. Najbolje iz prve ruke ako neko ima neki od ovih štapova da mi preporuči ili ako imate neki drugi predlog samo da je uz argumente preporučen. Tačno znam šta hoću samo ne znam koji štap to ispunjava.

Teme sličnog naslova (10)