Kupovina varaličarskog štapa

Započeo pikeman, 10 Avgust 2008, 23:10:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 9 gostiju pregledaju ovu temu.

simpson_H

Trazio si akciju stapa, covek ti postavio sliku sve sazvakano i trazis da ti desifruje? Sta da sesifruje, eno ga drugi sa desna, sta ti tu vise treba oko akcije?
A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

xerion

Mislio sam konkretno X-Fast -Fast-R Fast ili slicno,     Po ovoj krivi savijanja izgleda dosta mekan blank.  Posto nemogu da odem u prodavnicu i prodrmam , mogu pitati na forumu.
Mozda neko imao mogucnosti da vidi stap.

Batica

Vecina dzapaneza ima takvu krivu savijanja i jako je tesko zakljuciti iz slika.
Njih moras licno da pogledas.
Mislim da ni kod jednog stapa ne mozes da pogresis kao kod dzapaneza.
Ja sa probao Yamagu 60g, ali ne znam koji model, 290cm duzine.
Takva batina da je uzas, jako, tesko, zilavo i totalno u debalansu, sigurno trazi masinicu od 600g a stap 60g.
Sigurno model za morsko pecanje.
Da sam kupio na nevidjeno zaje.o bih se kao nikada.

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

Copetić

Citat: xerion poslato 28 Septembar 2019, 22:20:45
Bas lepo  samo treba neko da desifruje.

Tražiš štap za džig ali niko ne može da dešifruje na kojoj vodi pecaš, sa kojim glavama i veličinom varalica to radiš i koja ti je ciljana vrsta ribe - kao što ni ne možemo da gledamo u pasulj šta je po tebi udobna zona vođenja varalica i kojom prezentacijom jer se tu svi razlikujemo. Sa nešto više informacija sa tvoje strane lakše mogu pretpostavke da se grade i realnije je tada da očekuješ neki koristan savet pri kupovini. A da očekuješ da neko sažvaće google pretragu umesto tebe u kontekstu koji tebi treba je van svakog opsega realnosti.

mrjr

Nijedan od ovih sa dijagrama savijanja nije za džig na našim rekama. Japanci, koliko sam ja video, nemaju štap za džig na rekama,jer nemaju reke i ribe za tu tehniku.
To je kao da kupuješ  šporet na drva u Tanzaniji.

Poslato sa FIG-LX1 pomoću Tapatoka


jiggybaw

HRF stapovi, jigovi od 30 do 60gr. sa srednje velikim silikoncima direkt u kamenje i turbulenciju a japanci ko japanci, verovatno, prave najbolje. smiley033

simpson_H

Dosta HRF stapova sam video i ni jedan nije upotrebljiv za nase pecanje. Dosta drugara se navuklo i kupilo sad im stoje u plakaru. Debeli u buttu, pi.kasti u vrhu, enormne snage, zilavi, debalansirani, preveliki prednji rukohvati, bacaju odlicno a iskidas boga oca glava sa njima zbog pederskog vrha.
Danas drugar doneo Vivo prototype 15-56g. Na prvu loptu deluje bolesno dobro za dzigovanje. Neverovatno lagan i besprekorno uradjen. Platio ga novog koliko i Revo salt sa TZ opremom kod nas. "Na suvo" vredi svaki dinar, ali nista dok se ne proba na vodi.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

ibanezi

Da prave najbolje...samo ima mali problem. Bacaju direktno u stenje i kamenje, u "turbulenciju", varalica bila vobler ili silikonac odskače od stenja i kamenja, vode pod površinom ili po njoj, izbačaji su ekstremno dugački, akcenat je dat za tu tehniku. Ali!!! Ne pustaju varalice na dno, na dubine od 8, 9, 10...m, pa ne prave štapove koji crtaju dno i pri tom ne kasne. Naravno za takve stvari imaju neke druge tzv jigging štapove, ali osim u ekstremnim uslovima prejaki i preteški za rečni lov džigovanjem. Probao sam niz japanaca, pa i nekoliko moretana među kojima i čuveni shadshaker (otvorio sam temu o njemu) od preko 1000e. Divni, laki, udobni, ubili se za vobleraj, lako glavinjarenje, ali mi nijedan nije ni blizu nekim CD, CTS, HR modelima urađenim po zahtevu Rusa za lov na velikim rekama. Pa čak ni nekim jeftinijim štapovima rađenim za evropsko tržošte i način pecanja. Ljudi koji pecaju drugim tehnikama na Drini, Moravi...nekim manjim rekama...su super zadovoljni svojim Japancima. Oni koji su kupili skupog Japanca za džig na Savi i Dunavu...pa... 1/3 je zadovoljno jer prethodno su pecali sa ispodprosečnim i prosečnim štapovima, 1/3 je nezadovoljnih, ali ubeđuju sebe da je to ono pravo jer otkud će priznati grešku, a 1/3 koji su sa štapova koje sam nabrojao pokušali iskorak napred, "prelaz na najviši nivo" pišu bajke i hvalospeve dok im japanski"ljubimci" stoje na oglasima. Razlog prodaje, naravno završavanje kuće, neplaćene rate kredita, o'šo plivajući zamajac il' žena slupala auto ....baš u momentu kad su zadnju paru izbrojali za japansko "state of art". Naravno, ima i onih kojima se baš svidelo, da ne budem baš skroz surov. smiley033

Copetić

Jigging štapovi za more kao i sama tehnika nemaju mnogo veze sa crtanjem dna.
LRF ili HRF su otprilike najbliži onome što mi podrazumevamo pod džigovanjem mada su oni koji su opsegom tb i dužinom nama standardi kod japanaca su u 99% baitcasteri.

jiggybaw

...a je.em mu misha Ibanezi, ti bas mislis da znas sve o svemu:

I da, uglavnom su baitcasteri.

Batica

Citat: simpson_H poslato 29 Septembar 2019, 18:10:39
Danas drugar doneo Vivo prototype 15-56g. Na prvu loptu deluje bolesno dobro za dzigovanje. Neverovatno lagan i besprekorno uradjen. Platio ga novog koliko i Revo salt sa TZ opremom kod nas. "Na suvo" vredi svaki dinar, ali nista dok se ne proba na vodi.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Platio ga je na akciji, redovna cena oko 650-700€ ( bile su cene u rubljama i zaboravio koliko tacno kosta, ali je bilo izuvanje )
Drugar i ja smo hteli da kupimo, jer moze da donese iz Rusije.
Jednio sto mi se ne dopada kod japanaca je duzina blanka koja ide do hlatera ne do kraja. Zato su dosta laksi od ostalih stapova.
Kod ovog modela nisam siguran za duzinu blanka.

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

Copetić

Citat: jiggybaw poslato 29 Septembar 2019, 19:00:43
I da, uglavnom su baitcasteri.

Dok bi od SJ ovo bilo najpribližnije nekom lerovanju i propadanju samo kod njih je akcenat stvarno izbegavanje kontakta sa dnom i za to ima više dobrih razloga.

simpson_H

Kakve veze ima sto je na akciji? Za te skupe stapove akcije svaki cas po netu. I iskreno ne poznajem nikoga ko je kupio slican stao po regularnoj ceni a znam ih podosta koji su uzeli  na nekoj akciji.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

Batica

Treba imati srece.
Akcija i da neko kupi i donese.

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka


Palilulac

Citat: xerion poslato 28 Septembar 2019, 21:46:47
Interesuje me Yamaga Lopus 87 . Ne mogu nigde naci akciju stapa. Treba mi za jig. Ako neko zna primenu ovog stapa,nek napise malo zasta je.
Štap za pastrmku na rekama i jezerima.

Teme sličnog naslova (10)