Kupovina varaličarskog štapa

Započeo pikeman, 10 Avgust 2008, 23:10:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Isa

Da se ne povija 25 grama. Mada iskren da budem retko spustam ispod 25 grama, uglavnom radim 28-40. Nisam imao problem ni u kamenu niti mi je riba spadala zbog loseg ubadanja i slicno, niti me sta zamara. Ima i ekstrema gde sam izletao sa znatno vecom gramazom, ali o tome necu skloni smo pogresno protumaciti pa otici u materinu. Odlican je bacac cak i laganih varalica, ssr-7, nemo-7 i slicno. Mana mu je jedino sto je nagluv ispod 12-14 grama. Tezina blanka od 116 grama obzirom na snagu po meni je opravdana. Da mi neko ogranici da dozivotno pecam jednim stapom na Savi i Dunavu, definitivno bi PB 3/4-3Oz-a bio taj stap. Jedino me kopka revo 8,6 #18, kazu da je slicnih moguvnosti samo osetljiviji, al nisam imao prilike da ga vidim niti probam.

Mangup

Ovaj moj blank nije siv nego je crvenkast okacicu kasnije slike, prelep stap za malo para

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Zver udara kad srce spava!

Isa

Pb Tradition II 3/4-3 Oz crvenkast? Slikaj, takvog video nisam. Jedini PB koji sam video i da je crvenkast je Arctos, al taj veze nema sa ovim.

Mangup

Ovaj je tradition nema oznaku 2 evo za par minuta pa okacim

Okacicu sutra bolje slike i slike celog stapa, slikanje pribora u kuci po svetlu mi je ravno skrnavljenju to bas samo ako mora





Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Zver udara kad srce spava!

jiggybaw

To je stari Tradition, imao sam nekoliko razlicitih stapova iz te serije.

Germina

Glos plum boja....lepši je Tradition II u matte gray finishu  :ok:

Mangup

Imao sam vec jedan stap u mat grey ako se me secanje sluzi cd graphcast od 2-4oz na 9.6 je te boje?  :cheesy: sta znam ovaj mi je lepsi, bas lep stap ovaj videcemo da li je lovan na vodi nadam se da ce zaobilaziti stuke i loviti samo smudjeve, dok lesath iskljucivo samo stuke lovio imao sam na njega do sad jedno 10ak stuka i 0 smudjeva odlican bilans  :rolleyes:
Zver udara kad srce spava!

Zlatiborac

Ima li ko iskustva sa Ron Thompson štapovima?
Treba da kupim sestriću za rođendan jedan, za početak da ima.

Послато са SP6.2 уз помоћ Тапатока


VladimirR

Ako je namenjen za klena i pastrmku, onda Steelhead nano spin 228cm t.b. 10-30 ili na 190cm. Nek je sestricu srecan rodjendan. Pozdrav skolski.
Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

Zlatiborac

Tako je.
Hvala, svako dobro i pozdrav!

Послато са SP6.2 уз помоћ Тапатока


Jeremija

Mislim da sam negde spominjao, nije baš za klasično varaličarenje, ja sam uzeo Steelhead Nano Spin 213cm 40-80g za vertikalu iz čamca. Ozbiljno sam se iznenadio osetljivošću i kako čita dno. Ako to nešto znači za model koji nameravaš da kupiš - onda moja topla preporuka  :cheesy:
Nou frks. Nou paniks.

Zlatiborac

Sa tim će da peca dete od 11 godina.
Znači nešto malo više od 2m, već 2.70 je mnogo. Peca sa obale, ponekad iz čamca ka obali na Perućcu zbog oblika obale, kad bude išao sa mnom.
Svakako osetljiv treba da bude.
Hvala kolega


Послато са SP6.2 уз помоћ Тапатока


wajbul

Kolege,jeli tko koristio ovaj štap u dužini 3m Balzer Magna Magic 75 Spin
http://vodomar.rs/balzer-stap-magna-magic-lure-75-20-75-gr-3-00m

bili d kid

Šta biste rekli o teleskopskim štapovima za varaličarenje?
Idem uskoro u Amsterdam poslom na dve nedelje i video sam njihove "street fishing" klipove na YouTube-u, tj varaličarenje po kanalima u centru grada, pa bih se oprobao u tome (javljam detalje kad se vratim, možda otvorim i temu) https:// youtu.be /toG49RhbLRg

Problem mi je što štap moram staviti u kofer koji ima dijagonalu 75cm tako da transportna dužina štapa mora biti manja od 75cm.

Nisam neki varaličar pa mi je potrebna pomoć oko izbora štapa. Koristiću šedove i tvistere pa bih tako gledao i neki štap 10/35gr, nešto oko toga...

Ono što sam ja našao je Mitchell TANAGER T-240 SPIN 2,40m 10-35gr.



Da li je to ok ili koji biste mi štap preporučili?


Zlatiborac

Ja što sam ovih dana iščitao tema i foruma o varaličarskim štapovima, a i iz svog petogodišnjeg  iskustva bih svakako pre uzeo dvodelni štap.
Ali ako je takva situacija nije ni to strašno. Samo dobro odaberi štap. Ima i veoma dobrih teleskopa za varalicu.

Послато са SP6.2 уз помоћ Тапатока


Teme sličnog naslova (10)