DAM Nanoflex

Započeo klinac iz parka, 19 Februar 2010, 17:27:22

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

VladimirR

Kolege, evo da se pohvalim nabavio sam novu artiljeriju za štuku.
D-A-M Nanoflex G2, 270cm, tb. 30-80gr. i Spro Red Arc 10400.
Kolega Ibanezi, je detaljo i stručno objasnio ovaj štap, samo model 20-50gr. ja za sad mogu samo reći da štap na suvo deluje zadovoljavajuće  :ok: :thumbup: videćemo šta će štuke da vele, u vrhu štapa ima solidne krutosti, tako da može da posluži i za silikon i smuđeve. No, videćemo kad izađemo na vodu. Estetski je mnogo lep, bar meni i lepo leži u ruci. Evo i par sličica.


Ovde se vidi tačka balansa. Uzimajući u obzir da je špulna prazna i kad se napuni upredenicom, tačka balansa bi trebalo da se pomeri ka gornjem rukohvatu, koji je i onako kratak. Bukvalno, u ovom slučaju, ako držim štap na gornjem rukohvatu, imam osećaj kao da držim samo mašinicu.


Sve u svemo, ovo je po meni best by kupovina.
Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

Isa

Svaka cast Vladimire, da te dugo i uspesno sluzi. Lep komplet nema sta! :)  :thumbup:

mihabg

Doceka ga brat konacno, a ganja ga bezmalo pola godine 
Bistro , i brz upis !

VladimirR

Hvala momci, nadam se da ću u skorije vreme da ga overim!
Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

ibanezi

 Ja se nadam da nećeš. :no: Over je bukvalno iznad, a žargonski- završetak- kraj- nema više....Overiti-završiti- sj...ti.  Najpoznatiji izraz u moderno vreme- overdouz iliti završna doza :grin:. Ja se nadam da ćeš ga ipak ubrzo probati na ribi. A ti kako hoćeš. :rolleyes: :bye:

VladimirR

Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

DDj

U nedostatku dobrih casting stapova na nasem trzistu upravo narucih od Vlade 3 komada Nanoflex G2 Salmon Ace. Onako naslepo  :huh:

Koristi bih ih za saranski ribolov na Dunavu, Tisi i slicno sa obale. Mogu posluziti i za dobrog soma. Parametri obecavaju, duzina 3.60m, tezina 380gr, casting weight 50-150gr. Deluju snazno. Nazalost u DAM-ovom katalogu nema nikakvih dodatnih podataka o akciji, brzini stapa itd. Oslonio sam se samo na svoje uopsteno poznavanje salmon stapova, mada ovaj i nije klasicnog Americkog dizajna.

Da li je neko ikada video ili protresao bar na suvo ovaj stap?

Isa

Naleteh na jedan zanimljiv video al u praksi. :cheesy:


Gagi

D.A.M   Nanoflex  G3, treća generacija ovih stapova se upravo pojavila. Sada nosi oznaku PRO. Nova generacija se od stare G2 razlikuje po materijalu blanka, stari je bio od TC30 karbona a novi je od TC24, rukohvat je redizajniran, provodnici, i ovaj novi je nesto je laksi od prethodnika.Isa

Bolje da su mu finije tj lakse karike napakovali i malo kvalitetniju plutu od one na G2 pa da bude bolji stap, ovako mlacenje prazne slame. :no:

VladimirR

Ovaj novi u odnosu na moj predhodni model, lakši svega 9 grama.
Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

Isa

Vlado, je l' jos uvek imas Nanoflexa?

VladimirR

Imam ga, a kako je krenulo montiraću ga za balerinu  :lol:
Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

Gagi

Iz "Mozaik" centra kažu da predstoji uvoz ovog proleća, i da će cena biti ista kao i kod G2 modela ili čak i niža. TC24 nije napredak, a štap je lakši par grama, i navodno brži i osetljiviji. Skoro čitam recenziju novog modela Nova Spin, od istog TC24. Kataloški, štap je x-fast akcije. Na slikama C akcije, ako ne i sporiji. Nemci uporno brzinu oporavka vrha poistovećuju sa akcijom. Čak i Optimus, koji je jedan od DAM-ovih top modela, izradjen od TC 40, je neke medium akcije, samo izuzetno oštar, krut i ima brži odziv od Nove, ali, gle čuda, nije "x-fast". Slično je i sa Xzibit- om i Impulse Spin-om.

ibanezi

 Cena bi i trebalo da bude niža. Karike koliko vidim na slikama jesu promenjene. Štap je dobio lakše karike na ultratankim ramovima. To je i napisano - lightweight qualitu guides. Ako je stari blank bio od TC30, a ovaj od TC 24 karbona, novi je znači urađen od karbona nešto nižeg modula. To ne mora znatno da utiče na karakteristike štapa. Upravo sa znatno lakšim karikama, a nižim modulom zadržavaju se stare karakteristike što se tiče odziva i dobije se nijansu lakši štap, koji pri tom može da bude jeftiniji od prethodnika. Osetljiviji - teško. Ipak uz povoljnu cenu, može da bude dobar izbor za voblere, leptire, kašike, za tehnike gde se ne traži detekcija sa malim opterećenjima. Videćemo kad se pojavi na našim vodama. Meni je zanimljiv model 3m 10 -30 jer trenutno nemam štap za vobleraj smuđa i bucova lakim voblerima na većim distancama, a pošto mi to nije dominirajuća tehnika, ne treba mi nešto skupo. Sve je manje trometraša u ponudi proizvođača, pogotovo u nižim klasama gde je teško dobiti lak štap od 3m, pri tom pouzdan i dobrih karakteristika. 209gr nije prevelika težina, uz solidan balans i realno obeleženu ili malo čak precenjenu TB kakvu su imali stari nanofleksi uz povoljnu cenu  može biti opcija za ono što sam naveo. Videćemo.