Kupovina varaličarskog štapa

Započeo pikeman, 10 Avgust 2008, 23:10:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

ribolovac045

Hvala na savetima, uzecu ipak Mivardi 5-20g e samo da se odlucim za duzinu 2,7 ili 2,4.

pauk

Eto, ako kolega "Ibanezi" preporucuje tu okumu predpostavljam da poznaje stap, i tu nemas sta da razmisljas
ja bi na tvom mestu poslusao.
Ako ti ba hoces taj Mivardi, bas kao sto sam rekao prvo ga uzmi u ruku, sto se duzine tice ako si pocetnik
uzmi 2,4m neces se sigurno pokajati a bice ti lakse da manevrises izbacajima na tako maloj vodi
neces tako cesto prebacivati reku i kaciti u granje preko reke :cheesy:,  ali nikako
da te neko ubedjuje na kraci stap od 2,4m.
Aj pa kad kupis i isprobas stap ti pisi kakvi su prvi utisci.
Ziveo!

ribolovac045

Hvala na savetima...najverovatnije cu mivardi 2,4m 5-20g jer je 1100 din jeftiniji od okume sto nije mala razlika, na tih 1100 razlike dodam jos 1000 din i uzmem neku solidnu masinicu..pozdrav

ibanezi

 Ja verujem da ćeš biti zadovoljan. Na toj dužini nijedan karbonski štap nije pretežak. Klen nema tako tvrde čeljusti kao smuđ napr, tako da neće biti ni premekan. Iako nisam imao u rukama taj štap, imao sam mnogo štapova iz te cenovne grupe u rukama i svi su sličnih karakteristika (otprilike svi ti blankovi za X brendova dolaze iz nekoliko fabrika), i svi zadovoljavaju sve zahteve klasičnog klenolova- voblerčići, leptirčići, kašikice... Mnogo više opreza treba pri izboru jeftine mašinice. U poplavi "proizvođača" i modela može da se izabere baš solidan "biser", a još češće naleti na "Paloma"(za jednokratnu upotrebu) mašinicu.

ribolovac045

Narucio sam bio ovaj mivardi sto sam u prethodnim postovima pominjao ali nemaju ni jedan koji mi odgovara pa sam se odlucio i narucio http://www.sportskiribolov.co.rs/ribolovacki-pribor/stapovi-za-pecanje/varalicarski-stapovi/spro-ridge-spin-30?sort=p.price&order=ASC duzine 2.4m i tb 10-30g nadam se da nisam pogresio, a ima sam i 10% popusta. Sta mislite o ovom stapu?

ibanezi

 Spro Ridge je pouzdana, žilava motkica, ima je moj komšija pa je poznajem. Sa te strane je u redu, vredi te parice. Ali ono što sam napisao za TB 10-30 mislim i dalje. Prejak je za borbu sa prosečnim klenovima, kao i za one male lagane voblerčiće koje klen obožava.

ribolovac045

Razumem ali nema sa manjon tb...valjda ce moci lepo da sluzi za klena nije valjda toliko prejak.?

ibanezi

 Ma dobro! Nisi kupio čudo japanske "svemirske" tehnologije od 500 e. Biće dobar za neke jače varijante- leptire, kašikice, malo veće  i teže voblerčiće. Za one klenovske vobler- minijature koje  često obožava i krupan klen, a za koje je ovaj štapić prilično "nagluv" vremenom ćeš kupiti neku UL ili L varjantu koja može takođe da se kupi za 20ak e, a da savršeno radi posao. I biti kompletan klenolovac. :ok:

vradojicic

A kakav vi stap npr preporucujete za varalicarenje klena na Kolubari?
Ja mislim da bi pravi izbor bio neki stapic od 2.40m ili 2.5m i tezine bacanja maksimum do 20gr...
Ja nemam veze sa varalicarenjem klena ali bih se mozda okusao a takvi stapici nisu puno dok masinica imam da biram posto plovkarim...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

pauk

Ako si procitao moje postove na vrhu ove stranice tu sam objasnio zasto nije lose imati stap duzine 2,7m a kolubara nije
nista drugarcija od reka koje sam pominjao, naravno da ce stap od 2,4m lepo da posluzi ali je vazno da tezina bacanja bude
prilagodjena malim varalicama od 3,5g i leptirima 00-1 to znaci stapovi tezine bacanja od 5-20, 7-21 ili slicno. Jel zeljko jos drzi onaj klub u onom prolazu tamo?

Kolega  "ribolovac045" neka te stap lepo sluzi !   

VladimirR

Citat: vradojicic poslato 24 Februar 2015, 08:44:28
A kakav vi stap npr preporucujete za varalicarenje klena na Kolubari?
Ja mislim da bi pravi izbor bio neki stapic od 2.40m ili 2.5m i tezine bacanja maksimum do 20gr...
Ja nemam veze sa varalicarenjem klena ali bih se mozda okusao a takvi stapici nisu puno dok masinica imam da biram posto plovkarim...

Ja bih ti preporučio u dužini od 2,7 ili čak 2,4m, tb. 3-18gr ili UL štap 3-10gr. da uživanje pri vađenju ribe bude veće. Naravno koristeći spinerčiće od 0 do 2 i male voblerčiće. E sad što se tiče izbora štapa, mislim na brend, to je već diskutabilno, a zavisi od finansija.
Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

vradojicic

Pauk, nisam procitao vrh strane, sad mi je jasnijem hvala u svakom slucaju...
Ja licno i volim duzi stap tako da cu kada budem uzimao uzeti neki od 2.7m... Kolubara je ipak respektabilna reka i ima i mesta a i treba zabaciti malo duze.
Inace pitao sam skroz laicki, je iskren da budem ne znam ni kako se vobleri zabacuju na reci, uzvodno, nizvodno, aj letpiri tu i tamo...
Plovkaros sam 20 godina, pecam na takmicarce i bolonjeze i varalicarcem bih ponekad ubio koji dan pecanja, nista vise od toga...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

pauk

"Vradojicic" nesumnjam ja da ces se ti snaci u tome, znas kako "svaka vocka ima svoje cari" varalicarenje i plovkarenje su dve bliske ali itekako razlicite discipline i svaka od njih ima svoju draz!
Kod varalicarenja moras da pesacis, krenes nizvodno polako redom zabacujes pa dokle stignes. Mozes da zabacujes i uzvodno i nizvodno pa i preko sve zavisi dali ti to mesto i voda_uslovi dozvoljavaju, najlepse je u ovo doba kad bacis vobler preko pa ga lagano povlacis i pustis da ga ivica brzaja ponese pa kad udje u brzaju onda ga ne povlacis vec skoro samo drzis u mesto a voda sama odradjuje vibraciju i ti ga samo polako povremeno pustas dok ga ne dovedes na zeljeno mesto a onda sledi udarac! :smiley:   Steta je da se ne isprobas u ovoj disciplini, ali ponesi puno strpljenja i upornosti isplati se sigurno!
Ziveo!

vradojicic

Hocu sigurno a klen me privlaci jer ga na Kolubari ima dosta...
Boze zdravlja, pokusacemo...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Velja_kg

Ja za razliku od kolege, nemam živce a ni uslove ovde kod mene da jurim klena po reci ceo dan, a uvukli me mangupi skorije u priču o lovu smudja varaličarcima.

S tim u vezi, hteo bih da pitam iskusnije kolege ovde, vidim da vas ima puno, nešto u vezi odabira štapa, kako za speedmaster nemam dovoljno,hteo bih da uzmem uglavnom isto što i svi ovde, neki allaround štap, pa me interesuje vaše mišljenje o sledećim štapovima:

- Maver Aslan 3.3m do 80g,težak 186g, njega bih koristio sa obale, interesuje me prvenstveno kakav je za djig, sa glavama od 5-18g na jezeru i težim na reci tipa Sava i Dunav,kako vodi iste, oseća dno i prepreke , koliko je brz i sl.
-Shimano Nexave game type 18-85g, 2,7m ili isti od 25-100g, isto me sve zanima kao i za ovaj gore, stim što bih njega koristio i iz čamca...hvala svima i  smiley033
Za pravopisne greške, kriva je kineska tastatura!

Teme sličnog naslova (10)