avatar_white

CD

Započeo white, 05 Septembar 2008, 09:22:37

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

ossa

Imam 21 gramca - nosi glavu 18g plus šed
imam 28 gramca  - nosi 21-25 grama glavu plus sed
imam 35 gramca - nosi 28 glavu plus sed
imao sam 50g , sada imam cts 25-55g nosi glavu 35 plus veći sed.
Bay caster preko 30-35g kada je jak i dubok tok.
Ako treba još nešto izvolite na pp,

Citat: lokica poslato 03 Septembar 2021, 10:44:28
Ima li neko iskustva sa CD BR 8.3 5-21gr. Do koje gramaze bi mogao maksimum uredno da nosi?

Ovaj će biti dobar i za voblere.
Hej, haj baš nas brige...

simpson_H

21 g nosi 15-16g, 28gramac stvarno nosi to sto si rekao, 35 gramac na 9' se bori kao tigar sa 20g ako nije jaca voda. 50gramac nosi 30 i to samo stara serija. Cts mnogo zavisi od primerka do primerka, ne postoje dva ista a razlike mogu da budu i po 5-6g za isti model i duzinu.
A sad se vrati na ono sto si rekao pa pronasji to u svom sledecem postu. Da ponovim " za CD a i CTS vazi koliko pise toliko nosi". Od tvojih stapova niti 21 ni 28 ni 35 ni 55 ne nose koliko pise taman i da uzmemo u obzir ono sto si kasnije napisao.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

ossa

pošto si u bg, jako si mi daleko, javi se ako možeš da ti neša kopca objasni kako to ide...
Hej, haj baš nas brige...

simpson_H

Moze da mi objasnjava ko hoce ne moze da mi objasni nikad. Domace "autoritete" priznajem samo one koji su probali i imali vise jig stapova od mene a veruj mi da je to jako, jako tesko. Tesko ces me videti u diskusiji o japanskim stapovima ili nekim 100qqqqqqq brancinsko-vobleraskim ali zato jig... A jos ponesto i znam o tehnologiji izrade i materijalima. Tako da postedi me toga, molim te. Nemam ja nista protiv da ti slusas bilo koga ali imam protiv da se ljudima koji citaju a pogotovo traze savet, plasiraju ovakve nebuloze " nose koliko pise".

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

ibanezi


Nosivost štapa zavisi i od terena, dubine, jačine protoka, oblika glave, šta smo nakačili na nju, zatim od tehnike povlačenja i na kraju od predstave ribolovca  šta za njega i njegov štap ne predstavlja napor. Kod istog ribolovca, isti štap ne nosi isto u različitim uslovima, kao što ni u istim uslovima, isti štap kod različitih ribolovaca ne nosi isto. Dakle nijedno mišljenje se ne sme uzeti zdravo za gotovo, ali zato treba razmeniti mišljenja.
Početnici pogotovo se ne smeju uzimati zdravo za gotovo mišljenja najiskusnijih jer njihova sasvim iskrena predstava o štapu može biti osnova teškog za..ba i zablude kod početnika.

ossa

pozdrav sa Dunava, kaže Blue Rapid na 21g da mu ne smetaju ove varke ama baš uopšte
Najveći je mogambo kalins na 17g erie glavi.kopca naravno neša
Hej, haj baš nas brige...

Dva vuka

Citat: lokica poslato 03 Septembar 2021, 13:39:03
Svaki savet bi mi dobro dosao jer kupujem na slepo. Od prilike sam shvatio sta je kolega hteo da kaze kada je poredio CD i CTS.

I jos jedno pitanje, na koji nacin probati izbeci carinu za stap jer ih ovde nema?
To je protivzakonito, da bi ti to neko javno objašnjavao.  :cheesy:
U svakom slučaju, hvala ti na postu ... da nijesi postovao, ne bih znao je li mi Pobratim živ???  :cheesy:
U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

Grof1204

Citat: simpson_H poslato 21 Jul 2020, 18:29:02
I taman da se raspricamo o BR koji se vise ne proizvodi.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Zavaljase i meni jednog na 3m, ali odlozicu sva pitanja do zime. :cheesy:
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

ossa

Misliš da ce forum do tada biti "plemenitiji", ili čekaš zimsku krizu?
Hej, haj baš nas brige...

stefan89

Ja sam imao novi blu rapid 50gr. Jako krut ali slab vrh, za glave do 21gr, vobler je bacao odlicno. Jaci stap mi je bio cts elite sd 45gr pa sam njega ostavio a prodao cd.

Svakako slagao bih da nije odlican blank, samo je raspon jako mali.

simpson_H

Ma kakvi Stefane, BR nosi koliko pise. Nemas ti pojma

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

ibanezi

 E pa to je stvar i osećaja i afiniteta. Za mene gornja granica udobnog džigovanja nije amplituda u kojoj se štap savije pri podizanju, nego da  li je posle početnog poteza dizanja u stanju sam da se ispravi pod opterećenjem i da mi tako pomaže. Na zahtevnom terenu BR 2,7 50 gr je u stanju bez obzira na amplitudu i veliki ugao savijanja da se sam ispravi sa 34 - 35 gr + silikon. Posle mog trzaja dalje sve odradi sam. To je već 40 +  par grama gornje granice. SD 45 Zbog sporoje akcije u nižoj početnoj tački ima manji ugao savijanja pri dizanju, ali sa takvim opterećenjem se nikada ne ispravlja sam do kraja i ja moram da vršim ceo proces dizanja, da sve vreme dižem rukom. Na duže staze meni je to napornije.  Meni BR pri klasičnom džigovanju ne nosi toliko koliko piše, ali sam približniji Osinoj proceni nego vašoj. Zato zbog različotih osećaja, navika, adiniteta, pa i samih načina povlačenja ničije se mišljenje ne može smatrati onim jedinim ispravnim. A još kad  čovek iz radoznalosti ili potrebe počne da povlači teške glave mašinicom, skapira da svaki štap može da nosi, detektuje i kontrira težinom koju može da izbaci, a to kod nekih štapova zna da bude iznad gornje deklaracije TB, priča dobija sasvim drugačiji uvod, razradu i zaključak.

simpson_H

Ma i ja budala, hocu da pomognem, sta mi to treba u zivotu :cheesy:

Evo vam ossa i ibanezi, uzivajte u BR sa 50g :cheesy:
A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

ossa

Alo beogradzan pa šta je sad bilo majku mu staru? Kako ne valjaju cedejci kad si me davio da ti prodam preko oglasa bas taj 21g. A visage je dobar bio neko vreme... jel?
Eno rj živ čovek dzigovo sa 50g.
More sportexovaca sa 30gramcem godimama dzigalo sa 25g glavama. meni ono plafon za 14g. Uzeh tada štap na neviđeno, platio školu i teraj dalje. Milina jedna koliko ima štapova u ponudi. Kod cd je najpribliznije označena tb. to i dalje stoji, spram shimana recimo čuveni nekada antares 50-100 ni blizu toga što pise i td. Nemoj molim te da se ubedjujemo u nešto što znamo većina koji smo bivši ili sadašnji vlasnici cedeja da se 35g muči sa 20 g. I ako dosta zavisi i od terna i protoka. Čovek je rekao da mi je za sporotekucu vodu, sto je po. meni tisa kod brane u bečeju (uzvodno) tu bi ovaj 21g ladno odradjivao, ali ladno sve zadatke za smudja.
Toliko od. mene.
Hej, haj baš nas brige...

ibanezi

 Simpsone, ja nikoga ne savetujem da uživa sa BR 50gramcem sa 50 gr glavudžom, nego upravo objašnjavam koliko su i afiniteti i predstave različiti da jednostavno posle svih ovih godina na forumu i svega napisanog o svemu i svačemu jedini ispravan savet je - ne kupovati na neviđeno i na osnovu forumskih saveta bilo koga neki skuplji štap. Jedino u slučaju da  poznaješ savetnika i imaš slične afinitete.  Uvažavam tvoje mišljenje i tvoje iskustvo. Pratim godinama šta pišeš i poznajući neke štapove koje si opisivao kapiram tvoju predstavu uživanja. Takoreći na neviđeno, po tvom opisu nekog štapa tačno znam kakav bi meni bio.
Ovde se ne slažemo zbog 10ak gr gornje granice BR 50gramca i ti bi banovao. Na drugom forumu je maltene postignut koncenzus da Harison VTF 45gramac čita 5, a vuče 50 gr bez problema. Pretpostavljam da je za tebe jedini način da se izvrši pravda roknuti zolju među učesnike pa šmajserom dotući ako neko slučajno daje znake života. :lol: smiley033