avatar_MIF

Izrada mjesta za ribolov - ispod površine

Započeo MIF, 26 Mart 2011, 20:17:23

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

twister011

Pa riba se i nalazi malo nizvodno ili malo uzvodno :rolleyes:

god-ar

E, Zna da bude i u grani. :wink:
Nemali broj puta mi se desavalo da gadjam direktno granu i ako mi smudj ne pokupi varalicu tvister mi pada na stablo i kacim. A kada lupa, lupaju uzastopce,po nekoliko komata. :takoje:
I te kako se uvuce u granje. Takodje volim da prevucem preko panja i kad osetim da sam glavom udario po panju, i prvo dizanje eto udarca.
Nemam ti ja pojma!...  Ali naučiću!!!

twister011

Naravno, nego je ovde prica o Tobijevom granju, a ne verujem da je takvog sastava da se riba zavlaci u njega. To vise lici na bale koje je moguce potopiti, pretpostavljam :takoje:

MIF

Pa zna se kakvo granje ćeš potapati.Ovisi šta misliš loviti i kada.Snopovi granja,krošnje,debla,suho granje..hiljade mogućnosti,a svaka je dobra.
Kad je struju izmišljao Tesla, Ameriko sisala si vesla.

zankiki

Najviše mi se svidja, a i najlakše za izvesti... Nadješ pogodno mesto, ravno, da nije gužva i sve ostalo... Na par pecanja poneseš gomilu kamenja sa sobom i bacaš... Trebalo bi da radi!

neko pije od sreće, neko pije od tuge, a ja pijem od juče...

MIF

Ovisi od terena.Na najvećem dijelu Save kod mene to je ne izvedivo,jer to za čas zamulji.Možda PUNO kamena..teško je al se isplati!
Kad je struju izmišljao Tesla, Ameriko sisala si vesla.

Slavic.Blood

Na Dunavu pecam na mestu gde su lokalci bacali skoljke od automobila, kombija, sporete, i uspelo je ima smudja samo tako,mesto su pravili na prelazu sa 2 na nekih 4-5 metara. Sve su uboli, samo je zeznuto kad zabacujes ako bacis preko krsa, kidanje je neminovno. A i mrezarosi izbegavaju mesto jer znaju da je dole puno sveg i svacega... :cool:
Ponekad provedem po celu noć u polu mraku, 'mesto da negde ločem!
Najlon, osmeh, olovo, udica nameštam pecaljke biće dubinac ubica!

Toblerone

Kad se potopi panj ili velika grana mozes sa zastitom na varci i preko nje,kod oborenog stabla takodje i kroz nju i pored vrhova ima hvala bogu montaza za ekstrem varijante..jarcevi sa šibljem i trnjinom služe da se skupi -legne riba i kad potopiš 3  u trougao lepi na manji razmak imaš prolaz sa više strana ili uglova .Vremenom tacno prolaziš pored samog jarca da nema greške !  pravio i još pravim stalno nova mesta jer mnogi votovanski da se prilepe a najviše šarandžije...uvek tako potapam da mogu i sa obale da radim i iz camca kad je dtd u pitanju...ko želi ozbiljno ovom da se posveti ,mora da racuna da ce urnisati auto pre svega jer treba na odredjene x lokacije dopremiti kamenje krupno,betonske grede itd i panjeve ,praviti jarceve na licu mesta pa otežati,potapati tako kako treba ...posle 10 -tog panja ide rutinski sve i zaboravi se na muku...

god-ar

Skoro uvek provlacim varalicu preko panja, granja i drugog sranja, pa i dosta kacim i kidam s obzirom da ne koristim zastite,a i redje idem ispred i iza prepreke pa zato i pitam kako preko jarceva? :huh: To bi mi bila nemoguca misija. :lol:
Cekam da otopli malo pa cu na Dtd-u potapati panjeve, i ako uspem napravicu jedan video zapis da pokazem kako to ja radim... smiley033
Nemam ti ja pojma!...  Ali naučiću!!!

Zmaj Strasni

Ma mesto pravis preko zime na niskom vodostaju. Poneses 10 komada kamenja u gepeku i posle tura(svaki dan po jednom) napravis prepreku bez mnogo muke

Toblerone

Ma može na jako puno nacina...dok nisam imao camce - bilo mi je teze kao mladom ribolovcu e tad sam obarao dotrajala stabla na izglednim mestima i zimi kad zaledi skroz da moze da se sankas po dtd-u na pozicijama koje su ok samo nafilujem u par navrata oprezno sa kršem i otežanjem i kad pocinje otapanje samo propadne na dno-u medjuvremenu napada još malo snega i bude neprimetno za poglede..bacao u vodu kamenje nizvodno od šlajzova i pravio smudju mesta za sacekuše...sa camcima posto ih imam vise na raznim vodama je mnogo lakše .Spremiš sve sa ortakom ili sam odes da te ne vide i odradiš potapanje...jarcevi 2-3 dana pustaju mehurice polako tako da ti tacno pokazuju poziciju gde su tacno i ako nemate sonar sa zaštičenom varkom memorišete u glavi sve,kamenje takodje par sati pusta mehurice pa se pamti i napipa sve...u par navrata bacanja kamenja mozete napraviti pravo utvrdjenje dole gde se posle guraju zubonje...na dunavu je druga prica tu panjevi samo sa velikim otežanjima igraju ulogu zbog jakog strujanja...

god-ar

Evo ovako, danas sam bio vredan, tako da su na DTD-u na poziciji potopljene 2 grane, i pored potopljena gomila betona...
1. obelezavanje pozicije ge ce se potopiti grana, polozaj koji vam najvise odgora.

2. odabir stabla (u ovom slucaju vrba) i njeno secenje...


ovako sam stajao na stablu dok sam seko granu... :smiley:


3. otezaavanje stabla da bi se zadrzalo na dnu, a mora se dobro otezati zbog brodova i mrezarosa...
Namerno sam poseko sitno granje da bi mi sto manje smetale prilikom pecanja, i za koji procenat sa smanji kacenje, a sobzirom da kada legne na dno, od istog ima razmak od 15 - 30 cm zbog otezanja koje legne na dno i ostaje prostor izmedju dna i stabla te ima strujanja vode sto je po meni  :ok:.

4. potapanje. Malo je nezgodno kada je muski otezana grana da covek sam to radi pa je neophodna i pomoc...
Za los kvalitet snimka krivite Bladerizera, on je snimao telefonom.U sustini tako postavljam prepreke na DTD-u, neke su vece, neke manje ali bilo kakva je bolja nego nikakva, i malo truda zna da se isplati! smiley033
Nemam ti ja pojma!...  Ali naučiću!!!

twister011

Svaka cast na trudu i na reportazi :ok:
Tezak posao, zahvalan sam sudbini koja mi je omogucila da pecam na vec gotovim mestima :rolleyes: :lol:

god-ar

Nekom je zivot majka, a nekome maciha! :rolleyes:
Nemam ti ja pojma!...  Ali naučiću!!!

twister011

Malo sale, malo i zbilje, ali niko ne moze osporiti zadovoljstvo koje se oseti po zavrsenom poslu a jos vise kada ono ispuni nasa ocekivanja :ok:
Moj trud se ogranicavao samo na guranje stena po niskom vodostaju :takoje: