Kupovina varaličarskog štapa

Započeo pikeman, 10 Avgust 2008, 23:10:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 7 gostiju pregledaju ovu temu.

acasim75

varalicarce treba da prave kao fider stapove sa tri vrha i onda su univerzalni( lako lomljivi delovi koje vuces kroz krs granja)
od mene uvek mozete dobiti bezplatne i bezkorisne savete  :rolleyes: :lol:

Vladimir Lim

Citat: Saša poslato 26 Jun 2020, 14:04:19
Izgledaju prelepo, to su možda i najlepši Formax varaličarski štapovi do sada. Ko lovi smuđa ili voli ljute motke za njega je bolji Visage, a sve ostalo pokriva Attack Spin. Inače, prošlogodišnji šampioni u lovu basa (i trenutno drugoplasirani), ekipa Bojan & Sirko iz Zrenjanina (prva ZR ekipa) takođe koriste ove sezone Attack Spin i Fortis štapove. Slikao sam i njihov komplet na startu takmičenja:
Formax Attack Spin, Gamakatsu Akilas, Formax Fortis, još jedan Akilas

Sale, posto vidim da dobro poznajes ove formaxove modele zamolio bih te za utisak o ovim attack spin stapovima, ali 2,7 i 7-28 tb. Kako bi se pokazali za voblere. Vidim da na forumu preovladjuju dzigerasi i retko gde naletim na komentare koji se odnose na stapove kojima se lepo bacaju vobleri, spineri...

Saša

Biće odlični za vobler jer nisu tako oštri kao Visage serija a takođe su brze akcije. Inače, kao što je neko već napisao gore, mogu se i sa Visage štapovima bacati vobleri samo ne baš svaki već oni odgovarajuće težine i veličine prema snazi/težini bacanja štapa. Neki tipovi/stilovi vođenja voblera baš i zahtevaju brže i oštrije štapove.
Bass mi je opsesija...

Vladimir Lim

Hvala na informacijama. Nisam u prilici da vidim mnogo stapova, uglavnom kod nas idu bolonjez i telemec stapovi, posto se peca skobalj, plotica i sl. A posto sam se navukao na varalicarenje kupim nesto uglavnom po tudjim iskustvima, a u ovom cenovnom rangu. Inace ne bacam velike varalice, ali je voda na kojoj pecam uglavnom jaka i brza i ul stapove savija kao kiflu, pa mi treba malo jaci pribor. Ovaj attack mi lici na to.

mabog

Ima li nekog ko je koristio akilas 80ML 3-15gr da da neki savet, bacao bih glave do 8gr i voblere 6-7gr i interesuje me da li je ok za dunav sa obale lagano pecanje stuke, smudja,bucova.
Hvala.

okac_mladji

Zanima me jel neko ima Savage Gear MPP2 štap i kako se pokazao, planiram da uzmem MPP2 259cm 70g.

pikl cera

Citat: mabog poslato 10 Avgust 2020, 19:49:28
Ima li nekog ko je koristio akilas 80ML 3-15gr da da neki savet, bacao bih glave do 8gr i voblere 6-7gr i interesuje me da li je ok za dunav sa obale lagano pecanje stuke, smudja,bucova.
Hvala.

Zavisi gde na Dunavu pecas ali za 95% terena je to slab stap cesto ce ti trebati vece glave a ima i veze da li su ti vobleri dubokoronci,plitkoronci i koliki otpor i jaku vibru prave.Duzina od 2,4 je ok ali ja bih pre za obalu uzeo 2,7,opet i to zavisi od prilaza i obale gde pecas.

Ako vec hoces akilas bolje idi na 15-60 ili eventualno 10-45 2,70 za Dunav i smudja taman za dobar broj terena a i stuku i bucova ce da zavrsi posao.A imas i formax visage to ti je isti blank kao na akilasu samo druge karike i mnogo niza cena skroz korektan stap.Radice ti i glave od 8-10g pa do 20-30g.

Vladimir Jekic

Ima li neko taj visage spin? Bio u Formaxu pre neki dan, samo na stanju jedan 240/40g i to je to. Pokupovalo se valjda. Ako ga neko ima i koristio ga ne bi bilo loše za malo povratnih informacija.

simpson_H

A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

Vladimir Jekic

Da da, mislio sam na 60.g...svakako, ne vidim komentare a radnje prazne??

simpson_H

Nesto ti nisi dobro gledao. Mislim da je Visage najpreporucivaniji varalicarac na ovom forumu zanjih meseci. Radi se o odlicnoj kupovini, provereni Akilas blank i skomnoj opremi kojoj btw nista ne fali.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

Saša

Formax Store ima 5 prodavnica (dve u Beogradu i po jednu u Novom Sadu, Subotici i Nišu) pa ako nema na Novom Beogradu - ima na drugim mestima. Imate kontakt telefone svake prodavnice na sajtu pa slobodno pozovite. :)
Bass mi je opsesija...

Vladimir Jekic

Simpsone video sam, odnosno ispratio sve o njemu.... Ali nigde ono "bio na pecanju, s glavama tim i tim radi...." Sve neke pohvale da je štap Best buy, u šta ne sumnjam, ali konkretno ništa. Inače, bio u Formaxu  na NBG pre neki dan i ima samo jedan 240,mislim 60.gramac.. Sačekaćemo  :cheesy:

Ribohvatac

45g na 2.4 je kolac, mogu tek da zamislim 60g kakav je

Vladimir Jekic

Ličio on na kolac nekom ili ne, mora takav da bude da bi radio ono što se od njega očekuje. Pogotovo na Dunavu u jakoj vodi na dubinama 15m+....

Teme sličnog naslova (10)