Dobri tereni u blizini Novog Sada?

Započeo keinmort, 22 Jun 2010, 11:15:00

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

NSBucov

Bucov Bolen Asp

ossa

Pa onda preko nadvožnjaka pa se vrati pored belkove krečane.
Hej, haj baš nas brige...

sona

Pa putem izmedju njiva ili kuca pa preko one livade koja je kad padne veca kisa kao malo jezero i izlazis na vodu. :tongue:
smiley033

Trigga

Pored gradjare Virdzinja,ali ako padne kise nemoj ni pokusavati

Послато са SM-G901F уз помоћ Тапатока

Saran=Mama

djmisha77

Ne znam gde je Belkova krecana niti gradjara Virdzinija. Isao sam pre nekoliko godina ali nisam uspeo naci put koji ide uz vodu preko nasipa. Ako neko ko POUZDANO zna moze da postavi sliku sa GMapa.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

Trigga

Posle nadvoznjaka(naspram sredine nadvoznjaka je gradjara Virdzinija)kod Matijevica odmah skrenes desno,pa prva levo,taj put te vodi direkt na kanal

Послато са SM-G901F уз помоћ Тапатока
Tu smo imali mesto dve godine...
Saran=Mama

NikolaNS

Virdzinija, kuca okrecena u Crveno-plavo-belo.  :takoje:

Trigga, je l' znas mozda nekog Danijela Bozokina iz Futoga?


Rekao je Dunav, a on dobro zna, Na prvom je mestu zemlja Srbija. A gradovi i prije i sad, Kako Dunav rece, to je Novi Sad.

DakiNS

Ajao al zbunjujete čoveka . Mora se preći nadvožnjak , i na kraju nadvožnjaka skrene desno i vraća se stotinak metara do Virdžinije, tu skreće levo i dalje je ucrtano . Ako skrene kod Matijeviće i Belka od pruge ne može da dođe do Nove 3 .
Kada budem lovio u večnim lovištima loviću sa Bretonom.

Trigga

Nikola NS ne poznajem,Daki NS svaka cast to je ta putanja

Послато са SM-G901F уз помоћ Тапатока

Saran=Mama

DOXAT

Nov sam na forumu i odlucih da prvi post bacim u ovu temu, kako ne bih opterecivao ostatak foruma...

U Novom Sadu sam od skoro zbog posla i ostacu par godina. Inace rodom sam iz Krusevca i odrastao sam uz ribolov uz pokojnog oca koji je 50ak godina bio aktivan ribolovac na sve 3 Morave, Celijsko jezero itd. Nisam ni blizu imao toliko vremena da se posvetim ribolovu kao on, ali i dalje povremeno nadjem lufta...

Koristim njegov, neki bi rekli zastareo pribor, ali meni drag... izasao sam 4-5x ovde na pecanje, pretezno na Dunav...jednom na DTD, ali to ne volim, Dunav mi je izazov...naravno, sa obale... e sad moja pitanja:
-Ocekivao sam da je Dunav spora, ravnicarska reka...ali "ne lezi vraze", voda nosi! Jako brza i jaka reka...olova koja smo mi korostili po Moravskim brzacima ovde su smesna... probao sam i sa 200 gr. sabija ga u obalu... kako vi ljudi pecate po Dunavu!? (ako uopste pecate  )
- Hteo sam i camac da uzmem, ali me kapetanija ispalila, posto se vodim na KS i ostacu dole...moram da polazem u Smederevu...a to sve iziskuje vreme i komplikovano...tako da-mozda nekada...
- Kakve je riba za jelo iz DTD, tj. nivo cistoce vode... volim da lovim ribu za jelo i to opravdavam (kao i ostalu divljac, jer sam i aktivan lovac)... znam gde su izlivi kanalizacije iz NS i Futoga i tu necu nikada pecati...

Toliko za sada...pozdrav od mene i hvala..

P.S.-Ukoliko ima kolega voljnih da pripomognu i uzivo, vise sam nego voljan ..ali naglasavam da sam jako limitiran sa vremenom

NikolaNS

Pozdrav i pre svega dobrodosao na forum!  :bye:

Sto se tice pribora, najpre ako mozes nabavi neki fider stap recimo Mikado Gold Lion up to 100 g t.b. ali ja sa njim komontno bacam 140 preko glave. Taj nije skup a za pocetnika u fideru je  :ok: Hranilice po mogucnosti HiT od 75 do 100 g tezine, hrana bilo koja, bitna je kolicina. Ali sve to zavisi od mesta na kom pecas, ja recimo u Futogu na jednom mestu pecam sa hranilicom od 100 g i stapom do 100 g t.b. , dok na mestu 500 m uzvodno pecam na feeder od 3,3 m do 60 g bacanja sa hranilicom od 20 g.

Sto se tice nivoa cistoce vode u kanalu ne znam stvarno, ali sto se tice ukusa ribe prvenstveno deverike, pomalo se oseti na mulj i baru, dok je stuka sasvim dobra, samo sto komada u meri nema ni za leka...U Dunavu je ipak riba cistija.  :takoje:
Rekao je Dunav, a on dobro zna, Na prvom je mestu zemlja Srbija. A gradovi i prije i sad, Kako Dunav rece, to je Novi Sad.

Sa_le

 Na kanalu se moze uhvatiti lijepo ribe kada se neke stvari poklope, bogat je kanal bijelom ribom i tu odes ako hoces da se nauzivas vadeci osrednje deverike a dodje i po koje krupnije iznenadjenje . Sto se tice ukusa ribe po meni je riba sa kanala losa, osjeti se na mulj a svakako skoro uvijek vratim sve nazad ili odvojim samo par krupnijih za rucak.. Sa Dunava je dooosta ukusnija riba.. ( naravno ne govorim o Dunavu kod raznih smrdljivih pritoka, ribolov tu necu ni da komentarisem ). Javi se ako hoces mozemo otici skupa ponekada do kanala, Dunava..

DOXAT

Nisam ja bas pocetnik u pecanju... i opremom koju imam mogu bacati od 80gr do 500gr, mozda i vise ako treba odavno na vecini stapova nema vise natpisa)... mada, nemam neki razvijen sistem i nisam usko specijalizovan kada i sta lovim... e sad, metode jesu one zastarele...klasican dubinac i to je manje-vise to... fider onako amaterski, probao par puta...

Problem mi na Dunavu sto je voda jako brza, pa ne mogu zadrzati olovo na mestu...otkotrlja ga do obale uvek, bilo koju tezinu da stavim... verovatno postoje rukavci gde je voda mirna, ali me konkretno zanima sam tok Dunava, sa obale...moracu da se pozabavim tom problematikom...mozda neki "side planer", osmislicu vec nesto...

Hvala na pozivu, javicu se svakako prvom prilikom..

laki22


NSBucov

Pecanje na Dunavu je širok pojam (kao što je i Dunav široka reka). Za dubinku imaš dobrih terena nizvodno od Kamenjara, u krivini pre tvrđave, na Oficircu, Bećarcu. Tu možeš pecati i sa postojećim priborom bez potrebe da nešto menjaš. Ako ćeš još sporije, imaš Rakovački dunavac, pozicije iza šporova (kamenička strana i špor iza Kamenjara) i ušće kanala u Dunav.
Bucov Bolen Asp

Teme sličnog naslova (10)