Kupovina varaličarskog štapa

Započeo pikeman, 10 Avgust 2008, 23:10:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 8 gostiju pregledaju ovu temu.

ibanezi

Mašinica koju imaš je savršena za taj štap i po veličini i po karakteristikama i po kvalitetu i po cenovnoj klasi, a kao komplet su kao stvoreni za lov bucova voblerima. Za slične novce možda može i bolja, ali može da ispadne i lošije, a onda ćeš kriviti i sebe što si poslušao i onog ko ti je preporučio nešto drugo. A sa ovim što si zamislio sam, siguran sam da ćeš biti zadovoljan.

Boxter7

Hvala ibanezi, kako stvari stoje kupicu taj stap, ako ne prelomi da mi u MG servisu naprave custom stap. Sta god bude javicu utiske.  smiley001
Podji sa mnom ni ja nigde ne idem...

Nemanja Djuric

Kolege varalicarci, sta mislite o United composites - USA 80g 9fit?

sasabosko

Da se ne lazemo,iako nije moj tip stapa sve najlepse.Jako univerzalan stap za vece reke,i radna mazga bez neke sminke i suvisnih detalja.Jak,brz, ostar, rekao bih i dosta osetljiv za svoju snagu,gledao sam ga dosta davno ,ali mi je ostao jako pozitivan utisak kao tezem smudjaroskom alatu,moze i za soma,mada mu to nije namena, vise smudjaroski alat a som kao kolaterala.Vredi tih para koliko je kostao,pa i malo vise u zavisnosti ciji je rad i koja je oprema na njemu.Ako ti se svidja :ok:
Znoj nilskog konja je roze boje

Dušan Silni

Šta mislite o štapu Robinson Power Stick HS 15-45g? Za smuđa i bucova, na dunavu?

Spojene poruke: 31 Mart 2017, 22:41:33

I Daiwa Crossfire Spin, iste karakteristike...
Biće kako biti mora, al' će biti kako Dušan kaže!

ljuba1970

Šta mislite o stapu Daiwa vulcan 2.59m t.b 5-28gr za  ribolov sa obale na Savi jig i texsas?

ibanezi

 Mislim da je prenežan da vuče glave  15 - 25gr + silikonac, a one su najčešče u upotebi, a pogotovo je preslab da odradi ubadanje u tvrdu čeljust smuđa sa takvom težinom na skrivenoj montaži. Mora nešto jače po meni.

ljuba1970

ok hvala ibanezi ,neka preporuka za texsas  skroman budzet do 5--6 hiljada

luka6005

Pozdrav,šta mislite o štapu energo team spin elite 30-80g,2.7 m za varaličarenje brancima,i da li bi mogao da izvuče neke veće primerke ribe? Koristio bih ga i za varaličarenje na našim rekama,bucova i mladice... :smiley:

Batica

Bucov da. Maldicu zaboravi, ne zbog ribe nego zbog varalica i jake vode.
Veci primerci ribe ??? Vadjene su ribetine i sa 50g stapovima a neke nisu izvadjene i sa 200g stapovima, tako da to nije mereli.
Merilo je varalica koju koristis.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока


mrjr

Štap 15-25gr može biti sasvim dovoljan,ili ne, za Savu sa obale,ali to zavisi od terena.Ono što je sigurno je da ubadanje uopšte ne zavisi od težine bacanja,već od akcije štapa, ponajviše.Štap mora da bude fast ili x fast.Narodski rečeno poželjno je  da bude krut,da ne kažem kolac  :cheesy:

Isa

Moze li takav stap da kosta 5-6 crvenih i koji?

mrjr

Suština je u tome da štap u fast ili x fast verziji mora da bude od im ili hm grafita da bi zadovoljio te kriterijume.Ako to nema u dovoljnoj meri,onda ne može da bude ni dovoljno oštar ni osetljiv za džig smudja.Grafit je skup i samim tim je teško naći štap u cenovnom rangu od pedesetak evra koji može da zadovolji zahteve modernog varaličarskog štapa za džig.

Послато са Lenovo K10a40 уз помоћ Тапатока


Dušan Silni

Iso, u istom smo problemu... smiley205 I ja bih tako nešto, za slične pare... :takoje:
Biće kako biti mora, al' će biti kako Dušan kaže!

Gagi

Dva štapa koja meni trenutno padaju na pamet za 5-6 crvenih, za džig, a koji mogu da odrade i klasičnu i skrivenu montažu, su često pominjani Savage Gear MPP i Bokor Spin. Ima i nekih Robinsona koji su poprilično oštri i brzi. Možda nešto kod DAM-a. (ima kolega koji su u kontaktu sa njima, pa nek se jave)  :huh:  Dosta hvale Okumu Celilo na 2.7m i tb. 30-80gr, kojoj je navodno radni raspon 14 do 50 gr.  :question:  Ne znam, nisam ga probao, ali čujem i čitam. Treba ih videti pa odabrati neki od ovih. Ne može se nešto spektakularno izvući za taj novac, pa to ni ne treba očekivati od takvog štapa, ali će služiti sasvim dobro.  :takoje: 

Teme sličnog naslova (10)