Kupovina varaličarskog štapa

Započeo pikeman, 10 Avgust 2008, 23:10:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

marina1983

Ibanezi , ni jedan jedini stap sto uzeh  nisam probao pre toga niti drzao u ruci jos manje na vodi probavao . I kad kupujem gledam da kupim nesto sto drugi nemaju osim ako sam primoran.
Obicno udjem u radnju zbog 5te stvari kraickom oka mi stap privuce paznju uzmem istresem protresem i zam dal  je taj ili nije nema sta tu mnogo da masim . Kupim i nosim . Jos do sad pogresio nisam .
Valjda znam sta trazim i sta mi treba pa pogodim iz prve.
Ostali izgleda moraju jos mnogo da uce   :cheesy:
Promenis 20,30, 100, stapova onda ocigledno nemas pojma da kupis stap koji ti treba.

slob

"U rukama Mandušića Vuka, svaka puška biće ubojita" Samo ako riba radi!  :cheesy:

Jedino ne treba praviti kardinalne greške pri izboru štapa, a to nije naročito treško i tu kolege mogu da pomognu. Finese nije moguće objasniti jer je naš rečnik vezan za karakteristike štapova vrlo neprecizan i subjektivan. Skloni smo preterivanju, a po nekad i laganju, prvo sebe samoga pa onda i ostalih.

Nažalost ima samo nekoliko parametra za ocenu štapova, još samo i trgovci i proizvođači da ne lažu.

Treba se držati osnovnih karakteristika, kada već nema preciznijih, a vremenom će svako da ubode ono što mu zaista treba i odgovara. Mislim da za to nije ni izdaleka potrebno izmenjati 200 štapova.

Izbor štapova je ogroman i sve veći i sve bolji štapovi za manje para mogu da se dobave. Možda to i najviše zbunjuje početnike, a pojedini matori ribolovci im još više zavrte mozak objašnjavajući im oduševljeno ono što ni sami ne shvataju.
"Ako  nismo u stanju da nešto predstavimo brojevima, to svakako znači da je naše znanje o tome nedovoljno."
                                                          Lord Kelvin

srdjanpn

Ja sam izmenjao 200 stapova jer sam tako hteo,menjam ih i danas,dopadne mi se neki stap,ne treba mi ali je bolest jaca,otpecam i menjam,imam ih nekoliko koji stoje u cosku i kad im nadjem bolje ja ci da ih menjam,nisam sentimentalno vezan ni za koju stvar.
Ibanezi potpuno si u pravu za kolege iz provincije(i moj Paracin je malo veca selendra)ali ne vidim kako mozes da se zaje.es kod kupovine,stapovi od 50eu su svi isti,od 100,200,moz da biras,marku duzinu,tb,da kupis stap od 200eu a tamo negde ima bolji za 50 to ne postoji.U pitanju su samo licni utisci,stilovi pecanja,,,,,,,,i jos hiljadu nebitnih stvari o kojima mi ovde razglabamo.

Dva vuka

Citat: Copetić poslato 29 Jun 2020, 14:57:41
Pa ja zato uvek volim da u opisu štapa i opišem teren i vodu; dubina, protok, konfiguracija i sl. Ali iznad svega toga je subjektivan osećaj svakog nas pojedinačno.
Ja sam tako kupovao neke štapove po pričama raznih korisnika, posle kad uporedim svoj prag i utiske sa prethodnim utiscima nekoga na osnovu čijih utisaka sam kupio određeni štap znam kako da čitam šta ta osoba piše, ubuduće. Ili da ne čitam uopšte, u nekim slučajevima.
Osim Sloba .... ja obožavam da čitam Slobove postove u vezi  varaličarenja  :takoje:
I jbg. Copetiću, povlačim ponudu ... sad tek vidim da imaš bradu  .., ja bi pored tebe izgledao ko ružna snajka  :lol: I šta ono reče ... ko je bio u pravu ?  :cheesy:  smiley033


U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

Copetić

Brat Bodhisattva The OG - uvek bio u pravu, mada mi nije lako priznati mu to.

Dva vuka

Aaaa dobar si , dooobar ... ovo se ne rimuje  :cheesy:
Eto , ako moje mišljenje ikom išta znači , ja sa zadovoljstvom čitam postove  ovog mladog čoeka i SlavkaR . Ali , obratite im se samo za finesse pošto vidite i sami da je u "ram-ram" stavu .  :cheesy: A šta drži u rukama ne smijem ni da spomenem .  :cheesy:
Usput ... Slob , jel stvarno misliš da bi Vuk Mandušić mogao džeferdarom da okine Turčina na  800m , koliko je danas "radni" domet snajpera ?  smiley033
U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

ibanezi

 U pravu je Slob. Ako ovo shvatimo I kao ribolovačku metaforu, Vuk Mandušić bi našao način da navuče Turčina ili da se privuče Turčinu u domet džeferdara i da ga kokne. A neka šeprtlja bi promašila snajperom ne sa 800, nego sa 50m rastojanja. Dakle, u rukama Mandušića Vuka biće puno na stringeru štuka. :lol:

slob

Dva vuka
:cheesy: Ibanezi ti je odgovorio. Slično bih ti i ja rekao.  :cheesy:
Samo nek' voda bude potaman i riba nek' radi i svi mi ovde bićemo Vukovi!
"Ako  nismo u stanju da nešto predstavimo brojevima, to svakako znači da je naše znanje o tome nedovoljno."
                                                          Lord Kelvin

Dva vuka

E saadddd .... ovo je već drugi citat ... sad Vi stari iskusni Vukovi jedan drugom "Serdare " i "Vojvodo" , mjesto da pohvalite i istaknete mlade ljude, koji znaju  :cheesy:
U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

jiggybaw

Citat: sasabosko poslato 28 Jun 2020, 22:49:22
. Ne bih se nadovezao na ovo, da ne pokusavas da rusis neciji kredabilitet, i da pitam cime si ti ovde nekom pomogao nekom, sta si pametno napisao sem upadica i zelje da nekog diskredabilitujes :question: Sto je najgore, to pukusavas s ljudima koji imaju cistu zelju da nekom pomognu, pa mozda nekad i nisu u pravu, al x dobrih preporuka potiru jednu losu, i sto se bas i moras oslanjati na njegovu.
Pusti ti mene druze, ja sam ovde nebitan lik... ne bih se ni ja nadovezao da nije bila packa Copeticu, jer crapologija nije uvreda vec fora... Fora inteligentnog coveka kojom slikovito docarava svoje vidjenje realnosti   :cool:
Btw, bese zimus ovde novi clan Aquholic, retko gotivani i duhovit covek, zadovoljstvo mi je bilo procitati svaki njegov post, pogotovo off topic. I onda krenulo ne smes ovo, ne smes ono, od 30 postova obrise mu se 25 i , u qurac, covek odustade.
Umesam se da skrenem paznju da se malo olabavi...
I tekodje, preventivno, demagogija " ako ti se ne svidja" nit je argument niti joj je mesto u forumskoj diskusiji.
Apropo aktuelne price, zadnji stap sam kupio po preporuci, ljudi rekli " taj ti je to", ja odem i kupim, znas kad ostale iz serije nisam ni protresao, ... ni pogledao, samo taj, i fakat, to je taj...ali je preporuka isla od krajnjih korisnika a ne od citaca kataloga, skin in the game sto rece brat Nikola...

Germina

Blago nama seljacima iz Šumadije što  znamo samo za alavog klena i tupavog soma jer se  aristokratiji istorijskom podvalom nametnuo ''baron'' kome ravna nema i nikako da se ustanovi njegova krvna loza  :lol:

ibanezi

 Šumadinac, ovu istorijsku nepravdu koju si upravo napravio, bucov ti nikada neće oprostiti.  Zar njega izostaviti sa spiska najomiljenijih "seljačkih" vrsta? :lol:

Copetić

Nametnut nam je baron jer je ono što je Sava nosila nizvodno ka nama oteralo mladicu... daj mani se te priči mi/vi, ovakvi/onakvi - prosto je tužno čitati to kad smo zahvaljujući internetu postali globalno selo.

Germina

 smiley033
Citat: ibanezi poslato 29 Jun 2020, 19:41:33
Šumadinac, ovu istorijsku nepravdu koju si upravo napravio, bucov ti nikada neće oprostiti.  Zar njega izostaviti sa spiska najomiljenijih "seljačkih" vrsta? :lol:
Drago mi je da je u mom selu izostavljen sa spiska jer je bukvalno desetkovan od devedesetih godina pa do pre nekoliko godina kada je varaličarenje soma postalo veoma popularno a starija generacija varaličara kojih je sve manje shodno godinama agresivan način vođenja varki zamenila daleko umerenijim iz fotelje. Na prste jedne ruke mogu da izbrojim bucovdžije specijaliste od Čačka do V. Banje a velika jata bucova sa kapitalnim primercima preko 5kg su totalno iščezla sa mojih terena  :sad:  smiley033

Copetiću...šalim se malo kolega, ne primaj to k'srcu   smiley033

Cuprijanac Moravac

Podignuta je brana kod Svilajnca, smuđ dolazi
iz Dunava samo do brane, som prelazi da se mresti, ali slabije nego u periodu pre brane. Ispod brane je pokolj...

Spojene poruke: 30 Jun 2020, 16:28:07

Kažu da som prolazi preko brane kad su velike vode i da je brana prilično visoka..

Teme sličnog naslova (10)