Kupovina varaličarskog štapa

Započeo pikeman, 10 Avgust 2008, 23:10:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Jeremija

Uuuuuuuuu Mangupe nijedan, ala si dao šlagvort  :lol:
Nou frks. Nou paniks.

VladimirR

Vidim ja na oglasima da se vrte Lesaht i Fireblood, pa se pitam šta se dešava?  :lol:
Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

ibanezi

 Evo me sa vode, ali neću ovde ništa opisivati, otvoriću temu. Mangupe, evo ti par predloga za glave do recimo 26-27gr. Mislim kako to jedan za do 21gr, a drugi za 25-50. Šta ćemo sa 22, 23, 24gr. To treba malo preklopiti da se ta dva štapa susretnu negde. Dakle neki dan sam malo izbacao sa Hearthy Rise predator 892 mh 10-50gr 2,70. Kakvo ludilo od štapa.  Drugi predlog za istu namenu je Abu rocksweeper nano , 2,75 15-50. Ne znam koji je bolji, a oba mogu uz malo sreće da se iščeprkaju za ispod 250e iako u redovnoj prelaze i 300. Ne volim da preporučujem skupe štapove, ali znam da tebe ne zadovoljava ništa ispod ove cifre :lol:

David_NS

Kakav forum... gospodo, svaka čast.

Prelistao sam par stranica pre registracije i zaista, zaista mnogo lepo izgleda ova vaša ne tako mala zajednica. Skidam šešir :)
Ovde ću zabaciti svojih prvih par reči. Imam gomilu pitanja i siguran sam da za većinu (ako ne i za svako) postoji tema na ovom forumu. Za početak, naravno, upomoć! :) Prvi štap.

*Napomena - mašinicu sam već odabrao, SPRO Passion 740. Hvale je na mnogim mestima kao dobar izbor za početnika. Osim ako nemate argumente protiv?

Štap. Prvi problem je novac, jer nakon mašinice mi ostaje oko 4k, eventualno malo preko. Gledao sam ove SPRO štapove, konkretno Powershade, ali ne mogu ga sebi priuštiti. Moj prvi sledeći izbor bio bi Shimano Alivio CX, 3.00m/20-50g. Želim štap za varaličarenje basa, štuke, na kanalima, dunavcima, eventualno da se okušam u varaličarenju bucova ili smuđa. Sa obale (nikada nisam imao priliku da varaličarim iz čamca) i zato bih 3.00m. Znam da mnogi preporučuju 2.70m zbog balansa i težine, i da tražim mnogo za malo novca, da ne postoji univerzalac itd. ali tako je kako je (muke početnika) i zato vam se obraćam :) Otvoren sam za sve predloge, kritike, savete... i hvala vam unapred na izdvojenom vremenu.

VladimirR

Kako prvo, dobro došao na forum i red bi bilo da se predstaviš ovde: http://vukovisadunava.com/dunavska-birtija/pozdrav-za-nove-clanove!/
Kao drugo, na to tvoje prvo, ja ti ne mogu pomoći  :lol: :lol:
Ako ikako možeš da se skrpiš finansijski probaj da uzmeš tog powershad-a, 25-60gr. fast, dobar štap. Ili npr. da uzmeš E.T. koji košta oko 40e. Spin Blade Elite, model 30-80gr. za štuku. Za basa, ne znam, nepecam ga. Neko dtugi će ti predložiti za basa šta i kako. dužinu sam prilagodi prema sebi.
Mašina je ok. kasnije ćeš uvideti nedostatke i opželećeš skoro istu, samo druge oznake i boje  :lol:
Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

DeVil

Pozdrav svim majstorima sa ovog foruma :)

Zovem se Pedja i imam jedan hitan problem koji moram da resim juce, odn, danas u 14.15 mi je zadnji rok  :smiley:

Evo o cemu se radi:

Na nagovor brata kupio sam Shimano Catanu 3m 50-100gr. Zatim sam resio da kupim i neku dobru masinicu i tako naletim na vas sajt. Vidim da Spro dosta ljudi hvali pa kupim Blu Arc 9400.
E sad nastaje problem - Takodje citam da je Catana dosta losa pogotovu ta od 3m i bacanja 50-100gr. Na brzinu sam otisao do prodavca da je vratim i imam srece sto je to prohvatio, ali naravno da doplatim za neki bolji stap. Problem je sto za 2 sata moram da se odlucim jer se tad porucuje roba.
Zato molim vas iskusne za konkretni savet - Sta kupiti za mirnu vodu, mada bih mozda bacio varalicu i na Dunav. Ovde se uglavnom lovi stuka i bucov, a naleti i neka somcina (pre dva meseca brat upecao na uscu Dunava u marinu soma od 16kg, pa jos jednog od 26kg). Peca se i smudj na Dunavu, ali ne bih da bacam tvistere, vise volim voblere. Odvojio bih oko 100evra, moze i neka crvena gore.
Razmisljao sam o Shimano BeastMasteru ali ga imaju samo od 3m i 50-100 ili 20-50. Takodje sam procitao ovde da je dobar i Bushwhacker 2.58 30-80gr.
Dajte molim vas jos neki stap za razmisljanje.
Unapred Hvala! :)

ibanezi

 Trebao si pitati pre nego što si vraćao. Katana nije štap za džig po Dunavu, jer je prilično gluva i meka za ta posla. Za ono što si naveo da ćeš pecati njom- štuka na mirnoj vodi- predpostavljam leptirčinama, kašiketinama i voblrčinama, a još som ako ume da naleti, Katana 50-100 je odličan štap. Jaka žilava, izdržljiva i za te tvrde mamce idealna. Prejaka je za bucova, ali nikada se bucov nije ni uklapao (po mamcima koji se bacaju) sa štukom i somom. Tvoj brat ti je dao dobru opreporuku za vrlo razumne novce. Po onome što si napisao, ta prodavnica znači ima Šimanov i Sevidžgirov program. Ako nećeš Katanu, najpribližniji po ceni, a i po onome što ti treba je SG Mpp 2,75m 90gr. Govorim o programu prodavnice, inače ima toga još. Meni se mnogo sviđa Bokor spin za manje od 5000rsd. 2,75 45gr-ali rekao bih mnogo jakih 45 gr! Ako si rešio da daš 100e, morao bi napisati šta ta prodavnica sve nudi, čiji program je zastupljen. Za te novce ima dosta toga dobrog!
Davide i tebi preporučujem upravo Bokor Spin 2,75 45gr. Sa kratkom drškom, a opet solidno balansiran ima iznad haltera dužinu pa skoro prosečniog 3metraša. Bio je oko 4700rsd i meni je zaista najbolje što sam u zadnje vreme video za te parice.

David_NS

Ibanezi, budi drug pa daj svoja "dva centa" i na moju muku. Što pre dobijem solidan info, pre ću pazariti i izaći na vodu.

ibanezi

 Dopunio sam u međuvremenu prethodni post, pa eto....razmisli. Imaš na forumu temu i sliku, pa pročitaj.

DeVil

Hvala @ibanezi na brzom odgovoru.
Ulozio bih tih 100-tinjak evra, a prodavnica nema nista skuplje od te Catane. Zato i zurim da im javim koje sve stapove moze da mi pogleda od firmi od kojih dobija robu. Zato mi trebaju konkretni nazivi, duzine i gramaze da bi se vlasnik prodavnice dalje raspitao i porucio mi. Sto vise stapova veca sansa da se nesto pronadje u prodaji.
Ako je Catana taman to sto mi treba mozda je bolje da uzmem BestMastera 50-100 jer je za klasu bolji.

ibanezi

 U dužini od 3m 50-100 serija BX u Top fišu je 15900rsd. Sumnjam da ćeš ga dobiti za manje. Ujedno je težak 290gr i ne krasi ga balans. Tu močugu sam jedva držao u ruci kada sam je probao. Meni lično, za to što ti treba je bolji izbor Dam Nanoflex G2 3m 30-80. Lakši 30gr, a jak kao ....Ako baš tražiš 3m.  Suptilniji od Bista i nepunih 10.000rsd. Bistmastera Cx nisam video uživo, možda je lakši i bolji, ali sumnjam da je jeftiniji od BX. proveri u tom dućanu.

srdjanpn

U oglasima prijatelju za 100evrica imas gomilu dobrih stapova,16000din za mocugu od beasta je,,,,,,,,a i to je vise od 100eu.Imas gomile Sportexa,xzoga,diaflasha,speedmastera,avida i cega ne sve za 100-150eu.

ibanezi

 Problem Srđane, ako nisi pročitao je što je vratio štap u prodavnicu i ne može da dobije novac, nego da doplati za drugi štap. Izbor je jako skučen nažalost.

DeVil

U ovoj prodavnici je BeastMaster 12500 din (ne znam da li je BX ili CX), ali kazem nije bitno i neka crvena gore jer necu kupovati stapove svake godine vec jedan, ali solidan da se upari uz Spro 9400. Svidja mi se taj DAM, jos samo ako ga ima na stanju. Iz oglasa ne bih kupovao jer sam imao neka losa iskustva.

srdjanpn

Ajd da pitam,jesi li koristio stap,ako nisi,MORA da ti vrati novac,ako jesi to je druga prica,bolje sacekaj nedelju dana,raspitaj se pa tek onda naruci.Katana nije neki stap ali Beastmaster 3m 50-100,to je prijatelju recept za isijas.
Losa iskustva imas sa losim ljudima,preprodavcima,svercerima,toga ima svuda,i po prodavnicama.

Teme sličnog naslova (10)