Kupovina varaličarskog štapa

Započeo pikeman, 10 Avgust 2008, 23:10:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Wolf from Danube

 Pozdrav za sve vukove, jel moze neka preporuka za stap, dzig sa obale, Dunav. Glave od 7 do recimo 18gr-21..... Kako kad i kako gde, ali one otprilike pokrivaju sve situacije na ovim terenima. Cena do 100 evra, ni dinar preko.  :cheesy:  Po mogucstvu 3 metra. Trenutno u opticaju Spin Blade 2.7 m, 30-80 gr, a pre toga Damov nanoflex 3 metra, 20-50 gr. Spin blade osim disbalansa nema vecih mana, osim sto bih voleo da je bar 15 cm duzi, a nanoflex je bio kao dugacka suplja cevka bez zivota. Cudno ponasanje na dzigu, i vise je umarao od spin blejda. Mogu da nabavim nanoflex 3 m, 14-40 gr, ali ne znam kakav je. Ovaj prethodni nanoflex se ponasao kao da je 30-80 a spin blejd je definitivno stap manje gramaze, 20-50 recimo. Zamenili uloge.   :lol:  E da, jos jedna stvar, svidjaju mi se ovi fensi rukohvati, sto kaze Ibanez nesto, orao ili soko...  :cheesy:  Znate na sta mislim, japanski stil, rukohvati iz dva dela, ali ajd nije bas moranje ako nema.  :tongue:

ibanezi

Ja bih zamolio Orku da malo istrenjesa ovako nešto. Na osnovu superpovoljnih iskustava sa skupljom IM 12 serijom MK, ovi iz iste serije, ali povoljnije cene od, IM8 karbona bi mogli biti pogodak. Na žalost, teško ćeš naći 3m  japanskog dizajna. Retki su i uglavnom u skupljim serijama.
http://vodomar.rs/ribolovacki-pribor/stapovi/spinning-varalicarski/balzer-stap-mk-pike-cutter-2-70m-10-42-gr
Takođe bih voleo da znam nešto više o novom Diplomat Zander spinu od Robinsona. Stari Diplomati su bili fenomenalni štapovi za manje para.
http://www.pkvm.co.rs/index.php?route=product/product&path=36_45&product_id=1158

Wolf from Danube

Hvala Ibanezi, ne kapiram sta Orka treba da uradi i zasto ? Jel sam napisao nesto pogresno ?

ibanezi

Ma jok druže, Orka je poznavalac štapova iz MK serije, i koliko kapiram često je u mogućnosti da "istrenjesa"- istrese, pogleda, izdrma, , izsavija te štapove. :lol: Skuplji iz te MK serije su se pokazali odlično, pa ako su ovi malo jeftiniji bar približno dobri, možda su pravi izbor, jer ja ih lično nisam video. To sam mislio kad sam napisao - da Orka istrenjesa. smiley033

Wolf from Danube

 :bye:  Bas sam slabo trenjesao Robinzone, hvale ih, ali nisam uzivo nista od njihovih varalicaraca, neke pilk varijante jesam... Dobro, pusti japance, moze i pluta old skul. Nego ovo je sve 2.7. Nista malo duze ?   Ili ja komplikujem sa 3.0 ? Znate onaj vic : tata kupi mi bmw ! a sto se ti sine lepo ne drogiras kao sva normalna deca, a ?   :lol:

srdjanpn

Imas u oglasima lepih stapova,Tehnium,SpedMaster,270 20-50 i nema da te boli glava,3m bespotrebno.Ima i po neka lepa Daiwica,BushWacker,Avid,ako bas hoces novo onda u radnju pa drmaj redom dok ne nadjes sta ti odgovara,ono sto odgovara meni ili Ibaneziu tebi nece i obrnuto.Mozda da pokupis ovde neki savet,ali kupovina napamet bez probe,,,,,

Wolf from Danube

.. ok, pogledacu i to... Ma cisto pitam, rekoh mozda neko neku ideju, nesto novo, drugacije... :thumbup:

srdjanpn

Shimano Diaflash 2.7m 20-50 80eu
Sta ce ti bolje od toga,ti Robinzoni,Nanofleksi itd sigurno nisu ni blizu.

strugar

Kao sto kaze kolega  srdjanpn shimano diaflash 20/50 ce te dobro posluziti.Imao sam diaflasha 20/50 STA 3,00m koga sam prodao i pogresio.Sada sam u potrazi za nekim univerzalnim ,ako takav postoji.

ibanezi

Šimano Dijafleš 20-50je strašan univerzalac. Samo nisam siguran da je za raspon koji se traži, 7-21gr. Sumnjiv mi je za glavice oko donje granice zadatog radnog raspona i to mi je bio osnovni zahtev kada sam pisao svoj post.

Wolf from Danube

Da, slazem se, to je nesto sa cim nema greske. Samo da se nadje u dobrom stanju.. Evo vrteci par dana oglase i ponudu naidjem na ovo cudo. Maverov stap, 3 metra, 20-50 gr, HM karbon, fuji oprema, spoj trn, za oko 60 evra. Novo, ima ga na internetu da ne reklamiram. Pun naziv Maver Kyon Grunge.  Ako neko zna nesto o ovom stapu,deluje bas bas.





Spojene poruke: 29 Jul 2016, 21:07:03

Tezak 195 gr.  :huh:

srdjanpn

Sve to treba uzeti sa rezervom,na Spin Blade Elite pise 30-80,a realno to nema veze,mislim da su shimanove serije 20-50 najrealnije obelezene,tehnium,speed i diaflash,drugo zavisi i od ribolovca,pre neki dan citam da covek sa Mpp 120gr oseca glave od 10gr,,,,,,.
Taj mi Maver lici na Mitchel Mag Elite 20-60,jos i fuji oprema za 60eu,vredelo bi ga probati.

Wolf from Danube

da, Mag elite pro, valjda. Imao ga je drugar, lep stapić, ali vise vobleraski, leptiri itd. Meksi je, bar mi tako on kaze. Pa jeste spin blade nema veze sa 80 gramcem, to je nekih 50-ak grama plafon. Dobar je, nego sam ja ubedio sebe da bih imao bolju prezentaciju sa duzim stapom. Uglavnom se pentračimo po obali. Ajd nek bude spin blejd 2.7m  za camac, a sad bih za obalu nesto duze. Nego treba da nadjes pouzdanog coveka kad kupujes preko oglasa. Ti posalje bambus neki, jbg.

Isa

Pa taj mpp stvarno detektuje tih 10 grama, licno se uverio, na pun izbacaj i nije bilo na kamenu.  :lol:

Kiki

Apsolutno netacno ! 90-gramcu je donji limit 15g u punoj koncentraciji. 120-gramac je gluvonem za sve ispod 20g. Imao oba i pecao podosta sa njima...

Teme sličnog naslova (10)