Kupovina varaličarskog štapa

Započeo pikeman, 10 Avgust 2008, 23:10:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 9 gostiju pregledaju ovu temu.

marko1987


lokica

Kolege, u potrazi sam za novim stapom koji bi sluzio iskljucivo za jig glave od 8 do 18 gr. Gledao razne solucije za CD iz Rusije pa odustao zbog cele procedure i pronasao neke stapove koji mi se svidjaju ali nisam siguran koji bi od njih bio najbolja opcija za ovo sto mi treba. U opciji su: Magnetic 8.3 na 10-32gr, Blue rapid 2.75 10-35 gr, CD esn 2.6 8-35gr, Quantum cotk limited 2.4 na 5-28 gr ili neka bolj preporuka van ovoga do te cenovne klase. Stap bi se koristio na jezeru iz camca i na reci sa obale u slabom protoku. Hvala u napred

stefan89

Okuma chili 250cm 40gr ako nije problem sto je jeftin :cheesy:

Quantum je daleko od glave od 18gr, magnetik je nesto blize.
A CD-ove nisam probao.

lokica

Chili je odlican stapic, probao sam ga ali ga ubise halterom i ne bih voleo evu na stapu. Bitnije mi je da odlicno oseca 8 gr nego glat da vodi 18gr ali opet da moze da potera u nuzdi. Magnetic mi nekako najblizi a opet svi govore o tom neznom vrhu kod njega u smislu da je kilav.

zzmm

Ako se ne varam Magnetic je pravljen od Pioneer blankova, pa evo malo ilustracije koja prikazuje njegovu nežnost . Možda sam malo pristrasan jer imam 2 Magnetica, ali nije to slučajno.

TexWiller

Ma daj ovo je smešno, kao crtani film, kao napinju se ne mogu da polome. Nije valjda ovo merilo za štap.

zzmm

Naravno, ovo je reklama, ali baš dobra.

stefan89

Slazem se da su unakazili Chili sa onim halterom. To i napisah u opisu stapa. Steta za onakav blank koji je u rangu najskupljih.
Ali opet za 50e se uradi drska po meri i stavi se kršten halter, znaci za 110e ukupno se dobije predobar stap.

Meni je magnetik bio kilav sa preko 14gr, a ovaj smoke cork je jos slabiji u vrhu, njega otpisi odmah, a magnetik najbolje da probas, u nuzdi sam i ja bacao 18.

Pogledaj favorite skyline, oko 20 hiljada su, 35gr sam drmao i ucinio mi se super za to sto ti treba.
Sad se setih da me ovde jedan kolega pitao da prodrmam creed i skyline. Creed nisam spazio, skyline je bilo samo par komada, izgleda su na brzinu pokupovani. Meni na suvo obecavaju, bas.

simpson_H

Citat: lokica poslato 21 Septembar 2021, 19:59:29
Chili je odlican stapic, probao sam ga ali ga ubise halterom i ne bih voleo evu na stapu. Bitnije mi je da odlicno oseca 8 gr nego glat da vodi 18gr ali opet da moze da potera u nuzdi. Magnetic mi nekako najblizi a opet svi govore o tom neznom vrhu kod njega u smislu da je kilav.
Cuj ubise ga sa halterom... Pobogu Fuji DPS do juce se svi kleli u njega 85% CD-ova, CTS-ova uradjeno sa njm a sad ga "ubise" na Chilli-ju. Koja komedija, svi se rodili sa VSS halterom na stapu. Mislim da je halter kljucna stvar za ocenu jednog stapa i presudna stvar kod kupovine

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

lokica

I imas pravo po tom pitanju, i sam sam imao dps na par predhodnih stapova i sve je bilo ok. Ako koristite taj stap, da li chili glavice od tih 8 gr cita odlicno ili je to po fazonu moze da prodje? Pitam za 40 gramca.

simpson_H

40gramac cita 5g odlicno a sa 3 moze da prodje :cheesy:

Pola sala pola istina, zapravo stvarno odlicno i iznenadjujuce cuje 5g naravno sa adekvatnom strunom. Manje od toga nisam ni probao ali verujem da bi se snalazio kako-tako.
A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

lokica

Ici cu do Carpologije jos jednom da pogledam i prodrmam. Iskreno, promeni u zadnje vreme dosta stapova od kojih sam trazio da dobro rade od 8-18 i bese sve promasaji kada pricam o toj donjoj granici pa se nadam da i ovaj Chili nije prejak za tu rabotu.

Isa

Nisam ni video taj štap uživo, sad ptvorih neku fotografiju da vidim halter.
Šta fali tom halteru?
Po meni najnormalniji halter koji imam na skoro svim štapovima.

orka

Pa u principu ne fali ništa, klasičan dps halter, i to fuji . Imam Chilli 80-gramca, i taj halter se s vremena na vreme odvija, pa je potrebno zatezanje. Možda je tako samo kod mene, ne znam, ali to i nije neki problem.
Meni lično vss halter je znatno udobniji od dps-a i Čiliju bi legao kao dupe na nošu.  :cheesy:  Ali to nije razlog za izbegavanje ovog štapa, mada možda nekome i jeste. Opet stvar ukusa i ličnih afiniteta.

simpson_H

Meni ni jedan deo ruke ne dodirne navrtku na halteru tako da je nemoguce da se mrdne, nema od cega. Jeste udobniji VSS ali samo onome ko drzi stap da mu stopa masine bude izmedju prstiju. A ja sam poslednji put tako drzao stap negde krajem osnovne skole, pre jedno 200 godina :cheesy:
Ako ne bude nista pametnije da se kupi za 50-60e tokom zime, mozda se poigram sa zamenom haltera na jednom Chilli-ju.
A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

Teme sličnog naslova (10)