Ebro, Španjolska

Započeo makka, 04 Maj 2010, 22:15:11

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Sax

Evo cisto me interesovalo pa pogledah sajt...Ako sam dobro razumeo,cene su za pakete,ne po osobi,npr.4 osobe ful paket 1500e.Ako je tako,onda i nije tako nedostizno a mislim da ima i pribor da se iznajmi,dole pise za varalicarenje i saranski....

sona

Da pogledao sam i ja,zanimljivo je sto ako neces ne moras da nosis opremu.Jedino da se organizuje odlazak 2-3 osobe,sto je upitno za ovu situaciju. :cheesy:

Saša

Sve je u principu podložno dogovoru i gostu se izlazi u susret kada god je to moguće. Grupne posete su najidealnije iz razloga što u kampu postoje izgrađeni apartmani za 3 do 4 osobe pa je tako i najjednostavnije smestiti goste i uopšte organizovati ture. Kada dođu 3 ili 4 ribolovca oni se obično poznaju ili su drugari i nije ih problem zajedno smestiti. Bude i pojedinačnih poseta ili parova naravno, ali u tom slučaju treba biti svestan gore navedenog.
Što se tiče pribora, možete poneti svoj naravno ali isto tako u kampu imaju i širok izbor odličnog pribora (varalice takođe) koji se može iznajmiti, što je naročito bitno za goste koji dolaze avio prevozom. Takođe, ako vam se ne iznajmljuje rent-a-car u Barseloni, postoji i organizovan prevoz odnosno kamp može poslati vozača i automobil da vas dočeka na aerodromu. Sve te usluge se naravno plaćaju ali su vrlo pristupačne.
Bass mi je opsesija...

nadal

moze li tamo da se peca neka druga riba osim somova od 2 metra?

simpson_H

A good gamefish is too valuable to be caught only once"- Lee Wulff 1938.

Saša

Nema babuški. :D

Može da se jako lepo peca šaran, sve su divljaci i u proseku 10-15 kg a ima i baš krupnih, bandar se peca na varalicu takođe (ima ih svih veličina, pa čak i ekstremno krupnih), ima takođe i bassa gore u jezeru iznad brane i dole ispod druge brane u Flixu a najnovija atrakcija je krupna potočna pastrmka (sat vožnje od kampa, u jednoj od reka koje dolaze sa Pirineja). Tu i tamo se ulovi i poneka štuka, ali baš retko. I to bi otprilike bilo to. Većina ribolovaca dolazi ipak zbog kapitalnih somova.
Bass mi je opsesija...

orka

A Smuđ ? Bilo ga je, nije valjda nestao .

Saša

Smuđa ima koliko hoćeš, on i som se podrazumevaju. Čovek je pitao za ono ostalo. :)
Bass mi je opsesija...

pkv-pecaroš

 Kako se lijepo može živjeti od riječnog turizma. Žive od ovakvih kakvi smo mi sa ovih prostora a i šire koji su došli do toga da nakon mreža,struje i prekomjernog izlova skupo plaćamo ono što smo mogli pecati i u našem dvorištu. Nikad pameti,samo trpaj dok ima.

DDj

Ma ne samo od recnog turizma.

Po Kanadi postoje doslovno stotine i stotine ribolovnih rizorta ili kampova po rekama i mnogo vise po divljim jezerima po unutrasnjosti. Po rekama zapadne Kanade aktuelan je lov lososa i steelhead-a, po jezerima izuzetno je popularan lov na krupne, kapitalne kaliforniske pastrmke. U centralnim prerijama stuke a na dalekom severu kapitalne, rekordne jezerske pastrmke, stuke i lipljene. Ima i dobrog smudja u centralnim i istocnim provincijama...

Ta divljina, netaknuta lepota i ribolov svetskog nivoa privlaci brojne ribolovce iz celog sveta, hiljade. Sretao sam na mojim brojnim ribolovnim putovanjima ribolovce iz Japana, Nemacke, Belgije, USA...ostavljaju stotine miliona dolara godisnje. A kampova ima od rusticnih do onih koji pruzaju vrhunski komfor i uslugu, dzipove, hidro avione, camce. Naravno, privredni ribolov je nezamisliv kao i ozbiljniji krivolov, ima i ozbiljnog poribljavanja. Uzgred, zabranjena zemlja za nase fiderase, svako primamljivanje ribe prihranom ili aromama je najstroze zabranjeno kao neeticko, mada ima i krupne bele ribe...

Velika je steta da Srbija nema ni malo sluha za ribolovni turizam. Imamo lepe vode, jako produktivne, lepu prirodu sa velikim potencijalom. Imala bi sta da ponudi, ribolov mladice, pastrmke, soma, sarana, smudja, stuke... Brzo bi se sve dovelo u red kad bi bilo volje. Zabranom privrednog ribolova, ostrom kaznenom politikom za ribokradju, nekim poribljavanjima. Ribolovni fond bi se brzo opravio, kampovi podigli, ozbiljan prihod je u pitanju, zaposljavanje. Pusti snovi.

Nema volje, vizije, nema znanja. Sitan interes nekolicine gusi Srbiju u ovoj oblasti. I ne samo nju, vec i zemlje u okruzenju. Velika steta.

Nikola Popov

Dobro veče,

Vidim da niko nije pokretao temu skoro već 2 godine. Da li neko zna kako je moguće iz Srbije otići na Ebro, i da li još uvek postoje organizovane ture i u kojim terminima?

Hvala unapred!

sona

Mislim da ima nesto na Formax sajtu,ili ukucaj Formax kamp Ebro trebalo bi da se pojave informacije. :cheesy:

sasabosko

Moj komsija iz zgrade vozi ture na Ibro, kad ga vidim uzecu broj i prosledicu ti, pa se cuj s njim, ne vidjam ga cesto stalno je na putu. Mozda i ja odem jednog dana, ako osetim da mi se blizi smrt, a ne ulovim soma od 2m do tad smiley062
Znoj nilskog konja je roze boje

nadal

jel to jedina bogata voda u spaniji?

sona

Sa kapitalnim Somovima mislim da jeste. Mozda neko kaze drugacije.

Teme sličnog naslova (1)