Kupovina varaličarskog štapa

Započeo pikeman, 10 Avgust 2008, 23:10:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

nadal

mozes li da uslikas i gde je balans MadCatu sa masinom namontiranom?

vu

Citat: ibanezi poslato 12 Decembar 2020, 14:43:17
Moj glas za Rapture calibra 2,7 14 - 50. Idealan za leptire i kaške, dovoljno dobar da posuži i za džig ako nekad poželiš. 4400RSD i to je najjeftinije što znam da vredi. Verovatno ima još nešto, ali od lako dostupnih koje sam probao, to je to.
Još jedno pitanje i neću te više gnjaviti  :cheesy:

Vidim da ovaj Sg MPP2 259 cm - 70 gr nije mnogo skuplji. Možeš li da ga uporediš sa tom coalibrom za ovu namenu bacanja većih leptira i kašika, eventualno šedova?

ibanezi

 Puzdan štap, nešto brži, malo bolji za džig. Samo....tražio si štap od 3m, ja sam već spustio dužinu na 2,75 u predlogu, a ovo je već drastično?

vu

Hvala na odgovoru. Pitao sam za 2,7 štap. Ovaj je kraći da 10 cm, može da prođe : )


ibanezi

 Da, vidim. Nešto sam pomešao. :bye:

marina1983

Citat: nadal poslato 13 Decembar 2020, 10:48:15
mozes li da uslikas i gde je balans MadCatu sa masinom namontiranom?

Nisam stigao ranije .
Sa slamerom 460.


nadal


stefan89

Ima li ko Spro Big Waller monster 270cm 200gr i Sportex Catfire 270cm 70-190? Dobih preporuku za ta dva stapa, pa ako neko ima molim da napise nesto  :help:

orka

Imao sam Seanger uni cat 2,7m tb 50-200 g. Potpuno isti štap, tj blank, kao Spro big waler spin .
Taj štap je kao stvoren za Ebro i somove 20+ kg.. Nije lagan, oko 320g, ali za kapitalne somove ne može lagan štap.
Ako ti treba štap za velike somove i korišćenje teških glavinjara i džigova, onda uzimaj. To je zver od štapa.

https://vukovisadunava.com/varalicarski-stapovi/saenger-uni-cat/

Germina

Stefane...s obzirom da planiraš da naredne sezone više posećuješ moj atar (konkretno Šurkov vir koji poznajem ko svoju kutiju sa priborom) obrati pažnju na Fox Terminator big bait spin 2,7m tb 40-160g koji je i Orka testirao. Ja varaličarim sa nešto starijom serijom Fox Spinmaster 60-100g isključivo sa glavinjarama 35-40g i sjajno mi se pokazao na mojim terenima a bez po muke sam u novembru sa njim izglisirao šarana od 10kg nesrečno potkačenog za repno peraje koji je u prvom naletu krenuo kao lud ka potopljenoj grani ali sam ga uštopovao i vratio u rikverc a da nisam shvatio njegovu veličinu dok ga nisam ispumpao na površinu. Mislio sam da riba nema više od 5-6kg s obzirom da je štap veoma jak u donjem delu a mislim da se i novi Fox slično ponaša. Nedavno je jedan bio na oglasima ali se kolega koji varaličari na Z. Moravi nešto nizvodnije predomislio kada je nenadano varaličareći smuđa zakačio soma od oko 30ak kila i uspeo da se nosi neko vreme sa njim dok mu na kraju nažalost nije pukla tanka struna bez predveza namenjena smuđu a ne zimskom probuđenom somu.


orka

Spro ili Seanger je prejak za ove naše somove. Fox terminator big bait spin 2,7m tb 40-160g je već mnogo primereniji  i lakši je od Sproa oko 100g , a bez problema vodi teže glavinjare, do 60g i dovoljno je jak za sve somove koji plivaju Ibrom i Moravama. Nije baš realno obeležen, pogotovo gornja težina bacanja. Prodao sam ga jer ima nešto lošiji balans i zato što nije dobar bacač kašika, ali je u pitanju žilav i jak štap. 
Mene baš kopka Shimano Sustein AX 2,59m tb 45-135g težak 185g po katalogu.  :smiley:

SlavkoR

Orka, eno ga u Free time-u. Otidi pa vidi.

Sent from my SM-A605FN using Tapatalk


orka


stefan89

Hvala vam svima na odgovorima!

Za Kraljevo i okolinu vec imam 2 stapa, sa njima je pokriveno sve od glave od 8gr pa do glavinjare od 60gr. Visage 45gr i Savagear custom predator 150gr.
Inace zeleo sam bas taj fox big bait, ali sam najvise zbog cene uzeo Savagear. Drugi razlog je sto nisam imao priliku da prodrmam fox nikad.
Nudio mi je kolega kome ode som davno da ga pogledam kad god zelim, ali nisam nikako isao na tu stranu. Steta za predvez, verovatno bi izasao.

Ovaj jaci mi treba ponekad za Veliku Moravu, glavinjare do 90gr, imam i za to Savagear Salt 9ft 150 gr ali bih voleo da ima jaci vrh, pa cu ga verovatno zameniti.

orka

Ako ti nije težak Spro big Waller, onda ga uzimaj. Seanger unikat ima odličan balans, pa deluje lakše u ruci. Takav bi trebalo i da je Spro. Štap ima tanak blank, i brz je.
Ma odličan, meni je samo bio pretežak. Bez problema će da vodi  te teške glavinjare do 90g.

Teme sličnog naslova (10)