Beograd i okolina

Započeo Vladimir, 09 Mart 2009, 00:49:36

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

zzmm

Takve stvari su uobičajene, ja se lično mnogo ne nerviram zbog toga, ipak sam prvenstveno varaličar  :cheesy:
Zahvaljujući tom kajak klubu taj deo kanala je očišćen i očuvan i tu ima i najviše ribe. Da ne pominjem medalje koje su sestre Moldovan donele ovoj zemlji, a njih sam gledao kako veslaju jos dok su bile male devojčice... Malo tolerancije nikome neće naškoditi.

skespa

Pozdrav drustvo,

Ima li neko dobar predlog gde bih mogao lepo da pecam belu ribu na plovak u periodu mart/april?
Da je malo dalje od gradske zone, Sava/Dunav ne, voleo bih da konzumiram tu ribu :)

Savica Progar, mozda Opovo dunavac, mozda taloznik Ade Ciganlije?
Radije bih sada pecao drugovi!

Vlajko 1

Opovacki dunavac,deo sa leve strane kada se ide ka Zrenjaninu.Tu ima lepe dubine.Ima svega...deverike,babuske,bodorke...
Sto laksi sistem,mala udica sada...sve fino i  :ok:
Mislim na prvi deo,uz nekadasnji "Japanski cvet"

orka

Taložnik je mrtav. Nikad manje ribe nije bilo, skoro pa kao u bunaru. Ne znam kako je sad na Opovačkom zato što su prošle godine pojedini delovi praktično skroz ostali bez vode. Voda sa Opovačkog je inače ustajala, a dno je zamuljeno, pa riba baš i nije najbolja za konzumaciju. Možeš malo dalje da probaš na Karašu kod Čente. To ti je sve tu blizu. Nekada se lepo zimi pecalo na Karašu na plovak. Babuška, bodorka i druga bela riba. Iz godine u godinu je sve slabije . :smiley:

ZGODNI28

ima i lep kanal u barandi i iza brane dunavske na karasu....top mesto je ipak dudin dunavac,voda je ove godine konstantno velika,usla je bela riba,sa proleca to je moj pik za pecanje,osim naravno jezera Paljuvi kod Uba tamo riba pocinje naj ranije da radi....

skespa

Hvala puno na preporukama! :tongue:

Videcemo kad ojuzi, ako bude rezultata javljam!
Radije bih sada pecao drugovi!

ugizamrnje

Pozdrav kolege, planiram da probam smuđa na varalicu sa obale pred zabranu i biću u Beogradu na par dana, treba mi neki savet za mesto da je u dohvatu gradskog prevoza i šetnje :cheesy:

Bobiska

Probaj Dunavski kej kod 25-og Maja. Nadam se da znas to je na Dorcolu, zadnja stanica autobusa 26 pa predjes ulicu, izmedju zgrada i tu si. Lov pretezno djigom i uvece vobler, javlja se smudj.

ugizamrnje

Važi, hvala džigom sam i planirao :smiley:

Niki030

Pozdrav kolege da li možda neko zna da li ima mogućnosti da se peca sa borčanske strane Dunava u blizini Pupinovog Mosta, a da se do lokacije može stići peške?

zzmm

Nije mi baš najjasnije ovo "da se do lokacije može stići peške". Odakle peške, iz Borče ili Zemuna? Ako ideš iz pravca Borče, onda moraš ili nasipom od Crvenke ili da ideš preko Kovilova, pa da izađeš na Dunav negde oko kilometar uzvodno od Pupinovog mosta. Nažalost, skretanje s puta koji vodi na Pupinov most nije predviđeno i nisam ni video da neko tu parkira kola.

Niki030

Izvinjavam se, mislio sam na Zemunsku stranu. Ideja mi je bila da pređem most peške od Zemuna ka Borči i da se sa njegovog kraja spustim negde na obalu. Rečeno mi je da postoji neki zemljani put kojim se može doći do Dunava

GogiIsa

Kad predješ Pupinov most ka Borči i sidješ sa mosta i kreneš peške ka nasipu ima jedan kanal koji je paralelan sa nasipom.Nema šanse da predješ taj kanal.Morao bi da ideš uz taj kanal prema Kovilovu sve do jednog kamenog mostića.I onda nazad do Pupinovog mosta i spusta koji izlazi na Dunav.Na Google mapama se vidi taj kanal.

Niki030

Znači tu faktički ne postoji nijedan način da se priđe obali?

GogiIsa

Peške onako kako sam napisao.Samo je problem što ćeš se propisno našetati.