Zaboravljene vode

Započeo damjan, 17 Februar 2012, 17:54:33

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

NikolaNS

Meni se cini da tek treba da ga kopaju, vlasnik ribolovacke radnje "Mrav" iz Futoga. :thumbup:
Rekao je Dunav, a on dobro zna, Na prvom je mestu zemlja Srbija. A gradovi i prije i sad, Kako Dunav rece, to je Novi Sad.

Drill Junkie

Nidzo to je ta "voda", kanalcic..

Nekada je tu bilo 7 ili 8 (sexi brojevi) manjih ribnjaka a taj kanal ih je sve povezivao

Nisam skoro prolazio tuda ali mislim da su ribnjaci presuseni i da nema ni traga od njih

na maps-u se vide jos uvek siluete zaraslih koritaFirst slomi ovu palmu, then I will teach you !!!

NikolaNS

Ja sam u tom kanalcicu probao na cerenac uhvatiti kedera prosle godine (+sam bacio i kupovne primame) i cinilo mi se da u kanalu nista ne zivi, pazi kad' nisam video ni zabu ni zmiju...Samo gomila socivice kojom je taj kanalcic prekriven.  :grin:
Rekao je Dunav, a on dobro zna, Na prvom je mestu zemlja Srbija. A gradovi i prije i sad, Kako Dunav rece, to je Novi Sad.

Drill Junkie

Cudi me da tamo sada i trava raste
Otkad nema vise ribnjaka sve je zapusteno a
znam da poljoprivrednici ispiraju prskalice na tom kanalicu  :sad:
First slomi ovu palmu, then I will teach you !!!

Beshla

Citat: damjan poslato 17 Februar 2012, 17:54:33
...

Od svih tih majdana ostao je samo jedan,koji i dalje postoji,a kojeg je sada obuzela trava,a njegove obale su do skoro sluzile kao deponija smeća.
Na tom majdanu ja pecam još od kao klinac. U njemu i dalje ima dosta ribe,ali je problem pecati od trave. Od plemenitih vrsta ima šaran i štuke i to kapitalne. Navodno je naj veća bila 12kg,a za šarana nisam siguran,mada znam pouzdano da ima kapitalaca,jer sam par puta imao gromade na štapu koji su kidali najlon i ispravljali udicu,a i viđao sam ih kako se izbacuju. Takođe ima i krupne babuške,a hvatao sam i zlatnog karaša.
Na njemu još uvek po neko peca štuku na balerinu,ređe na varalicu,a belu na plovak,dok šarana ne peca niko. Jednostavno mi muka pecati tu kada na obali ima gomila smeća,a moglo bi baš lepo da se uredi.
Tom vodom ne gazduje ni jedno udruzenje,valjda pripada opštini.

Ovu sam temu otvorio,da bi se prisetili starih zaboravljenih voda,pa napišite po koju ovde,ako se sećate neke,bez obzira dali još uvek postoji ili ne!

A evo i par sličica tog majdana što je ostao.

U Obrenovcu sam preko 30 godina i tek danas sam prvi put bio na ovom majdanu. Otišao sam čisto onako, da vidim tu vodu. Jedva sam se provukao kroz šiblje i preko smeća i izgleda mi extra! Voda je visoka, bistra i mogu da zamislim kojih kapitalaca ima u ovako nepristupačnoj i zaboravljenoj vodi... Da je malo dobre volje, koji bi to revir bio... Gledam putopise o ribolovu iz 'omraženom' nam Zapada, kako urede svako jezerce, baru i naprave ne samo komercijalnu vodu, nego i mesto za rekreaciju, uživanje, a mi zatrpavamo smećem, šutom... To važi i za druge zaboravljene vode: Potkovicu, majdan kod ciglane, staraču pored Kolubare...

Spojene poruke: 05 Septembar 2020, 14:25:54

Majdan zatrpan...

Teme sličnog naslova (10)