Udice za feeder tehniku

Započeo Hemingway, 29 Septembar 2010, 12:15:23

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Dva vuka

Citat: DDj poslato 25 Jul 2022, 21:23:53Sa udica bez kontra kuke vecina mamaca spada mnogo lakse nego sa udica sa kontra kukom. Ukljucujuci i zakacenu ribu. Narocito onu koja hoce da iskace iz vode, trese glavom, naglo menja pravac kretanja i cini slicna nepocinstva. Provereno mnogo puta.
Na zadnjem pecanju (prekjuče) ti ja stavim Guru barbless i nakokam 7-8 crvića na nju i na samom početku pecanja u 5 minuta dobijem dve mrene. I obe mi otpadnu sa udice u samoj obali. :cheesy: Te ti ja nasednem na "urbani mit" i promenim udicu.  :wink: Ali, krene vodostaj da pada i ja provedem sledećih 10 sati bez udarca. :sad: Posle , od silne muke i eksperimentisanja, vratim onu Guru bez kontra kuke i dobijem još dve mrene.
Zaključak
Možda sa udice bez kontra kuke i spadne neki crvić-ali poneki i ostane, pošto mrena ne je ulava, da se zaleće na golu udicu.  :no: Ali, da su talične, jesu  :cheesy: Sve u svemu, DDJ je u pravu.  smiley033 
U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

glos

Tu se ti crvići, tako natrpani, usljed migoljenja jedan po jedan ispadali, i tako te mrene tačno na taj pravac naveli.
Ono jeste, stave se i u hranilicu crvići, ali u brzom toku je ti iz hranilice navedu da promaše udicu - mamac. Jer su uvjek udaljeni bar deset, dvadeset cm.
Ona striktno prati pravac struje, kada naleti na crve.

Dakle, ne bi bilo loše postaviti dve udice, jednu poviše druge, kao za skobalje na travu, algu. pa ta gornja da bude barbles i natrpana crvima. A donja, barbed, sa kukicom, prva na udaru.
ZOV

laki22

ja kao poslednjeg do vrha stavim udavljenog, mrtvog, uparenog... da spreci ove zive da mrdaju puno

01 Septembar 2022, 21:49:57

Jel probao neko ovaj oblik?

Deblja udica, stane puno crva, namenio za neke manje mrene

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk

Zoran

Ja sam negde početkom leta uzeo da probam, baš tu veličinu, prvenstveno zbog manjih šarana na ružu od crvića, jer su mi se one oblika Iseama počele nešto loše ponašati. Nekoliko učestalih spadanja i jako plitko kačenje, dok ove imaju bolje kačenje i nisam imao spadanja krupnijih babuški, deverika i manjih šarana. Za mrenu ne znam, tu gde pecam nje nema.

vradojicic

Na gotovo isti oblik pecam mrenu, komadi su do 3, 3.5kg najcesce. Samo koristim Colmic, konkretno te owner nisam koristio ali i s njima ima veoma dobra iskustva.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

laki22

e super. uzeh na blef zbog cudnog oblika i debljine zice. danas proba  :ok:

pex

Blizu obliku Gamakatsu 3610.
Ona ubija a mislim i da će Owner da se pokaže.
Posle probe javljaj.

Pozdrav!
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe

laki22

Sto se mene tice, položile

Posle 4 mrene ostale oštre, dole školjke, kamen. O ispravljanju nema govora, stane 7-8 crva. Kaci duboko I jako 15 izvadjenih I sve sam morao sa vadilicom da čupam udice. Položile I koristicu ih u buducnosti

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk


alex_vzd

Oblikom me ova Owner-ica podsjeća na Fudo Masu udice. No, čini mi se onako sa slike da je Fudo tanja od Owner.
Prestao sam upotrebljavati ove udice zbog nesrazmjera između njihove stvarne veličine i veličine prema broju.
Konkretno, udica Fudo Masu vel.14 je puno veća nego mnoge druge udice u istoj veličini  :huh:sona

Drzim se Mustanda,navika ostalo od oca tako da koristim:MU-11 SZ8 ,MU-10 SZ14,MU-14 SZ10,Serija eyed power hook sz 12,carp sz 10 ostre jake nemam zamerke.Nie da ne koristim i druge al njih imam vise.Jesenas sam pazario BKK Chinu 8 dobra ostra nisam imao spadanja. :cheesy: 

obradmikiMoj izbor ove sezone, a i sledeće

sona

Sad sam morao i ja da fotografisem
 :smiley:


laki22

sa mustada mi spalo 80% riba... sve sam ih pobacao

Isa

Isto zapažanje kao Lakijevo, plus slbije htela rizma dauzme, kad je na nju namamčeno.

sona

Bas kucamo u isto vreme poruku Isa,pa reko laki22, valjda ce se jos neko javiti sa iskustvom.
Da li je neki odredjen model u pitanju ili smatrate da je vecina takva da se ulov otkaci ili ne ubode kako treba? Ja nisam imao tako puno promasaja.

Teme sličnog naslova (10)