Kupovina varaličarskog štapa

Započeo pikeman, 10 Avgust 2008, 23:10:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

ibanezi

Verujem...ubeđen sam....  :takoje: da tebi  :no: :help:
Srećno ti bilo sa novim štapčetom :bye:

mijatovac

Dobar dan. Zivim blizu Velike Morave i pecao sam na dubinku do skoro,poceo sam da razmisljam da kupim i krenem polako u svet varalicarenja pa bih hteo ako nekoga ne bude mrzelo da pogleda link i da mi kaze nesto vise o tom stapu i da za sta je on i dal bi sluzio za moravu. bas sam pocetnik tako da pojma nemam pa bi neko opsirnije objasnjenje dobro doslo.


http://formaxstore.com/product/formax-tactic-set/11817/

Oliverikus

Dobrodošao  :smiley:
Obzirom da si naveo da si početnik, prvo ti predlažem da pročitaš ovu temu (i sve druge), unazad bar za ovu godinu. Kao i mnogo puta do sada, navešću "kolikoparatolikoimuzike"  :smiley: .
Za Moravu, ili bilo koju drugu vodu, ovaj komplet, poslužiće ti, a kad stekneš iskustvo na vodi, uhvatiš nešto od ribe koja još nekim čudom i dalje obitava u njoj, menjaćeš sam ili uz pomoć drugih, prema afinitetu i budžetu.
Kad sam počeo da varaličarim (pre 20-tak godina  :takoje: ) imao sam bezimeni štap teleskop, 2,10 ili 2,40m, mašinicu "KROKODIL" koja nije imala ni jedan ležaj, sva od plastike, i sa svim manama koje idu uz to... (raspala se relativno brzo prilikom izvlačenja štukice od 1,5kg  :sad: ) i pecao sam više po izlasku nego sad (bilo je više ribe) kad imam solidan varaličarski komplet.
Ovaj komplet, koji je na linku, bar 5 puta je bolji od onog koji sam ja imao.

mijatovac

hvala vam puno na savetu. to mi je bilo potrebno.

vradojicic

Sta mislite o Shimano Technium DF 300 MH 15-40gr?
Za neko pecanje smudja po jezerima, voblerima, ponekom glavinjaricom... Mozda i poneka stuka. Pocetnik sam u varalicarenju, ne znam o takvim stapovima gotovo nista.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

srdjanpn

Imao  sam do skoro tog tehniuma ali mi se nije dopao.Po meni B akcija,dobar za voblere ali mi nekako slabasan obzirom da je tezak 240gr,i dobro vuce napred.20-50 po meni mnogo bolji izbor.

ibanezi

  Za jezerskog smuđa  i poneku štuku dovoljan je 40 gramac. Za voblere, glavinjarice i sve tvrde mamce ne treba da je preoštar. Jedino što danas za razumne novce imaš  lakše i balansiranije štapove od Tehnijuma. Poređenja radi, štap čija je namena vobleraj jezerskog smuđa  i bucova SG parabellum 9,6' (290cm) 10-34 gr je težak 190gr i mnogo bolje balansiran iako je trodelni. Nije preporuka, ja ne volim trodelne štapove, nego čisto poređenja radi jer su to 2 štapa iz slične cenovne kategorije.

srdjanpn

Ne kazem da je los ali je meni pretezak,moja preporuka je 270cm,mnogo laksi i u boljem balansu.Za te stvari elite 30-80 pa i slabiji,marshalov counter cini mi se 20-40 odlican stapic,,,,,ima dosta boljih stapova.

vradojicic

Iskocio jedan polovan za 5000 dinara pa sam zato pitao za njega.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

ibanezi

 A jbg. To je lepa cena za kupca, ako je očuvan. Toliko sigurno vredi-ako ti odgovara!

vradojicic

Ne znam ja odgovara li mi, da ga pogledam ne mogu a ne znam kakav je niti sta varalicarac treba da ima. Zato ga necu ni kupovati, ostrajem na plovkarenju, bolonjezima i takmicarcima.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Ivanb87

Polako druze, ima jos nas novajlija koji upijamo svaku rec. Ne odustaj! :-) samo uporno ;-)

Evo pitanje i sa moje strane. Imamo ovih par nedelja jako nisku Savu. Pecanje sa obale, ovde gde ja izlazim na sat dva za vreme radne nedelje (bg zeleznicki most), nije bas najsrecnije pri ovom vodostaju. Pecam sa 270, i nekako osecam da mi je potreban bar trometras..
Imate li neki predlog za dobar stap? Suma koju bih izdvojio je do 10 000rsd.. da bude za smudja, eventualno neka stuka, npr 10-30 ili 15-45 t.b. :-)

Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока


PerfectAngler

dA li je bolji stap simano catana cx ili balzer seatrout edition im 6 starija serija balzera :help:

procaster




Danas svratih do Formax-a na "crni petak" da vidim šta im je na akciji. Štap je bio na akciji po ceni od 5754 din inače redovna mu je 9590 din. Valjda vredi tih para  :huh:

PerfectAngler

Lexe su dobri stapovi. Imaju ih par mojih drugara i prezadovoljni. Ja je samo probao i meni deluju sasvim ok.

Teme sličnog naslova (10)