Dobri tereni u blizini Novog Sada?

Započeo keinmort, 22 Jun 2010, 11:15:00

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Marko S

Ne znam da li krsim pravila,nadam se da ne, ako ista krsim obrisacu objavu, ali probacu .Pozivam vas u grupu na facebook-u     
                   
  Pecanje na Dunavu-Novi Sad   

https://www.facebook.com/groups/615310077247943/?ref=share 
     
  , koja je napravljena da bismo prosirili iskistva,poznanstva,lokacije,druzenja i sve ostalo, na teritoriji Dunava i DTD na terenima koji prolaze kroz Novi Sad. Dobrodosli

arapin

Hvala na savetu.  smiley033  Probaću taj potez za vikend. Preko nedelje nemam vremena za dubinku, uglavnom skoknem na sat-dva uveče da bacim varalicu.
Meni se svideo uzvodni špic kod ušća šodroša i dunava. Idealan za dubinku, i pitanje je šta će od toga ostati pošto se i tamo gradi most... Može se prići sa druge strane, kod čardi, a tamo mi je muka pecati sa muzikom, gužvom, i kućnim ljubimcima koji mi šetaju po priboru.
malo vode,malo ribe.....vise vode,nego ribe....

Mileka

Pozdrav svima, interesuje me da li je neko pecao/čuo/zna od ranije terene u delu dunava u gradu i blizini gde sa obale mogu da dobijem soma na jig / voblera?

Pitao sam mnoge i manje više svi pecaju iz čamca pa mi ne znače info puno. Video sam ih sa Petrovaradinske strane između dva splava kad je vodostaj bio u nebesima, i čuo da su ih pecali sa te strane ali uvek pri visokom vodostaju. Bio sam i do srušenog mosta dole sa obale, opasno dobro deluje teren za soma, verujem da je kidanja mnogo ali opet nisam siguran da li ga tamo ima.

Sve dolazi u obzir osim govnare, tamo sam bio recimo 3x na nagovor kolega i mislim da neću više ići. Jeste da je riba tamo možda više koncentrisana i sve ali džaba.

sona

Svojevremeno sam video da je jedna ekipa bacala varalicu od Zelja i u delu gde su nekad bili parkirani brodovi. Tu su na velikog seda upecali jedno Somce oko 10kg.gledao izvlačenje.
Probaj tamo da bacis koji put. smiley033

Mileka

Ok, hvala najlepše za info  smiley033  samo ne znam gde su bili parkirani brodovi, u NS sam živeo od 2006-2014 i vratio sam se opet pre 2 godine, ne sećam se brodova sa Petrovaradinske strane.

Drill Junkie

Ispred firme Danubius imas parking, tu ostavis kola i spustis se na vodu.
Odma ispod imas jedan mali spor koji se ne vidi trenutno ali skontaces po kretanju vode.
Odatle krenes da bacas pa se spustas nizvodno lagano 100m, ne moras dalje.
To su mesta za pecanja smudja ali dolazi i som,nekada se moze i reci da su to somaroska mesta
a smudj je kolaterala. Najaci je period od sat vremena sumraka, tada su desavanja u 90% slucajeva,
u mraku ostanes jos sat vremena (vobler) i mozes kuci.

Imas i u Kamenici jedan lep spor kod carde Sremac..
Tu sam lepo dobiao soma na voblere u sam sumrak.
Koliko se to moze nazvati somom jer su svi mali 2-3kg ali dobri su za igranku..
First slomi ovu palmu, then I will teach you !!!

Mileka

Ovo kod Danubiusa ću da izostavim, ne mogu tamo iako svi idu. Vodili su me tamo na smuđa (jer njega najviše i volim da pecam) ali našao sam ga i preko puta na 2 lokacije, sitan ali upecam skoro pa uvek, od prilike na 3 stepenice nizvodno od drugog splava prema Žeželju.

Za Kamenucu hvala puno za info, za to nisam ćuo ni od koga, nije mi bitna kilaža bitno mi je da prevarim ribu koju jurim  smiley033

Drill Junkie

Kod Danubiusa bacam samo voblere, neces imati problem sa prljavstinom.
Pogotovo ne po ovom vodostaju.
Izadjes oko 7 i bacas do 9/9:30, sasvim dovoljno..

First slomi ovu palmu, then I will teach you !!!

skvrl

Da li neko ima  preporuku za teren na Dunavu isključivo uzvodno od Novog Sada (uzvodno od Štranda) ali ne jako daleko (do 5 km recimo) gde bi iz čamca mogao da se čeka som na dubinku? Ima li kolega koji love iz čamca da bi hteli da podele neke poznatije lokacije? Čekam još sidro pa ne mogu da se sidrim, dakle u prvom momentu uz obalu ali stiže i sidro uskoro. Hvala unapred  smiley033

djurkic ljubisa1

Samo nizvodno su izgledni tereni.



https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230726/5fd4307ff79797752d2d9328fb4f1696.jpg

Послато са SM-A525F помоћу Тапатока


skvrl

Tu viđam dosta usidrenih da soma čekaju  smiley033  ali ja tu ne volim da idem, čak uopšte i ne plovim na tu stranu  :no: , interesuje me šuma i priroda i što manje uticaja urbane sredine  :tongue:. Znam terene ali su 15+ km uzvodno, mislio sam možda ima nekih lokacija ranije.
Inače, svaka čast za ulov  :tongue: 

djurkic ljubisa1

uf...ni meni se ne peca na keju,ali šta ćeš kad dole nizvodu sve cenkeri i vrške u obali.uzvodno možeš kod karin komerca na soma,meni je daleko sa "usr šarana" da idem uzvodno toliko

skvrl

Juče sam proplovio baš tuda pored Karina, vidim i neki pecaju sa obale ali čini mi se fideraši, ne somaroši.





Slavisa214

Pozdrav kolege 🎣
Je li ko pecao ovih dana fider ispod tvrdjave, posle porasta Dunava? Otisao bih sutra da probam, pa se lomim da li tu ili probati Oficirac mozda?

Mileka

Preksinoć sam bacao voblere tu sa strane pezosa - preko puta kula, bio je čovek sa fiderima ali za nekih sat i po - dva koliko sam ja bio nije ništa imao...

Teme sličnog naslova (10)