avatar_klinac iz parka

DAM Nanoflex

Započeo klinac iz parka, 19 Februar 2010, 17:27:22

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Svenko

Keltane kako te sluša štap? Kako se pokazao? Gledam ga već par mjeseci po sajtovima i ne vidim da se ljudi nešto puno hvale sa njim....Pa bi volio inf iz prve ruke :cheesy: Pozz
Bistro

pikeman

Ima li ko iskustva sa novim modelom Nanoflex G2?ibanezi

Treskao sam ih u prodavnici u SM-nedavno su stigli. 2,7m i 3m oba 20-50. 9.200 i 9.800rsd. Lagani su, lepo leze u ruci, deluju solidno balansirani i na prazno bez masinice. Moderno kruti-brzi. Ozbiljnog dizajna, bez ovog danasnjeg modernog sarenila koje diktiraju japanci i ostali azijati. Sa punom plutanom drskom-stara evropska skola. Cena za ono sto makar na suvo pokazuju vrlo privlacna. Da nisam ''popunjen'' sa stapovima usli bi u moj najuzi izbor. Prosto mi se namecu kao Best byu u klasi do 10.000rsd gde je po meni nekoliko godina neprikosnoven SG Bushwhacker. Red je da ga konacno neko posle 4-5god prevazidje.

pikeman

Da li bi trometraš 20-50 gr odgovarao za džigovanje glavama do 30-ak grama? Ako bi rešenje bio jači pitanje je kakav je balans trometraša 30-80 gr... Za slabijeg piše da ima 240 gr, jači je težak 260 gr.


ibanezi

Kada bi ga kupovao, posto je prodavac moj drugar, a prodavnica preko puta keja, ja bih ga na licu mesta isprobao sa nekoliko glava razl. tezine. Ovako posto sam ga samo na suvo drmusao, ne smem nista da kazem. Stap bez tereta deluje krut i snazan, ali kako bi se ponasao sa okacenim teretom - ne znam. Kod modernih krutih stapova, ta krutost na ''suvo'' bas moze da zavara u pogledu snage pri prakticnoj primeni. Jer po mojoj proceni, on je za finije stvari. Precnik vrha mu je mali i ruka lako savija vrh. To sto se taj vrh momentalno zaustavlja pri treskanju je nesto drugo, a ne parametar snage. Ne bih rekao da je za 30gr. Bar za ono sto ja smatram udobnim i ugodnim jigovanjem. Rekao bih da se optimum zavrsava na 20ak gr, a za jos koji gram preko je upotrebljiv. Imam napr.  Bush 20-60. Ako si ga drzao, pa znas njegove mogucnosti, primetno je jaci od Dama 2o-50 kada mu rukom savijas vrh. Ne znam Kakav je 30-80, nema ga u prodavnici. Nisam znao da je 3m 20-50 tezak 240gr, jer stvarno je dobro balansiran i lepo lezi. ''Bem ti nano smole kojh ima 20x manje u stapu nego ''obicnih'', a teze su 50x nego ''obicne''.

pikeman

Koristim Buša 2,58 m 20-60 gr pa znam o čemu pričaš.
Želeo bih nešto poput njega (možda bi i štap za nijansu slabije gramaže odradio posao :huh:) ali u dužini od tri metra za džigovanje sa obale... uz uslov da ne dobijem teniski lakat. :cheesy:
Evo podataka o svim modelima smiley318, a evo i kojih sve ima kod nas... smiley318


ibanezi

Zanimljivo mi je i bode mi oci podatak-transport lange 1,50m. Pa to nisu stapovi od 3m. Stapovi od 3-3,05m(10') obicno imaju transportnu duzinu 1,55-1,58. Zato mi je dobro balansiran-duga drska, a duzina spremnog stapa 2,90max. Ne kazem da je mana, ali nije u redu pisati 3m za stap koji to nema u radnoj poziciji.

pikeman

I mene interesuje šta je u pitanju, ako ti nije problem izmeri dužinu štapova kod kolege u prodavnici.


ibanezi

Izmerio danas. Kataloski podatak o transportnoj duzini nije tacan. Merio sam Nanoflex 3m 30-80. Transportna duzina mu je 155,5cm, a ovlas sklopljeni stap ( nisam hteo da ducanski primerak nabijam do maximuma, ali odstupanje je 1-2mm max) je 303cm. Znaci u pitanju je pravi 3metras. I bar na suvo deluje kao stap kome je napisana tb 30-80 prilicno potcenjena. Mislim da sam u rukama drzao slabije 100gramce.

pikeman

Dobro je da nije kraći od 3 metra. :ok:


VladimirR

D-A-M Nanoflex, 3m, 20-40 gr. malo pre sam ga držao u ruci!Sadašnja cen je 9100 dindži!
Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

slob

Citat: pikeman poslato 17 Novembar 2014, 22:40:59
Dobro je da nije kraći od 3 metra. :ok:

Ma kraći je on efektivno i to znatno.
Stekao sam utisak da svi DAM-ovi štapovi imaju poprilično dugačke drške za razliku od npr. St.Sroix-a koji idu u suprotnom pravcu, imaju baš kratke drške.
Kada se uporede može se desiti da štapovi različite ukupne dužine imaju potpuno istu efektivnu dužinu (mereno od haltera do vrha). Naravno zato, imaju drške različitih dužina.
Zašto se štapovi ne deklarišu sa; efektivna dužina + X (dužina drške), ne znam?
Oni koji imaju dužu dršku "imaju i bolji balans". Naravno da imaju  jer štap držite na metar (karikiram) od end kape odnosno dva metra od vrha. Pa kolika mu je onda efektivna dužina?
Ibanez kaže da pomenuti trometraš ima baš dobar balans. A kolika mu je drška?
Gledao sam njegovu sliku u katalogu, na domaćem DAM sajtu. Ne izgleda da je drška predugačka, naprotiv, izgleda na osnovu proporcija sa slike da je manja od 0,5 m, što i nije predugačko. Ako slika nije prava-odgovarajuća onda je to još  jedan pogrešan podatak u katalogu.
Zbog tih šturih i pogrešnih podataka i pišem ovaj post. Za suprotan primer pogledajte Zenaq sajt za štapove. Skoro sve je dato, opširno i detaljno, za svaku pohvalu.
Rećićete Zenak košta 500 + evra. Jeste ali šta ostade od nemačke preciznosti i solidnosti u svakom pogledu?
"Ako  nismo u stanju da nešto predstavimo brojevima, to svakako znači da je naše znanje o tome nedovoljno."
                                                          Lord Kelvin

ibanezi

Slob, drska na 3metarskom Nanoflexu g2 je drska proscnog trometrasa, dugacka, ne predugacka. Efektivna radna duzina nije za 30cm veca nego na stapu od 2,7m to je tacno. Ali drsku na 3metarskom stapu ne produzuju samo zbog balansa. 3metras se pravi i zbog daljeg izbacaja. Drska mora biti optimalne duzine, jer premali raspon izmedju ruku-(jedna na halteru, druga pri dnu drske) ne obezbedjuje dovoljan krak poluge za dugacak izbacaj. Tako da duzinu drske ne smes posmatrati cisto kroz efektivni ostatak stapa i kroz balans. Ona mora da pravi i tu bacacku razliku u odnosu na kraci stap-krace drske. Inace stvarno ne bi bilo potrebe za trometarskim stapovima samo zbog 10-15cm efektivne radne duzine jer nisu ceste situacije( mada ih ima ) da to malo radne duzine nosi odlucujucu prevagu. Uzasavam se 3metrasa prekratke drske pa taman i kad bi mogli da se idealno balansiraju.
Zato, kad sa jedne strane posmatras radnu duzinu, a sa druge polugu za izbacaj- to jeste pravi 3metras.

kova

^^
Od nemachke preciznosti u memoriji nekih je ostalo:
http://www.dam.de/en/content/company-history
smiley033

ibanezi

 Da se nadovezem  na moj prethodni post. Zato se stari nanoflex sa znatno kracom drskom nije svidjao ni meni, a ocigledno ni mnogim drugima cim je na novom ta greska ispravljena i drska produzena.
Kovo,   i  ja se nadam da ce nova krv vratiti staru slavu. Novi nanoflex sa svojim izgledom (prelepim evropskim) osobinama koje sam mogao da procenim, modernim materijalom i  pristupacnom cenom cini mi se kao dobar put.