Kupovina varaličarskog štapa

Započeo pikeman, 10 Avgust 2008, 23:10:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 9 gostiju pregledaju ovu temu.

sasabosko

Ja tek sad ukapirah da celo vreme pričam o Spro boost stick starom modelu, koji sam našao kod mene u radnji. Izadjoh na net, da vidim gde je koliko i vidim da je novi model drugačijeg izgleda i koncepta. Izvinjavam se ako sam nekog doveo u zabunu, jer vidim da je novi model i skuplji :takoje:
Znoj nilskog konja je roze boje

Ribohvatac

Kupio sam ovaj shimano doduse polovan,svideo mi se na vodi kakav je al nznm. koji je model. Gde se stavlja masinica pise XHS- 22


simpson_H

To ti je oznaka za tip i precnik haltera.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

Ribohvatac

Vidi se da sam kederas-pocetnik. Pre svega sam ga namenio za stuju i soma, 40-80gramaze 2.7m
Za sad je izvadio stuku i smudja oko 2.5 kg nije osetio, jezerske forme jer tu i najvise pecam.

vdnp

Dali je neko mozda probao legcy spin stapove citao sam na varalicarskom forumu da navodno nisu losi za smudjaa,za ove pare koje imama mogao bih da uzmem dva takva jedan vece drugi manje gramaze ili da se ipak drzim jednog od ovih gore navedenih?

DusanS

Šta mislite o štapu Daiwa Luvias 2.75 10-40g ?
Hoću da pazarim novi stap konkretno za smudja pa me interesuju iskusta ili neki predlozi,konkretno kupujem za smudjarenje..
Pozdrav :cheesy:

Saša

@vdnp

Drži se ipak Fortisa 2.70 40-80g, mnogo je bolji od Legacy modela, naročito za tvoje terene. Bolje jedan malo skuplji ali adekvatan nego dva jeftinija ali lošija.
Bass mi je opsesija...

ibanezi

Citat: DusanS poslato 10 Januar 2018, 21:28:00
Šta mislite o štapu Daiwa Luvias 2.75 10-40g ?
Hoću da pazarim novi stap konkretno za smudja pa me interesuju iskusta ili neki predlozi,konkretno kupujem za smudjarenje..
Pozdrav :cheesy:
Mnogo lep i lagan štap sa vrlo kvalitetnom opremom i sa obzirom na opremu nije ni preskup. Ali nisam ga probao i ne znam da li je dobar kao što izgleda.  Nema ga niko u okolini. Za razliku od mašinica, Daivini štapovi izvan ekonomskih klasa kod nas nisu više tako popularni kao u zlatno doba viskera i amorfus viskera kada su se maltene ravnopravno "klali" sa Sporteksima. U ekonomskim klasama se uspešno nose sa ostalima modelima Sweepfire, Exceler i Infinity q koji cenom izlazi iz granice ekonomske klase. U višim klasama, kad je u pitanju smuđarenje, su sa novim modelima "izgubili trku" (stavljam pod navodnike jer je Daivi mnooogo stalo do srpskog tržišta :lol:) protiv Novozelanđana, Amerikanaca, pa i Šimana. Zašto - ne znam, ali retko se naleti na smuđaroša sa skupljom novijom Daivom. Viskeraša ima još uvek :cheesy:

po

Pozdrav ljudi,dali moze za varalicarenje stuke i smudja na Dunavu kod Tekije da posluzi stari stap ali u odlicnom stanju germina 10-30g 1.8m dali bih sa njim imao nekog uspeha na vodi ili da skupljam novce za nesto novo i bolje vremenom?Hvala.

Germina

Meni je bas ta germina davno bila prvi varalicarski stap ali se danas izgubio svaki smisao njenog  koriscenja. Trenutno postoji sasvim lepa ponuda varalicaraca u cenovnom rangu do 5000 dinara pa bolje da skupljas novce  smiley033

ibanezi

U vreme kada se varaličarilo Germinama, bacali su se isključivo leptiri i kašike. Čak je i vobler bio nepoznanica većini varaličara. Pojavom modernih tehnika i varalica, prelaskom na strunu - upredenicu, Germina je postala praktično neupotrebljiv štap. Dakle još uvek može da služi za leptir i kašiku monofilom na kratkim distancama na manjim ili užim štučjim vodama, sa tom deklaracijom 10 -30 za štuke u meri do osrednje ili za babuškarenje na laku dubinku, ali za ozbiljan lov na Dunavu, pa još kod Tekije mislim da je skroz neupotrebljiv.

sasabosko

I ja isto mislim, iako sam istu imao nekad, e sad ne mogu da se setim dal je plava 1,8m ili crvena, imao sam obe. Moze za dubinac, ne znam zasto ti ovako nesto treba uopste da probas, kad ima nekih stapova koji mogu posluziti svrsi, vec oko 2000 din, daleko je to od nekog kvaliteta, al opet od germine laksi, duzi, bolje sluzi svrsi. Sto se tice Luvias-a, uopste ne mogu da se setim, drmao sam razne, ali pre jedno godinu dana, secam se da je lagan, lep, ostar, ali ne preostar, niceg drugog nazalost. Ibanezi, skupe daiwe su fantasticni stapovi, ali zahtevaju tretman, a i realno su preskupe, mislim na Tournament i Morethen serije, retko ce ko platiti u danasnje vreme za seriski stap 350e i vise, blankovi i majstori su generalno potisli stapove preko 300e seriske proizvodnje, ima ljudi koji ih koriste, al su retki. Kad za 300e koje placa iskusan ribolovac, koji vec ima izgradjen ukus, zna sta mu odgovara, moze da se sklopi jako puno blankova, sa mogucnoscu biranja opreme, tacke balansa, boje, cega sve vec, zasto bi neko tolerisao nesto seriskom stapu :takoje: Blankovi i majstori, generalno su izvrsili ogroman uticaj na tu cenovnu klasu, vise u tom cenovnom rangu, ima custom uradaka trenutno, nego svih seriskih stapova preko 300e u rukama ribolovaca, koji  su izasli u poslednjih 5g :takoje:
Znoj nilskog konja je roze boje

simpson_H



Citat: sasabosko poslato 11 Januar 2018, 16:22:46
skupe daiwe su fantasticni stapovi, ali zahtevaju tretman, a i realno su preskupe, mislim na Tournament i Morethen serije, retko ce ko platiti u danasnje vreme za seriski stap 350e i vise,

Nista nisam skapirao, kakav tretman zahtevaju?



Sent from my SM-G930F using Tapatalk

A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

DusanS

Hvala puno u svakom slucaju.. Samo mi ne rekoste da li imate neki predlog za stap do 20000 za smudja?  Pecam sledecu sezonu camac i obala tako da cu imati susrete i sa kamenjem i sa panjevima tako da cu koristiti i dzig i vertikalu.  :cheesy:

sasabosko

Opreznost u rukovanju, nisu to stapovi koji prastaju udarac glave u blank, bilo kakve greske u rukovanju, sto bi rekli svileni su :takoje: Jer sve su to uglavnom brancinaski stapovi, veoma lagani za svoju duzinu i snagu, veoma osetljivi, ta lakoca postignuta stanjivanjem zidova jednostavno ne prasta greske.


Dusan S, kolike glave uglavnom koristis, za 20000 ima more stapova, mnogo je vazno sta planiras da bacas i vodis tim stapom, sigurno neko ima neki predlog :takoje:
Znoj nilskog konja je roze boje

Teme sličnog naslova (10)