DAM Nanoflex

Započeo klinac iz parka, 19 Februar 2010, 17:27:22

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Gagi

Da, slažem se. Mada gore po njihovom opisu, navodno "brži i osetljiviji" od svih Nanoflex modela ikada napravljenih. ( bukvalni prevod).

VladimirR

Lepa akcija od 25% na DAM seriju nanoflex i effzett. Kome trepa dobar, a jeftin stap, topla preporuka.
Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

DusanS

Da li neko ima iskustva sa DAM Nanoflex pro 2.70 u gramažama 20-50 i 30-80g? Pozdrav :smiley:

nesobn

Komsija se zagrijao da ga pazari,konkretno model na 2.7 m 20-50 gr.U klasi do 50-60 e valjda vrijedi kao neki univerzalac za stuku,smudja i bucova.On bi bacao voblere i metal pa mislim da bi mu zadovoljio te potrebe.Drugo nesto mi i ne pada na pamet.

ibanezi

 Da, jedan od retkih savremenih štapova koji ima sve karakteristike nekadašnjih vrhunskih old school univerzalaca.  Po težini, akciji, balansu i žilavosti je pandan Sporteksu kev spinu 2,7 30gr, a čak i nešto oštriji, brži i možda jači od HM 2,7 35gr, oba"made in Germany" sa kraja 20og veka. Naravno, nema numizmatiku i kultni status, ali zato je nov bar duplo jeftiniji od očuvanih, 20ak i više godina starih, kultnih štapova istih karakteristika. Praktična upotrebna vrednost potpuno ista i za onog ko želi da lovi sve i svašta, svim i svačim i bilo gde, upravo kao što su pre 20+ godina svi lovili jednim štapom, a pri tom da ne daje ogromne pare za štap koji je današnje univerzalno savršenstvo kao što su svojevremeno bili pomenuti Sporteksi, Nanofleks je odličan izbor. Sigurno nije jedini, ali jeste varijanta bez rizika. Istovremeno i sjajan štap prema kome će eventualni budući specijalista izgraditi budući afinitet i kreirati budući štap(ove). Danas priznati, uspešni varaličari, od reprezentativnog značaja među Vukovima, Isa i VladimiR su početak ozbiljne varaličarske karijere utemeljili na ovom štapu i verujem da će potvrditi ovo što sam napisao.

Ljusa

Koliko vidim po komentarima, sa ovim stapom nema greske. Meni bas treba jedan takav univerzalac, jer pored stuke i bucova, u narednom periodu cu imati prilike i za morski ribolov. Zna li neko kako se ovaj Nanoflex ponasa na moru? Nadam se da ne rdja za razliku od mnogih stapova.

komša015

Ja sam pre par god bacao malo na moru, i nisam ništa ulovio  :cheesy: , ali još uvek nije zarđao.

VladimirR

Lepo napisao Ibanezi. Što se usporedbe sa Sporteksima tiče, ja ih ne prepoznajem, ali zato Ibanezu kao stručnom poznavaocu ove materije verujem svaku reč. Nanoflex g2, je jedan od meni omiljenih štapova. Još ga koristim i nemam nameru da ga otuđujem. Koristim ga isključivo za varaličarenje štuke. Malo para, a mnogo muzike. Moj brat sa kojim zajedno varaličarim štuku na zvorničkom, uzeo je pre metar dana Nanoflex pro 2,7m t.b. 30-80gr. za nekih 7500rsd, koliko je koštao u DAM.rs@Ljuso, ja sam prošlo leto varaličario na moru sa Nanoflexom, nikakvih problema nisam imao, kad sam se vratio sa mora, tek tada sam vlažnom krpom prebrisao štap i sprovodnike.
Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

nesobn

Drugar i ja smo gledali Nanoflexa Pro na nedavno zavrsenom sajmu u Bg.Naslo se tu jos par kolega da trese novu seriju DAM stapova koji stvarno lijepo izgledaju.Jedan od njih rece kako novi Pro izgleda siromasnije u odnosu na G2 koji je daleko bolje uradjen.Kaze i da mu je zavrsna obrada bolja,provodnici pa cak i halter s plutom i da su ovog novog malo "ustinuli" s kvalitetom izrade.I kolegi se tako cinilo pa je privremeno odustao od kupovine.Ako se dobro sjecam,nema nigdje cak ni loga "DAM" ni nekih lijepih detalja kao G2 sto se i meni cini,bar preko slika.Vuce nekako na jeftinog kineza iako to mozda i nije.Bilo kako bilo,u klasi do 50-60 e tesko je i naci neki bolji stap.

Ljusa

@nesobn Nanoflex pro je jeftiniji od G2 za nekih 1000 dinara otprilike. Meni je totalno nelogicno da novija i navodno unapredjena verzija bude jeftinija od stare. Otkad su izbacili nanoflex pro u prodaju, G2 jako slabo moze da se nadje na trzistu, bar sto sam trazio i kucao po internetu.

Gagi

Nanoflex Pro, treća generacija je 24-tonski karbon, G2 je bio 30-ton. Provodnici su ostali isti, (po opisu u katalogu lakši, ja ne vidim bitnu razliku ni ramova ni SIC-a) a ako se zagledate pažljivije u ove slike i blank izgleda isto. Ko je video izbliza blank Nanoflexa G2 zna kakvu šaru ima. Ponašanje blanka isto. Debljina zidova ista. Težina kataloški oko -5 do -10 gr u korist Pro-a, a u ruci bez razlike (dobro, to je i mala razlika da bi se osetila previše u ruci. Nisu upoređivani na dig. vagi). Balans isti kao G2. Detekcija ista. Žica za kačenje udice tanja i okvir nešto većeg prečnika na Pro modelu. Izgled mu je definitivno promenila EVA koja u kombinaciji sa punom dužinom rukohvata i drugim dužim krajem od plute (istog kvaliteta kao kod G2 modela) i krajevima od tzv. rubber cork-a, ukrasnim prstenovima sa karbonskom šarom, ne izgleda svima lepo. Natpis manje više, i kako kome. Pogledajte DAM-ov novi model Nova Spin. Takođe kombinacija EVE i plute, takođe je gornji rukohvat navojni deo haltera ali je rukohvat, kako ga ovde kolege zovu, "ogoljeni" ili "oglođani".  :cheesy:  G2 je imao halter sa gumiranom presvlakom plastike, Pro ima sjajnu, crnu, glatku plastiku. Još jedan detalj, veoma bitan... Pogledajte etiketu. Stari DAM-ov logo. Jedino na Nanoflexu Pro i ni na jednom drugom novom modelu. Svi ostali imaju novi logo. Da ne pišem dalje, ispašću kriv na kraju i Kinez iz Kalifornije.  :cheesy: :smiley:  Ali, u pitanju je pozitivna stvar, bez brige.  :takoje: Sve u svemu, kome izgled nije važan, isti štap u pitanju samo još jeftiniji.  :wink:
P.S. EVA je jeftinija od plute, zatim tonaža karbona utiče na cenu, kao i kretanja na tržištu i poslovna politika firme.


komša015

Nek' je on tebi koristan.

wajbul

Pozdrav
Planiram uzeti nanoflex 3m 30-80 gr.Kakav mu je balans s mašinicom oko 300gr,konkretno Daiwa BG 3000.Isto tako koje teine glave max.može bacati.

glos

"Life teaches you how to live it if you live long enough."

VladimirR

Citat: wajbul poslato 22 Jul 2019, 16:26:36
Pozdrav
Planiram uzeti nanoflex 3m 30-80 gr.Kakav mu je balans s mašinicom oko 300gr,konkretno Daiwa BG 3000.Isto tako koje teine glave max.može bacati.
Ja sam drzao u ruci 3m 50-100gr i prilcno je potezak i vuce napred bez masine, mislim da nista bolji nije ni taj 30-80gr. Model na 2.7m 30-80gr je u dobrom balansu sa masinom oko 300 gr. znam iz iskustva jer isti i posedujem.
Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!