Favorite Black Swan

Započeo orka, 23 April 2024, 20:52:05

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

orka

Pogledao sam danas model 2,57m tb 16-56g. Ljuto, brzo, oštro. Extremno lagano, svega 109 g.

https://en.favorite-fishing.com/store/rods/black-swan-clone/

Klikom na kvačicu, na početku svakog modela u opisu se vide dalje karakteristike, težina, akcija, line test...

ibanezi

 Sve napisano i u klipovima prikazano deluje impresivno. Jedino bih lično više voleo da ima normalne jednostopalne ramove provodnika sa 2 nožice umesto ovih sa jednom, pa makar bio i koji gram teži. :cheesy: Da sam još uvek zaluđen štapovima kao što sam bio kada sam bio mlađi, ovako, na prvu bih uzeo ovu motkicu u ozbiljno razmatranje jer ima od materijala blanka do kvaliteta opreme sve što ima i jedan japanski štap najviše klase po duplo manjoj, a od nekih i više nego duplo manjoj ceni. Konkretno, model 2,57 m 10 - 36 za 43000rsd - oko 370 e mi je najinteresantniji. Ako obračunamo inflaciju, ovaj štap nije ništa nedostupniji od štapova koje smo pre 5 - 6 godina plačali oko 250e, ma koliko na prvu 43000 zvučalo zastrašujuće. Dakle na štapu sve vrhunsko i najskuplje, a cena u nekoj srednjoj klasi kad uzmemo u obzir koliko koštaju štapovi luksuzne i visoke klase.  Da, sviđa mi se i sam dizajn, bez kičeraja, diskretni podaci. Ne ujeda k'o Arion na primer. :lol: Ko zna, ako ga vidim uživo i uzmem u šaku možda mi se zalepi, pa ga ipak kupim. Odavno nisam kupio varaličarski štap :cheesy:

glos

Ibanezi. Ona motorka što si je uzeo, jednako košta i sada kao i tada.
ZOV

ibanezi

 Motorku sam uzeo pre godinu i po dana. Prvi CD esn sam kupio pre 8 godina i koštao je više od pola moje tadašnje plate u firmi. Sad ovaj crni labud košta nešto manje od pola moje sadašnje plate. Nisam menjao ni firmu, ni radno mesto, da bude jasno. Mislim da su realno svima plate duplo veće pa iako  kupovna moć nie Bogznašta veća, to je upravo taj odnos.  Ko je mogao tada da odvoji 250e za štap, sad čak i mnogo lakše može kupiti ovaj. A ako se vratimo i malo dalje...
 Novozelandski CD BR iz prve decenije veka koji su mnogi pokupovali kako su znali u umeli, mnogi čak i od usta odvajali, ostajali dužni za režiju i sl koštao je više od moje tadašnje plate. A fiktivno je koštao iste pare kao ovaj 20 god kasnije. Nekih 350E. Da sam tada BR kupio na 3 rate, dao bih po trećinu plate ratu. I to bi se itekako osetilo. Ako ovaj kupim na 3 rate daću manje od 6ine moje sadašnje plate za ratu. To je skoro pa zanemarljivo. Eto, o tome pišem. I pišem uopšteno. Što se mene lično tiče, imao sam vrlo solidna 2 zadnja tamburaška vikenda, parice mi jede inflacija i došao sam na ideju da bi posle dugog vremena mogao kupiti varaličarski štap. Sve sam nešto napaljeniji na ovog crnog labuda. Samo da mi je da ga vidim uživo i ako na prvu, makar na suvo pokaže ono što očekujem na osnovu pročitanog i nekoliko klipova viđenog, biće čičino. Pa red je miša mu.... :takoje:

orka

I mene zanima 2,57m tb 10-36g ..Ovaj 16-56g je uznačen kao heavy  i mislim da sigurno može da vodi džig do 25-30g bez problema, kašnjenja .
Ostaje da odem do Eurofisha i pogledam MH verziju ..

SlavkoR

Odlican je Black Swan. Dugo me neka serija stapova nije tako pozitivno iznenadila. Svaki detalj je uradjen bas kako treba, ergonomija i duzina drske, oprema na blankovima, zavrsna obrada, izgled stapa...MH i H u duzini od 2.31m su mi se bas dopali iako nisam zaljubljkenik u krateze.

Uskoro cu imati priliku da probam bas ovaj 772MH pa javljam utiske.


Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

milanstosic

Slavko,

Javi obavezno utiske. Naročito ako se dokopaš i nekog u malo manjoj gramaži (6-24) na bilo kojoj dužini.
I meni se svidela estetika do maksimuma ali oko blanka imam podeljena osećanja. :cheesy: 

Ono što priželjkujuem na štapovima, a što smatram vrlo funkcionalnim od kako imam Lunamisa jeste završetak štapa izveden proširenjem carbona i naravno pluta na rukohvatu. Cenim da se napredak na štapovima može postići jedino još poboljšanjem osetljivosti na tom mestu i eventualno neka perverzija na spoju. Sve ostalo je u svom zlatnom dobu, čini mi se. Ovo sa vođicama i materijalima blanka je već razigrana priča i teško je zamisliti dalja unapređenja. Bar meni. Ali ako dođe do demantovanja, ne može biti neprijatno...

Teme sličnog naslova (10)