Kupovina varaličarskog štapa

Započeo pikeman, 10 Avgust 2008, 23:10:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 7 gostiju pregledaju ovu temu.

SlavkoR

Kolega milanstosic, tacke 7 i 8 vaseg zahteva su totalna suprotnost. Hocete preporuku za stap za koji cena nije limitirajuca okolnost i onda konstatujete da je sve preko 150 nema smisla.

Meni ovo izgleda ko da vam je dosadno pa smisliste zahtev i zabavu za sebe i forum...

Al da ne mracim aj da pomognem...preporuka je bilo koji seabass stap bilo kog japanskog proizvodjaca snage ML baca trazeno jako daleko. E sad se nadjite sa zeljama i cenom posto meni nije bilo jasno koja cifra igra. Ako je 150€ max onda bolje nesto jeftino za 60-70 i posle za kusur na pecenje i pivo sa drustvom posto stap sjajnih performansi ocigledno nije u prvom planu. Ako se trazi ekstremni bacas sjajnih performansi onda igra cifra i od 500+.



Sent from my SM-A605FN using Tapatalk

milanstosic

Kolega,
Procitajte ponovo to sto sam napisao i sto ste komentarisali.
Ako Vam to smeta da date predlog, Vi onda zaboravite te dve tacke. Izumite ih kao da cenu nisam ni pomenuo.
Nikakav problem.
Ako imate nesto na temu stapa, bio bih Vam zahvalan.
Da mi je dosadno, sigurno ne bih trazio koncentrovane informacije na forumu, vec bih se uputio u radnje i uzivao u izboru stapa.

SlavkoR

Pa preporucio sam...japanski seabass, snage ML, duzinu birate sami, cenu birate sami. Sto je skuplji bolje su mu performanse. Mozete Major Craft za do 200€, Graphiteleader, Apia, Megabass, Yamaga do 400€, Evergreen, G-craft, Ripple fisher od 500+€.

...a i dobro sam procitao i ostaje moje prethodno napisano samo sad jos razvodnjeno. Onom ko zna sta zeli vise nego dovoljno.

Sent from my SM-A605FN using Tapatalk


milanstosic

Kolega,
Izvinite.
Citam sa telefona i nisam vas tekst procitao do kraja.
Zaista nenameran previd.
I pozurih sa odgovorom.
Dali ste mi dobre, odlicne, smernice za razmatranje.

Kada sam pricao o novcu samo sam hteo da pojasnim da novac nije problem, a da i u nizim cenovnim rangovima ima extra kvaliteta i performansi gde ime nije dovelo da cena ode nebu pod oblake.
Silver Arow je odlican stap ali licno volim sprovodnike od bar alconita, SiC-a ili torzita. Iz tog razloga ga ne stavljam na prvi izbor.
Savage gear Custom Costall je isto tu negde ali ima jos opcija. Balistici i Playsiri takodje igraju ali ih je, meni, teze pribaviti, a cena je zaista velika i mislim da ne mora da se ide bas dotle dok se sve prethodno ne razmotri.
Razumete me, siguran sam.
Zaista trazim stap, nije dosada u pitanju ali nije ni hitno.
Uzivajmo u ovome, bice tu dobrih informacija za sve.
Kada kupujem krupniji komad opreme zaista gustiram sve informacije, i verujte mi, vrlo cesto dodje do nepredvidjenih ali najboljih izbora iz mog ugla.

ibanezi

Slažem se da su Seabass štapovi i dobri bacači i dobri amortizeri i da Japanci prave najbolje i najskuplje. Ali mislim da su i američki salmonstilhed štapovi takođe sjajni bacači i sjajni amortizeri i neki uncaš oko 9' bi takođe mogao biti sjajan izbor. Takođe i neki semiparabolik tipa Daive Šogun bi po meni bio odlično rešenje. Zatim aspius štapovi koji su krojeni za bucova. Ma ima šta o'š. I ja navodim neke smernice po mom mišljenju, ali navoditi konkretan model štapa van ekonomskih klasa smatram da je nezahvalno i nosi previše odgovornosti.

ljumi

Daiwa PROCASTER JIGGER 2.40m 7-28g jel imao neko priliku da proba ovaj stap ?

Spojene poruke: 10 Oktobar 2020, 11:25:54

A di ste Vukovi ? Jeste svi na Dunavu il vam je ovo nepoynat stap.

amater-vk

Čitam listam ali nisam ništa pametniji, možda preporuka za neki štapić, cijene oko  70-80€ , bacao bih varalice maks. do 20. gr. , i nebi volio da je predugačak. Hvala
Daj Bože , da uhvatim neku ribu o kojoj ću moći pričati cijeloga života, a da ne lažem!

simpson_H

Citat: amater-vk poslato 12 Oktobar 2020, 14:53:50
Čitam listam ali nisam ništa pametniji, možda preporuka za neki štapić, cijene oko  70-80€ , bacao bih varalice maks. do 20. gr. , i nebi volio da je predugačak. Hvala

SG XLNT3 8' 12-40g
A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

Vladimir Jekic

Ja ga imao. Odličan štap. Odličan za džig smuđa, doduše iz čamca ali i za bacanje raznih varki. Blank toray carbon, karike sea guide, vrhunska eva... jednom rečju prelep i odlično balansiran štap. Jedan od best buy po meni. Malo mi žao što je morao da ide ali moralo je  :cheesy:

NemanjaK93

Pozdrav kolege... Da li neko moze preporuciti varalicarski stap pogodan za daleke izbacaje, duzine oko 330cm i tezine bacanja ne manje od 80g, pogodno bi bilo sve do 150g.
Naime u inostranstvu sam, pecam na moru, Berkly do 55g koji imam je slabasan za cupanje riba 10+kg iz stena ... Sve bi bilo mnogo lakse da riba nije na liniji od oko 70-100m od obale a zbog terena i velicine ribe moram koristi iskljucivo monofil minimalne debljine 0,40mm... Kako bih varalice od 80-100g izbacio na tu daljinu, morao bih imati minimum 330 duzinu stapa. Masinica koju koristim je Penn Battle 5000.

Batica

Za takve stvari moraces sa pogledas Japance. To ces morati dobro da se isprsis.
Kod nas imas Major Craft Skayrod 80g na 9.6f, dobar bacac i jak u donjem delu.
Xzogu Rock Piton 80g na 285cm ( mozda sam pogresio duzimu)
Xzogu Siteno 180g na 330 ili 300cm ( zavisi sta imaju na stanju)
Jako mali izbor stapova kod nas imas.
U poredjenu sa Japanskim ovo su osrednji stapovi.

NemanjaK93

Hvala na brzom i preciznom odgovoru. U principu meni je potrebno da znam koji model bi pokrio ovaj pristup koji meni treba, a ja kako sam u inostranstvu svakako bih stap narucio iz Britanije, Amerike, Nemacke, gde vec moze da se nadje... Gledao sam sportex, daiwa i shimano modele po nasim sajtovima jer mi je tako laksa pretraga ali bukvalno nista nisam mogao da pronadjem duze od 3,05 .

pkv-pecaroš

 Ako ne pecaš sam tamo pitaj onog prvog do tebe kakav štap on koristi ili odi u tom mjestu do prve ribolovačke radnje pa pitaj za savjet. Vjerujem da će ti u oba slučaja izaći u susret. Tako ćeš najbolje znati šta kupiti.

NemanjaK93

Obisao sve radnje...pregledao sve rafove, jednostavno ne postoji nista prikladno, taj vid ribolova se ovde ne praktikuje.. Konkretno na Islandu sam. Ovde se peca Bakalar, Pastrmka i Losos.
Za pastrmku i lososa na rekama imam pribor, ali bakalara oni pecaju iskljucivo sa camaca dzigovanjem na velike pilkere (po 400g) Bukvalno Islandjani ne veruju kad im pricam da velike bakalare uspevam da dobijem sa obale... Bavim se ribolovom stvarno dugo, poznajem vrlo dobro pribor, ali nikad nisam imao prilike ni potrebe da koristim varalicarce od preko 2,7m pa zato i trazim savet. A uvek mi je sigurnije ako je neko imao prilike da peca na tako nesto pa ma posavetuje nego kad prodavnica u opisu napise sve u superlativu.

glos

Džaba ti, sve se smanjuje.
Pogledaj rađe neki šaranski teleskop od onih što su kao za manje vode i kraće distance.
Progresivni.
ZOV

Teme sličnog naslova (10)