Trokrake udice

Započeo dushann, 20 Maj 2010, 16:40:03

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

nadal

uopste nije lako pogoditi velicinu i tezinu udice za kasiku, posto je udica sastavni deo kasike i menja rad

DDj

Za velike kasike a moze i vece glavinjare popunio sam zalihe sa Mustad 36330NP, 1/0, 1 i 2, 4X ojacane, Ultra Point serija. Deluju dobro, veoma ostre. Standardna duzina vrata, sa ringom 10 dovoljno.

Za velike voblere jaceg rada, dokupim BKK Raptor Z, 1 i 2, 4X ojacane, jedna od boljih BKK udica. Odlicne su.

Prvi kup kupih i nove Mate ringove i karabinjere. Imaju odlicne  specifikacije, izgledaju jos bolje. Pokazace se u praksi, nisam ih do sada koristio.
marina1983

Ove mustad su odlične ove bkk mi se ne svidjaju zbog ovih povijenih vrhova umtra .
Ne koristim ih vise uopste.

DDj

Sta znam, nisam ni ja bas nesto preterano odusevljen sa njima zbog te povijenosti unutra, mada deluju jako kvalitetno. Ta povijenost trebalo bi da bolje drzi ribu. Medjutim, video sam da se koriste dosta u ribolovu na morske grabljivice a nalazio sam po internetu i jako povoljne izvestaje u lovu na soma po Evropi. Isprobacu ih.

sona

Ove sezone sam uzeo Eagle Claw u Formaxsu reko za probu,zadovoljan ostrinom. Vise me je privukao klasican izgled kao od pre 30 i vise god boja, zaliveno mesingom... Do tad koristio Mustand koje su bez zamerke.

glos

Citat: DDj poslato 13 April 2022, 18:33:22Sta znam, nisam ni ja bas nesto preterano odusevljen sa njima zbog te povijenosti unutra, mada deluju jako kvalitetno. Ta povijenost trebalo bi da bolje drzi ribu. Medjutim, video sam da se koriste dosta u ribolovu na morske grabljivice a nalazio sam po internetu i jako povoljne izvestaje u lovu na soma po Evropi. Isprobacu ih.

Povijenost vrha se tiče i odnosi isključivo na momenat ubadanja. Da li u ždrelu kod kontre ili u uglu usta kod iste, a čemu veća povijenost doprinosi.
I sve između, u zavisnosti od tih uglova.
Think circle hook vs. any classic pointed hook.
You know, when you f up all.

sona

Neki dan pazarijo u Formax jedno pakovanje  vel.1 za probu deluju jake i ostre ko zmaj.Proba za vikend ako ne padne kisa.
tomislav.lovric@hotmail.c

Vec duze vremena bezuspjesno pokusavam naci trokraje udice koje se zovu Terminator. Njihova specificnost je sto su zakrivljene u osi. Nikada nisam vidjeo nesto slicno sto je toliko efikasno i bukvalno kaci svaku ribu koja je pogledala mamac. Imao sam ih na Nils Masterovim voblerima i vecinu riba sam kacio sa vanjske strane.
Da li neko zna vise o tome?
Bistro! :help:  :help:  :help:

glos

Mislim da nisi navodio "offset", što u spoljnjem svjetu označava udice koje su "krive" u koljenu .Npr. poput ovih: 50 MUSTAD #2 OFFSET Spinner TREBLE HOOKS BRONZED Limerick EX SHORT SHANK 36171 A

Takova karakteristika, značajka, čini svaku udicu boljom, ubodljivijom.
You know, when you f up all.

Germina

Pa zakrivi običnu trokraku sa motorcanglama...što bi bacao pare  smiley033

sona

Postavi fotografiju,trazio sam na netu nisam našao.

Teme sličnog naslova (10)