Dobri tereni u blizini Novog Sada?

Započeo keinmort, 22 Jun 2010, 11:15:00

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

ibanezi

 Malo sam s našalio od tuge što je i kod mene potpuno ista situacija. Nekada super tereni više ne daju ribu, zato što su je bitange istrebile.  Pokoji porcijaš, a o dvokilašu se prića više negp o naekadašnjim kapitalcima. Inače često idem na terene ispod Kamenice, jer tamo sestra mog najboljeg prijatelja ima vikendicu. Tamo smo ranijih godina uvek imali po koeg čestitog smuđa ili voblerom između onih kamenih gromada ili silikoncem po samom keju preko puta Ribarskog ostrva. Ove godine samo su kvrckali oni jadnici iz ovogodišnjeg mresta.

Milan berkut

 smiley194 dobri momci moji . . . kroz Kucuru prolazi kanal spojnica koji u stvari spaja dva kanala - novu mrezu DTD od Odzaka do N. Sada i Veliki Backi kanal koji je jos Marija Terezija gradila na relaciji od Bezdana do B. Gradista, a tih 10km "naseg" kanala se racva od DTD-a kod S. Sela i uliva u VBK (Veliki Backi Kanal) nize Vrbasa. Tako da je to spoj "dva sveta" he he he. E, u Kucuri ima prevodnica . . . a to je prirodna prepreka migracijama riba i oko njih se sve migrirajuce vrste (a smudj migrira) kad im je vreme migracija duze zadrzavaju dok ne nadju nacina da produze svoj put kako im priroda nalaze. Tako da sva mesta u Vojvodini u kojima ima prevodnica su Dobra mesta za pecanje ne samo smudja koliko i drugih riba . . . teoretski! A prakticno sve iskljucivo zavisi od stepena ribokradje t.j. od stepena aktivnosti udruzenja kojima prinadlezi doticni teren.
Kucura je imala svoje zlatne trenutke dok je bilo aktivno USR "Smudj" . . . drugacije se i nije moglo nazvati . . . Voda se cuvala, pravile se smudjijade . . . varalicari ostavljali Dunav i Tisu i dolazili kod nas da love Smudja.
Udruzenje vec godinama ne postoji . . . a o stanju na vodi se brinu lokalni i regionalni ribokradice . . . a i njima je tuga jer se zale da nema ribe!
Kucura je bila vrlo jak saranski i amurski teren a sad se ti isti sarandzije upinju svim silama da ulove bar jednu ribu nedeljno . . . i to im je bonus! A zasto? - zato sto su vec davno organizovane dnevne patrole lokalnih lopova koji se prosetaju obalom i vide gde se hrani dobro . . . a noc je njihovo vreme da se pobrinu da pokupe to sto bi na hranu doslo . . . jadno . . . tuzno . . . bedno . . . ali realno postoji!
Svi mi smo najsrecniji ka je sezona slepova i kad oni svakodnevno i svakonocno prolaze kanalom . . . posebno sad u ovo vreme . . . to su nam najsigurniji ribocuvari!
Varalicari koji su vise godina prisutni u Kucuri i koji sasvim odlicno poznaju svaku mikrolokaciju, dolaze redovno i prate kad su "cugovi" naravno mogu da ulove ponesto a to bukvalno znaci da za jedno pecanje imaju 3-5 udaraca a od toga 1-3 realizacije a od toga smudja od kilo (ili nedaj Boze vise!?) da ulove JEDNOG MESECNO u proseku . . . sve ostalo su Deca od Smudja! I to je realnost kucurska!
A onaj koji uspe da za jedno pecanje ulovi cetiri smudja da su dobri merasi (a ne kilasi) zna da mu je to ulov sezone . . . i dugo ce da pamti taj dan . . . u Kucuri.
U Kucuru dodjite s ranim prolecem kad se jata babuske (5-7 u kilo) skupe ispod prevodnice . . . dubinke i pera - fideri i bolonjezi a i mech-evi . . .  pa do pola aprila iihhaaaajjj
smiley033

pexon

Da li neko može da mi kaže gde se na Dunavu u Novom Sadu mogu sresti plovkaroši u ovo doba godine.  Nisam nikad pecao na plovak bolonjezom na velikoj reci,  pa bih voleo da vidim kako to izgleda uživo.  I da malo ukradem zanata he, he. ...  :rolleyes:


ossa

Kod parobroda.

Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2

Hej, haj baš nas brige...

pexon

A de mu ga je taj parobrod, pošto nisam iz NS?  :cheesy:

ossa

Petrovaradinski kej. Imas ga na slici u mom prethodnom postu. Parobrod je u pozadini.

Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
Hej, haj baš nas brige...

NSBucov

Kad pređeš iz NS u Petrovaradin pa nekih 50-ak metara nizvodno od mosta.
Bucov Bolen Asp

pexon

Hvala kolege na pomoći.  Moraću ovih dana da navratim kad me put nanese. Možda već danas, mada teško da će neko da plovkari po ovakvom vremenu.

bulmil

imaš i sa novosadske strane,od duge do žeželja, plovkaroša kolko oćeš
Džamajka

kviskons

A tek govana, skoro koliko i plovkarosa.

p.s. ponesi gas-masku ako hoces da prezivis

laki22

ja bi ta dva pojma izjednacio, sa obzirom kako i sta pecaju...

bulmil

Citat: kviskons poslato 17 Decembar 2014, 12:08:10
A tek govana, skoro koliko i plovkarosa.

p.s. ponesi gas-masku ako hoces da prezivis
istina :lol: :lol: :lol:
Džamajka

DakiNS

Tamo gledaš u vodu, vidiš pliva šišarka, ako se bolje zagledaš shvatiš da nije šišarka :eek:
Kada budem lovio u večnim lovištima loviću sa Bretonom.

NSBucov

Zato i jeste bolja Petrovaradinska strana.
Bucov Bolen Asp

djmisha77

Sinoc sam bacao varku iza Zezelja sve do spica. Na samom spicu koji je udaljen dobrih 200-300 metara od kanalizacije i dalje ima smeca koje se kaci za varku. Tu ima delova sa bas velikom dubinom i brzim tokom al dzaba. A oni sto pecaju TU u govnari, to stvarno ne mogu da razumem. Jedino kad je bas visok vodostaj pa kada prelije taj kolektor onda on ne radi, tada mozda.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

Teme sličnog naslova (10)