Kupovina varaličarskog štapa

Započeo pikeman, 10 Avgust 2008, 23:10:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 11 gostiju pregledaju ovu temu.

žex.rašeta

Svakako dvodelni štapić  :takoje: . Ako ga ne drži dugo.....ostaće ćaletu štapić da baci varku ponekad  :wink: .Bistro VAM želim.
Biće nam bolje kada mi postanemo bolji ljudi!

pro2va

Po onom sto sam gledao planiram neki karbonac 2.1m eventualno 2.4 m tezine bacanja do 40-tak grama . Marku bi video na licu mesta . Jel to ok za njega ?

marina1983

Ipak bih predložio malo duži štap 2.7, iako je dete u pitanju . Ako "maše" sa jednim moćiće i sa drugim . Zbog svoje visine , moćiće dalje da baci, manje da kači uz priobalno granje  i rastinje , manje će ga vući da prilazi vodi što bliže kako bi dalje bacio , imaće bolju kontrolu varalice i ribe i na kraju ga neće brzo prerasti pa će moći da ga koristi duže vreme . smiley033

Barakuda021

Mnogo je 2.7 za dete. Moj ima skoro 11 i prilično je visok  (skoro 170) i taman mu je 2,1 - 2,4. Važnije je da izaberes štap adekvatne akcije. S obzirom šta će bacati, kupi mu nešto kao Okuma Lure Manija (to bi ja sada uzeo mom klincu), tj. štap namenjen voblerima a ne za jig (a time ce i da peca koliko vidim). Dzigovanje svakako bas i nije za klince  jer se dosta kida i to ih frustrira (ima izuzetaka naravno). OLM bi meni bio izbor,  ali sigurno ima sličnih.  Bitno je da lepo baca lagane terete, prašta greške ribolovca, da je žilav ako naidje nešto veće ili zapne za prepreku, i naravno da nije skup.

Sent from my SM-G531F using Tapatalk


RobinEM

Hajde malo da ozivimo temu. Hocu malo da se okusaam kao varalicar pa mi se cini da je ovaj stap najbolji u ovom cjenovnom rangu 40-60 eur. Znaci ne trazim koji stap nego samo koji je bolji izmedju 2.7 et ili 3m et (30-80). Pecam na Savi sa jacim protokom vode tesi kamen (za feeder kacam hrnilice (60-80 grama)).Nemam pojma o varalicrenju ali kako secerana iz zupanje počinje sa radom tako fider postaje nemoguc radi lijepljena melase na konac. Koristio bih iskljucivo jig glave jer je sve prepuno zakacki. Pored toga nasao sam na kupujem prodaajem ET stapove u Subotici pa me zanima je li to neko kupovao i da li je to uopste novo?

Jeremija

Dosta nas je kupilo, roba je nova, nećeš se prevariti, pogotovo za tu cenu.
Nou frks. Nou paniks.

RobinEM

A koja je duzina bolja odnosno koji stap bolje lezi. Nemam puno vremena posto sam iz Bosne a gosti iz Srbije stizu u petak, sutra mi je zadnji dan za narudzbu.

Jeremija

Nisam probao 3m i nisam siguran da ga uopšte ima, mogu samo sa kažem da je meni 2,7m tb 30-80gr super legao za varalice od nekih 12ak do 30ak grama.
Nou frks. Nou paniks.

orka


srdjanpn

Citat: RobinEM poslato 20 Septembar 2016, 20:15:52
A koja je duzina bolja odnosno koji stap bolje lezi. Nemam puno vremena posto sam iz Bosne a gosti iz Srbije stizu u petak, sutra mi je zadnji dan za narudzbu.
To 30-80 nema veze sa stapom,dobro da ga nategnes moze da prodje kao 20-50,uzmi Mpp 274 90gr mnogo ozbiljniji stap od ET.

ibanezi

Et SB elite 30-80 nemaš u 3m varijanti. Ai da ga imaš, bio bi previše debalansiran. I na 2,7 je, ali na toj dužini je podnošljiv. Mpp jeste nešto bolji, ali i nešto skuplji. Ne poznajem Savu kod Brčkog, pa ne znam koje otežanje je primereno i kakva snaga u tom slučaju treba.

RobinEM

Znao sam ja da ce to otprilike ovako zavrsiti imas taj ALI ovaj je bolji itd itd. Jos samo da se javi "Stoka nenormalna" i kaze Maver i samo Maver heheh. U svakom slucaju hvala magla se malo skinula s ociju. Gledao sam MPP 274 90 cijena je dobra 55eur ali sam vidio i Bush da postoji a opet nije ni on daleko u cenovnom rangu. Sad vise ne znam .

srdjanpn

Pa vidi prijatelju ti kupujes stap napamet i trazis nase misljenje,sad svako ima svoje.Ja koristio i jedan i drugi,Mpp i dalje koristim,ET sigurno nema 30-80 debalans je porazavajuci za stap od 270 i 180gr tezine.Mpp je za klasu i vise bolji stap.

RobinEM

Srdjane ja samo jednostavno pokusao da izbjegnem neko posebno biranje jer cu na vodu izaci max 3puta u toku godine. Sad se pojavila dilema SAVAGEAR Bushwhacker XLNT2 8'6 30-80 i MPP 2.7. Ribolov je da se uziva pa tako i biram da je lakse i osjetljivije. Mislim da ove stapove imam mogucnost da probam.

srdjanpn

Jos bolje,kupovati napamet je po meni greska.Ja sam uporan bio sa bushom(starim 20-60) jedno par meseci al meni taj stap nikako nije legao,prodao i kupio jos jednog Mpp.

Teme sličnog naslova (10)