Kupovina varaličarskog štapa

Započeo pikeman, 10 Avgust 2008, 23:10:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Ad fines

Miso, stavljen vrsni na skraceni vrh od 1oz - a. Znas kakav je stapic.  :ok: Uparen sa Okumom VS40, 0.07 cast king...  Mora da dodjem jedan dan da ti pokazem.  Juri bucov na 80m od obale?!  Sta je to, nista....  :lol: :rolleyes:

imbica

Uzo sahimu 251  7-32 pike pre neki dan,bacao na dtd i tamisu glave 5-7, muvao sa  kapicama 7g. I mogu reci samo da sam progledao!!! Krstio ga sa jednim smudjarkom 300 g. Prezadovoljan!

Послато са Tesla_SP9.1 уз помоћ Тапатока


miksabaranda

Pozdrav

Da li neko ima iskustva sa stinger zender spin robinson cena mu je 3250 din?
Pocetnik sam pecam na tamisu i kanalima u barandi, opovo sakule, pecao bi stuku, mada posto sam iz beograda mogao bi nekada da se spustim na savu i dunav da pokusam smudja.
Hvala unapred svakome na odgovoru
akcija 15-45.duzina stapa 2.7 m

ibanezi

 Nisam video taj štap, ali znajući kakva je Sašima 2,59 10 -40 za 6000rsd i Bluebird spin za 4450 (isto 2,7 15 - 45), verujem da i Stinger za 3250rsd, u najmanju ruku opravdava cenu.  Za tu dužinu i tb ima vrlo korektnu težinu od 206gr za štap koji košta nepunih 30 e. Karbon im6 od koga je napravljen blank je takođe vrlo korektan za tražene novce. Takođe, poznavajući Robinsonove proizvode, verujem da na tom štapu ne piše džabe Zander spin. Dakle sve su ovo samo pretpostavke, ali pošto je to novitet na tržištu, teško da ćeš od nekog čuti nešto više o tom štapu. Neko mora biti prvi. Ako ga kupiš, što pre ga opiši u odgovarajućoj temi.

Allex

Vukovi, ne zamerite : postaviću po hiljaditi put ponovljeno pitanje.  Zbog prirode posla (po 13 sati sam na gradilištu) nemam vremena da iščitam natenane ovu temu, nađem sebi odgovor i usput dosta naučim,a naumio sam uzeti sebi štap krajem meseca! Vreme je da se zameni krpljeni sillstar star 25godina! Pa mi je za oko zapala ova akcija : https://plovakplus.rs/?product_cat=akcija-setovi
Pitanje je da li je taj set prigodan za varaličarenje bucova,štuke i smuđa na Dunavu i povremeno kanalima i zimovnicima ili imate bolju opciju u tom cenovnom rangu za štap dužine 2,4-2,7m. Mašinicu imam D.A.M.-ovu koja zasad još služi ali to mi je i jedina te me je zato privukao ovaj set. Rekreativni sam varaličarac, pecam sa obale, ne ludujem za fensi već za pouzdanom opremom a iskustva nemam. Zahvaljujem vam se unapred na savetima.
Bistro!

srdjanpn

S obzirom na cenu a i tvoje prohteve sasvim pristojan komplet za to sto ti hoces.

ADM

Štap je sasvim OK (imam ga). Mašinica??? Možda ju netko ima pa da komentira.

Allex

Ako akcija bude aktivna i dalje krajem meseca obaviću kupovinu. I ja sam mišljenja da bi za moje prohteve ovaj set bio i više nego dovoljan. Zahvaljujem vam se momci na odgovorima,pozdrav i bistro! :)

alehandro

Vukovi, molim za pomoc. Planiram kupovinu stapa za klena, bacaju se vobleri do 5 cm, uglavnom manje kruskice, leptiri do velicine 2 i to je to. Zbog specificnosti terena pozeljno je da stap bude od 2,5  do 3 metra. Budzet je 80 -90 evrica. Gledao sam dosta i na forumu i na sajtovima prodavaca, nasao sam balzer mk adventure perch i dosta rapture stapova, o kojima nema bas mnogo informacija. Gledao sam i savagear black savage, ali nema u toj duzini. Dajte neki predlog ( Ibanezi, ti si doktor za ovu problematiku). Svaki savet i predlog je dobrodosao.

Sent from my E2003 using Tapatalk


sasabosko

Za te varijante ribolova imam Daiwu Exceler Jigger 2,7 3-18gr, i toplo cu ti ga preporuciti ako uspes da nadjes negde, stap moze da baca i vodi od Lusox-a 0 pa do dubokoronecih kruskica nekih 4,5cm i 10 tak grama. Uspesno mozes da ga koristis i za light dzigovanje, a ima snage i za solidnog bucova. Nije ni skup nekih 50tak evra, jako lep stapic je i Rapture Hellfire 2,7 3-15gr, mozda za nijansu ostriji od Daiwe, cena slicna, trenutno ne mogu da se setim ,ali za te pare postoji more stapova koji ce biti super za tu namenu :thumbup:
Znoj nilskog konja je roze boje

ibanezi

 Za te varalice ne ide klasičan ul štap. Vobleri 5cm, pogotovo srednje i dubokoronci i leptiri 2 u toku daju popriličan otpor. Štapovi min 20, a max 25 gr gornje granice tb su po meni idealan izbor. Ponuda dužih štapova u toj TB je prilično škrta kod nas. I meni se sviđa Balzer iz serije adventure MK IM8 sportster perch 2,70 5 -20gr. Lagan, 165 gr na toj dužini je sasvim korektno, lep, moderan, sa solidnom opremom i što je najlepše na lepom sniženju od 17%, pa je umesto 8240rsd, sada 6820rsd.
http://vodomar.rs/stapovi/spinning-varalicarski/balzer-stap-mk-im-8-perch-sportster-2-70m-5-20-gr

alehandro

Hvala Sasabosko, hvala Ibanezi. Momci, mnogo ste mi pomogli.

Sent from my E2003 using Tapatalk


sasabosko

Imas i major craft solparu, 2,7 7-23, jako lep stapic, lagan 156gr ,ova dva koja sam ti preporucio su ispod 150, jedino je malo jaci od ova dva, koja su daleko od Ul stapova. Cena mu je nesto vislja oko 9500, drmao sam ga letos, doneo decko na popravku kod majstora, fiknuo mu slucajno vrsnu kariku, inace sampion po lepoti u odnosu na sva tri :thumbup:
Znoj nilskog konja je roze boje

alehandro

Hvala kolega, pogledacu i njega, cena je u okvirima tako da dolazi u obzir.

Sent from my E2003 using Tapatalk


Sasa84

Pozdrav drugari. Planiram da pazarim sashimu 10-40 gr. pošto vidim da je preporučuju ali sad video u formax-u akcija na varalicarske stapove 50 % na Mitchell-Avosea sine 302 spin 20-60 gr. I drugi Mitchell-MAG PRO R SPIN 272 15-45gr. Cena im je oko 5.300 din. Moze neki savet posto sam pocetnik, dal je neko imao iskustvo sa ovim štapovima? Hvala

Teme sličnog naslova (10)