Kupovina varaličarskog štapa

Započeo pikeman, 10 Avgust 2008, 23:10:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Life

Meni na poklon doneo Deda Mraz  C3000 FK HG Kolege predlazite štap. Da napomenem da pecam uglavnom Bucova I smudja na Tamiškim branama Nešto oko 150-170 €
:huh:

ibanezi

Ne volim da preporučujem skuplje štapove, ali za oko 16000rsd zaista ne mogu da nađem nijednu manu CD orki 2,75m 35gr u varijanti koju standardno rade PKVM i MG servis. Idealno da se spoje smuđ i bucov. Štap osetljiv i oštar za lakši do srednji džig smuđa (25gr max),a sa dovoljno "duše" da ne izbija bucovu vobler iz usta i da amortizuje prvi udarac kako treba. I izgledom i lakoćom i cenovnom kategorijom, pravi dečko za tvoju Šimano lepoticu.

Life

Hvala ! Slično razmišljamo ovu opciju ću razmotriti svakako
Pozdrav !

pdavor











Ja sam kupio ovoga možda ima deset godina da bi pecao bucova(još ne raspakovan), nisam varaličar i nemam predstavu kakav treba štap za tu vrstu ribolova .




Isa

Uzasno mi tesko deluje u ruci, da l zbog tezine ili debalansa nemam pojma, ali i pored toga bih voleo da ga posedujem, ima neki svoj sarm. Jedino sto tom stapu fali za bucova jeste masina i to simano velicine 5000 npr technium pa nadalje, biomaster SW 5000 PG po meni najbolje resenje za taj sap. Drugar s kojim cesto pecam ga je upario sa stelom f 4000, pored sto je izuzetan komplet bas se onako slaze, smekerski izgleda nema sta.

ibanezi

Odličan univerzalac, nije pretežak, a jedan je od bolje balansiranih 3metraša sa spigot spojem. Verovatno ti ne leži i stvara osećaj težine drška obima i oblika zidarske lopate za "ubaciti šoder u mešalicu". Ne prianja uz nežnu i osetljivu šakicu budućeg zubara. :lol: Ne zezam se, ni meni ne leži i čini se teži nego što jeste, samo zbog debele, ravne, neergonomske dršketine. Za razliku od napr. Spidmastera, ovaj 50 gramac ima napisanu "starosporteksovsku" težinu bacanja. Dušanu Tejldenseru koji je malo "šakatiji" od nas lego ko dupe na nošu. Sa Biomasterom sw 4000 stvarno ubojita sprava. A ja ne kupujem mašinicu koja mi je odavno u planu jer se Dušan u zadnje vreme napalio na neku Stelu, a ja ga podržavam, ne bi li od njega jeftino iskamčio Biomastera starog nepunu godinu i još "neizakanog". Ono, faliće mu para, a hitno. :lol:

pdavor






Evo ja upario sa stelom 4000 fd, nije loše. Meni je balans ok iako sa varaličarenjem nemam iskustvo. Za bucova na Dunavu bi moglo biti dobro.  A kakve varalice idu? Ja sam probao na torpedo i uhvatio jednog bliže kilogram, skoro mi je iščupao štap iz ruke. Da je ispao u Dunav drugar bi me odrobijao. A možda sam i ja držao to traljavo i nisam se ni nadao da bi mogao nešto uloviti? Igranka je dobra sa bucovom.

vradojicic

Pa nije valjda ni Stella neraspakovana... Daj posalji mi je da je bar jednom provrtim. :cheesy:
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

pdavor

Ovo je stiglo za meč štap(4000 fd).  Sad je problem :help: ŠTO nema rezervnu špulnu(za varaličarenje), pa valja uzeti još jednu. Mislim komplet mašinicu, jer  špulna je skupa. Napravit će se neka kombinacija dok ne otopli . U svakom slučaju plovak ima debelu prednost i daje najviše meraka. :lol:

vradojicic

Pa naruci samo rezervnu spulnu...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

ibanezi

 Ne mogu da verujem da neko ko nije varaličar ima ovakav komplet. :eek: I još da mu štap 10god. skuplja prašinu. :no:

Isa

A jos kad na to dodam da sam pre toga kandzijao suveranom, nije ni cudo sto mi on dosao ko motka. Iskreno verujem da je i drugaru delovao kao toljaga, nakon sto je probao moj stap, barem sudeci po faci koju je slozio. :)  Ja ako ti kazem cime pecam bucova i poslusas me, brzo ce ti ta stela biti na prodaju, samo iznjakana pa ce ibanez verovatno i dalje cekati onog biomastera. Glavinjare i to nista ispod 20 grama. Video onomad Ibanez sta bacam i kako vodim. Iskreno ni meni nije jasno da ga 10 godina nisi probao, ni foliju skinuo, pa ni stel napunio. Svaka cast za apstinenciju! :)

mi-ne

Nema tu nista cudno.
Sve naj bolje sto imam sakuplja prasinu. Ili nikako ili jedva koristeno.
Sto god da uzmem u ruku prvo se shokiram, a nakon deset minuta mi svejedno bolje mi i ne treba. :cool:
Isto tako standardna prica da imamo para svi bismo vozili mercedese... :no:
Hm... ili sam ja pao sa Marsa ili vecina vas (mislim nas). :bye: :lol:

Dva vuka

Citat: ibanezi poslato 11 Januar 2017, 15:06:32
Ne mogu da verujem da neko ko nije varaličar ima ovakav komplet. :eek: I još da mu štap 10god. skuplja prašinu. :no:
Iskreno rečeno, kad sam video feeder komplet kolege pdavora sa twinovima serije F i FA , prvo što sam pomislio je:"Ovo je neki od nas bolesnika(varaličara)"  :cheesy: Samo, izgleda da se zaraza širi  :lol: Davore , stvarno je greota da malo ne bacaš varalicu sa tim  :ok:
@ Isa
Antares je za mene ubedljivo najbolji štap za jig i vobler u smislu cena-kvalitet - ponašanje na ribi i na ovim prostorima je sasvim neopravdano potcenjen  smiley033
U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

pdavor

Vlado špulna je 80 eur, a mašinica 230 eur pa nema računice ovako svaki štap svoju mašinu nek ide život. Šta da se radi kad je plovak mama . Drugar je pecao sa lesatom babuške(nije ga išlo na varalicu) morali smo samo promeniti sistem ma kad je počeo da čupa kilašice zaboravio je na varaličarenje krenulo ga . A treba malo i da nešto naučim od varaličarenja bucov mi je bolest sa Drine uvek nam rastera skobalja eh kad bi njega klepo merak.

Teme sličnog naslova (10)