Kupovina varaličarskog štapa

Započeo pikeman, 10 Avgust 2008, 23:10:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 7 gostiju pregledaju ovu temu.

dxdandy

Tvoj je standardna varijanta ? Raci mi gdje radije da ga probam nabaviti u MG Servisu ili PKVM Sistemi ?
Ova standardna verzija, kakva je drska, pluto ili eva ? Dali bi ti bio problem da mi poslikas malo svoj stap i pustis na mail ? Ili moze i tu na ovom topicu ? Kakve su vodilice i cije ? Kako bi se ponasao na moru zbog soli. Dosta cesto idem na more pa naravno i tamo prakticiram ribolov brancina i strelke prvenstveno.
Osobno ima jos i stap Sakura Trinis Long Range 2,33m 10-35g i stap je pravi mali monstrum. Bacam s njim varke do 30g svom snagom. Mislim da bi mogao i 40 g bacati. Mada mi je on malo kratak za lov smudja sa obale inace bih njega koristio. Baca bez problema SG Canibala od 15cm sa wormicom i 4g otezanja na njoj. Vodi varku na jezerima i stajacicama bez problema. Na dunavu ga nisam probao za nista drugo sem za bucova i zarama i poperima i to odradjuje skolski.
Moj mail je dani2you@gmail.com

Hvala puno !

ibanezi

Slike i opis mog štapa možeš videti na temi "CD extrasense nano" na forumu i to na samom početku teme. Dole ti je link. Pkvm je uvoznik - distributer CD štapova i blankova, a MG i za njih radi gotov ESN. Tako da je svejedno od koga naručiš, radi se o istoj varijanti. Proveri samo da li ga prodaju po istoj ceni. Drška je dvodelna eva, ali za sličan novac možeš dobiti i plutanu, što ti ne preporučujem ako imaš dosta pecanja na moru. Za morsko pecanje se štap uglavnom oprema evom jer je otpornija na so od plute. Kao blank, rađen je i zaštićen za morske uslove bez problema.
https://vukovisadunava.com/varalicarski-stapovi/cd-extra-sense-nano/

xerion

Pošto sam uspeo da izreklamiram i veatim prodavcu stap shimano sustain,hoću da kupim drugi. Treba mi za jigg smudja ,glave do 15g. Hoću da bude štoviše osetljiviji.Da osetim smudju kako srce kuca(ako je moguce). Dal magnetic 32. CD ESN 35.  CTS SD25.  Ili ako neko ima iskustva sa  Dragon Team Dragon. Dužina260-275.

ibanezi

Ako nećeš iznad 15, skoro pa svejedno ti je što se tiče "otkucaja srca smuđa". CTS - u je to plafon, Magnetiku blizu plafona, Cd može znatno više. To ti je ujedno i parametar snage. Donja granica, ne znam tačno, ali svi mogu lepo ispor 10 gr. Verovatno CTS i Magnetik mogu par grama ispod CD jer su dosta nežniji štapovi iako je i CD sjajan detektor s obzirom koliko je jak. Sledeći parametar je dužina. CTS je na 2,74m, Magnetik 2,51m i 2,74m, CD 2,32m i 2,6m.  I na kraju cena. CTS lepih 290e, Magnetik 2,51m  je 170e, a Magnetik 2,74m i oba CD su 190e.Cene gotovih štapova u standardnoj varijanti opreme sa Fuji K alconite u MG servisu.  Kad odbiješ po 100 e od bilo kog štapa, dobiješ otprilike cenu golog blanka. I sad najvažnije, Cd i Magnetik dobro poznajem,  o CTSu 25gr sam samo čitao i još zaključujem po modelima 45, 55, 75 gr koje sam imao priliku da probam, gledajući na koncept štapa. Tako da to što sam napisao za CTS "mož' da bidne, ne mora da znači" . Ukoliko planiraš pecanje montažama na skrivenoj udici, teksas, karolina, drop šot... nisam siguran da je Magnetik dovoljno snažan da uvek istovremeno smakne silikon sa vrha udice i probije čeljust. Može da se desi da ponekad ne uspe, pogotovo pri radu sa maksimalnim otežanjem koje on podnosi. Samim tim to važi i za CTS, ako sam prema konceptu serije dobro procenio snagu i mogućnosti štapa. Ja bih pre se raspitivao o modelu 2,58m 7 -28. Malo kraći i malo jači, možda bi pre bio  pogodak :question: CD provereno može! Eto, raspitaj se malo još o CTS-u, pogotovo o ovom na 8'6" 7 - 28, uporedi dužine, cene i nađi najoptimalnije rešenje....slatke muke, joooj.

xerion

Mene najvise interesuje ta donja granica. Mislim da bi Magnetic od 9" bio dovoljan ,ali....  Mislim da cu da pecam  čeburaška sistemom sa udicom dugog vrata. (drop sot udica mi se nesvidja) .CTS je dosta skuplji pa dal vredi tolko u odnosu na ova dva?Stap mi treba samo za jig. Imam DAIWA Exceler Spin 10-40 za ostalo.

ibanezi

E tu se sva mišljenja razmimoilaze. Za nekog ni ovi znatno jeftiniji CD i Magnetik ne vrede tih novaca, a opet za nekog je neki štap od 500e "jeftin koliko je dobar". Meni koji pecam na ESN je taj štap optimalan izbor. Znači ne najbolji štap na svetu, nego najbolji za novac koji sam spreman izdvojiti za štap. Da Cts revo i CD ESN koštaju isto, ne bih kupio CD. Ali istovremeno da Lessath koji košta duplo više od ESN, padne na cenu Esn, ja ne bi kupio Lessath. Ali da taj Lessath ne valja, ne bi se proizvodio pod tim imenom već skoro 2 decenije. Kupuju ljudi kojima savršeno leži i odgovara. I verovatno ih ima puno, kad Lesssath iz serije u seriju opstaje kao Šimanova perjanica za evropsko tržište. Tako da nije sve u ceni, nego upravo tražiš koji ti najviše odgovara za tvoj način pecanja za novac koji si spreman da daš. Ako si spreman za CTS, šteta ne pogledati i Herti rajz zander force na pr. Kakvo ludilo od štapa od 120ak gr težine. Brukaaa!! Al ja ne smem da gledam, tj smem da gledam, al ne smem da diram prstima, da se ne zalepi, Jer 'di se lepe prsti, tu se diže kredit. A kredit je muka velika. :rolleyes:

xerion

Taj HR necu ni da gledam. Rado bi da protresem ovaj  Team Dragon Z-Series 2,75m 10-28g. al ga jedino vidim u Ceskoj. Toray i Fuji a cena solidna.

ibanezi


xerion

Kad se pocne prodavati u Srbiji ili EU postace interesantno. Dotad samo gledamo.

Mangup

Koji stap bi preporucili camac, Sava Dunav dubina, protok na 2.7 (20-60gr, najcesce 21-35gr glave) budzet oko 300-400e
Za smudzolov
Zver udara kad srce spava!

VladimirR

Zar ti nemaš onaj CTS Elite SD 25-55gr.?
Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

orka

Pa zar do sada nisi provalio da je Mangup stvarno Mangup.. :cheesy:  Nema tog štapa koji će kod njega da se zadrži duže od 3 meseca.. :lol:

simpson_H

Citat: Mangup poslato 10 Decembar 2018, 09:24:07
Koji stap bi preporucili camac, Sava Dunav dubina, protok na 2.7 (20-60gr, najcesce 21-35gr glave) budzet oko 300-400e
Za smudzolov

Ja bih ti preporucio neki od 100-200e a za razliku para da kupis gorivo i sit se navozas camcem.
A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

Mangup

Citat: VladimirR poslato 10 Decembar 2018, 09:29:31
Zar ti nemaš onaj CTS Elite SD 25-55gr.?
Prodao sam taj stap  :lol: uzeo sam lesatha dx za jig do 21gr
Sad se razmisljam sta za camac, da li da uzmem hearty rise 30-100 ili 20-90 model ili da uzmem dx lesatha 42-84 al ne znam kako ce on da se ponasa na 35gr glavi. Napisao sam neku gornju cifru koju bi dao za novog lesatha nije striktno mogu da uzmem i stap od 150e poput akilasa na 2.7 15-50 i to mi se mota malo po glavi
Zver udara kad srce spava!

VladimirR

Mislim da je Akilas 15-60gr, a CD BR 15-50gr :lol: Pa kad je već toliki budzet, uzmi CTS Revo #18 na 8,6ft. i završio si gađanje.
Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

Teme sličnog naslova (10)